Varför Kraken

Kraken: 2024 Recension

Allt du behöver veta

Vad vi tycker

5.0
Payups betyg

Därav betyget: Kraken är en av världens mest använda handelsplattformar för kryptovalutor. Handelsplattformen har stor fokus på säkerhet, användarvänlighet och utbud av kryptovalutor. Krakens användare består av både stora, institutionella investerare och små, privata investerare.

Hoppa till recension
 • Kraken

  På Kraken kan du investera med:
  • Kryptovalutor
  • NFT

  Hög säkerhet. Kraken är en kryptomäklare känd för sin höga säkerhet. Hos Kraken kan du inte bara handla kryptovalutor men även terminer och warranter. Kraken har även en app som är smidig att använda.

  Minimum insättning: $4 - $150 USD

Fördelar

 • Stor, trygg och säker handelsplattform för kryptovalutor.
 • Många betalmetoder accepteras.
 • Brett utbud av valutapar.
 • Handel med terminer och derivatinstrument.
 • App så du kan handla närsomhelst, varsomhelst.

Nackdelar

 • Ej hemsida på svenska.
 • Kan dröja lite innan ett köp genomförs.

Vanliga frågor och svar

Komplett recension av Kraken

På Kraken handelsplattform så kan du handla kryptovalutor både genom direkt handel och genom derivatinstrument, såsom terminer. Handelsplattformen är enkel att navigera och finns i två olika gränssnitt: ett förenklat gränssnitt och ett avancerat. Bland kryptovalutorna på Kraken så finns Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Solana, Terra, Cardano, Moonriver, m.fl. (se Krakens fullständiga utbud av kryptovalutor).

För att börja investera på plattformen så skapar du ett konto på hemsidan. Du verifierar din identitet och kan sedan börja investera. Kraken erbjuder många olika insättningsmetoder, där banköverföring och kortinsättning är två.

För nybörjaren så finns det en rad guider och artiklar på hemsidan som hjälper en att komma igång och få information om kryptohandel samt hur man går tillväga för att köpa kryptovalutor genom handelsplattformen.

Varför välja Kraken?

Hos Kraken så kan du handla med över 80 olika kryptovalutor. Plattformen är verksam i över 200 olika länder och är känd som ett pålitligt och bra alternativ. Plattformen används av såväl privata investerare som stora och institutionella investerare.

På plattformen hittar du många kryptovalutapar och kan investera via derivatinstrument. Det finns även möjlighet till ”margin trading” och annan form av handel. Plattformen finns i två gränssnitt så att både den nye kryptoinvesteraren samt den erfarne investeraren kan få ut så mycket som möjligt av handelsplattformen.

Är Kraken säkert?

Kraken är en säker och väletablerad plattform. Plattformen följer relevanta regleringar i flera länder och är idag verksamt i över 200 olika länder runtom i hela världen.

Förvaring av kryptovalutorna görs i ”offline storage”, eller så kallad ”cold storage”, vilket betyder att kryptovalutorna bevaras offline, bortom cyberattacker. Enligt Kraken så hålls 95 % av innehavet säkert på det sättet. Du kan därför känna dig trygg med att välja just Kraken för dina investeringar.

Läs mer: Bästa kryptomäklarna för handel av kryptovalutor 2024