Varför Kraken

Kraken: 2023 recension

Allt du behöver veta

Kraken är en stor handelsplattform för kryptovalutor. På plattformen kan du bland annat handla Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dogecoin och många andra coins, i såväl "spot" som med terminer. Registreringsprocessen på plattformen är snabb och att komma igång tar bara några minuter. En sedvanlig KYC-process genomgås och därefter så kan du börja handla på plattformen.

Vad vi tycker

5.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Kraken är en av världens mest använda handelsplattformar för kryptovalutor. Handelsplattformen har stor fokus på säkerhet, användarvänlighet och utbud av kryptovalutor. Krakens användare består av både stora, institutionella investerare och små, privata investerare.

 • Kraken
  Hos Kraken kan du investera i:
  • Kryptovalutor

  Hög säkerhetKraken är en kryptomäklare känd för sin höga säkerhet. Hos Kraken kan du inte bara handla kryptovalutor men även terminer och warranter. Kraken har även en app som är smidig att använda.

 • Vanliga frågor och svar

  Är Kraken säkert (bluff/bedrägeri)?

  Ja, Kraken är säkert och är inte bluff/bedrägeri. Kraken är ett seriöst företag som funnits i många år och har kunder i form av privatpersoner och institutioner runtom i hela världen.

  Vilka kryptovalutor kan man köpa hos Kraken?

  Är Kraken säker och laglig att använda i Sverige?

  Ja, Kraken är säker och laglig att använda i Sverige. Kraken är en av världens största handelsplattformar för kryptovalutor och verkar i enlighet med svensk lag. Läs mer om kryptovalutor hos Skatteverket.

  Kan man köpa NFT:s hos Kraken?

  Nej. Hos Kraken så kan du inte köpa NFT:s.

  Har Kraken en app?

  Ja. Kraken har en krypto app.

  Erbjuder Kraken krypto kort?

  Nej. Kraken erbjuder inget kryptokort.

  Hur loggar man in på Kraken?

  Du loggar in på Krakens hemsida. Logga in

  Komplett recension

  Uppdaterad av Johan K.

  På Kraken handelsplattform så kan du handla kryptovalutor både genom direkt handel och genom derivatinstrument, såsom terminer. Handelsplattformen är enkel att navigera och finns i två olika gränssnitt: ett förenklat gränssnitt och ett avancerat. Bland kryptovalutorna på Kraken så finns Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Solana, Terra, Cardano, Moonriver, m.fl. (se Krakens fullständiga utbud av kryptovalutor).

  För att börja investera på plattformen så skapar du ett konto på hemsidan. Du verifierar din identitet och kan sedan börja investera. Kraken erbjuder många olika insättningsmetoder, där banköverföring och kortinsättning är två.

  För nybörjaren så finns det en rad guider och artiklar på hemsidan som hjälper en att komma igång och få information om kryptohandel samt hur man går tillväga för att köpa kryptovalutor genom handelsplattformen.

  Varför välja Kraken?

  Hos Kraken så kan du handla med över 80 olika kryptovalutor. Plattformen är verksam i över 200 olika länder och är känd som ett pålitligt och bra alternativ. Plattformen används av såväl privata investerare som stora och institutionella investerare.

  På plattformen hittar du många kryptovalutapar och kan investera via derivatinstrument. Det finns även möjlighet till ”margin trading” och annan form av handel. Plattformen finns i två gränssnitt så att både den nye kryptoinvesteraren samt den erfarne investeraren kan få ut så mycket som möjligt av handelsplattformen.

  Är Kraken säkert?

  Kraken är en säker och väletablerad plattform. Plattformen följer relevanta regleringar i flera länder och är idag verksamt i över 200 olika länder runtom i hela världen.

  Förvaring av kryptovalutorna görs i ”offline storage”, eller så kallad ”cold storage”, vilket betyder att kryptovalutorna bevaras offline, bortom cyberattacker. Enligt Kraken så hålls 95 % av innehavet säkert på det sättet. Du kan därför känna dig trygg med att välja just Kraken för dina investeringar.

  Läs mer: Bästa kryptomäklarna för handel av kryptovalutor 2023

  Av

  Johan K.
  Johan K.

  Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.