Kryptobörser

Bästa Kryptobörserna 2024

Vår erfarenhet och vårt engagemang för hög kvalitet: Med över 200 noggrant granskade recensioner, fler än 700 artiklar skrivna av experter, ett team bestående av branschkunniga personer och löpande uppdateringar varje månad arbetar vi för att du alltid ska få tillgång till tillförlitlig och aktuell information.

Därför kan du lita på Payup: Vårt engagerade expertteam arbetar målmedvetet för att tillhandahålla den senaste och mest relevanta informationen som stödjer dina beslut. Med ett starkt fokus på objektivitet, en datadriven metodik och transparens, strävar vi efter att vara din mest tillförlitliga källa till information. Varje ranking och betyg är noggrant underbyggt, vilket du kan läsa mer om antingen direkt vid produktbeskrivningen eller i våra detaljerade recensioner.

Läs mer om våra redaktionella riktlinjer.

Payup P icon
Bitpanda

Bästa kryptobörsen 2024

Bitpanda är den bästa kryptobörsen enligt Payup 2024. Bitpanda, grundat 2014 i Österrike, är en väletablerad plattform för handel med digitala tillgångar. Plattformen erbjuder en mängd investeringsalternativ som kryptovalutor och kontrakt med aktier och ädelmetaller som underliggande tillgångar, med särskilt fokus på användarvänlighet och säkerhet. Registreringsprocessen är smidig och inkluderar en KYC-process för att säkerställa användarnas skydd.

Jämför kryptobörser 2024

Vad vill du investera i?
 • Populärast 2024
  Kryptoplattform med handel av mer än bara kryptovalutor

  Bitpanda

  På Bitpanda kan du investera med:
  • Kryptovalutor

  Bitpanda är en kryptoplattform som erbjuder en användarvänlig handel med ett brett utbud av digitala tillgångar, kännetecknad av relativt låga avgifter och hög säkerhet. Bitpanda omdöme

  Minimum insättning: 125 SEK
 • ByBit

  På ByBit kan du investera med:
  • Kryptovalutor
  • NFT

  ByBit är en stor och snabbt växande plattform för handel av kryptovalutor. Med ByBit så kan du inte bara handla kryptovalutor utan även derivatinstrument som krypto-optioner, "perpetuals" och mycket mer. ByBit omdöme

  Minimum insättning: Ingen
 • Coinbase

  På Coinbase kan du investera med:
  • Kryptovalutor
  • NFT

  Coinbase är en av världens största kryptomäklare. Plattformen är enkel att komma igång med och erbjuder handel med de största kryptovalutorna. Coinbase har även en app som är smidig och enkel att använda. Coinbase omdöme

  Minimum insättning: $1 USD
 • CoinEx

  På CoinEx kan du investera med:
  • Kryptovalutor

  CoinEx är en global handelsplattform för kryptovalutor. Hos CoinEx kan du handla alla de populäraste kryptovalutorna och många fler därtill. CoinEx har även en egen kryptovaluta: CoinEx Token. CoinEx omdöme

  Minimum insättning: $200 USD

Om kryptobörser

Kryptovalutor har blivit en populär investering och kryptobörser på nätet gör handeln busenkel. Här kommer en titt på hur kryptobörser fungerar och vad som bör styra ditt val av börs.

Vad är en kryptobörs?

En kryptobörs är en marknadsplats på nätet för att handla med kryptovalutor, d.v.s. du köper och säljer till exempel Bitcoin, Ethereum och Litecoin. Du kan använda vanliga valutor som svenska kronor eller amerikanska dollar, eller byta en kryptovaluta mot en annan. Plattformen fungerar som en mellanhand, inte helt olikt hur du kan handla med aktier eller fonder hos en nätmäklare. Du kan använda en lista över kryptomäklare för att göra jämförelser och hitta den bästa kryptobörsen.

Registrering och KYC

Vill du komma igång snabbt ska det vara enkelt att registrera sig. Det har dock blivit vanligt att kryptobörser gör någon form av KYC-kontroll. KYC står för Know Your Customer och kan inkludera saker som att ladda upp ett foto, kopia på ID, sin fysiska adress etc. Kravet på KYC har tillkommit för att motverka penningtvätt.

Läs mer: Vad är KYC och hur fungerar det?

Hur du handlar

När du är klar med registreringsprocessen är det bara att köra igång med handeln. De bästa kryptobörserna har massor av insättnings- och uttagsmetoder, bland annat bankkort, kreditkort, banköverföring och e-plånböcker. När du har medel på kontot kan du köpa krypto. Du kan även sälja av kryptos och göra ett uttag i en vanlig fiatvaluta som svenska kronor eller euro.

Vad kännetecknar de bästa kryptobörserna?

Om du går igenom en topplista i jakt på den bästa kryptobörsen så bör du fokusera på följande:

 • Avgifter: Ju lägre avgifter, desto bättre. Allra bäst är 0 % i handelsavgifter.
 • Utbud: Med det menas både vilka kryptovalutor som stöds och vilka betalningsalternativ som finns. Likt för vanliga nätmäklare är det bra om en kryptomäklare är så heltäckande som möjligt.
 • Användarvänlighet: Du vill ha en enkel och tydlig registreringsprocess och ett bra användargränssnitt.
 • Säkerhet: Tumma aldrig på säkerheten, utan välj endast kryptobörser som har hög säkerhet med bland annat tvåfaktorautentisering (2FA).

Läs mer: Vilka är de bästa krypto kreditkorten 2024?

Vanliga frågor och svar

Kryptobörser är handelsplattformar för handel med kryptovalutor.

Hos PayUp hittar du kryptobörser att handla på. Klicka här för att se en komplett lista.

Olika kryptovalutor har olika funktioner. Ingen kryptovaluta kan vara den bästa. Valutorna presterar också olika där en valuta som haft ett bra kvartal kan ha ett mindre bra kvartal månaderna därpå.

Alla kryptovalutor som du köper, säljer eller överför måste du deklarera, och alla vinster du gör på dina transaktioner...Läs mer