Varför Koinly

Koinly: 2023 recension

Allt du behöver veta

Koinly erbjuder en smidig, digital lösning som gör det enkelt för dig att äga, deklarera och redovisa innehav av kryptovalutor. Med en användarvänlig plattform och expertråd från skattekonsulter så underlättar Koinly kryptotracking och skatterapportering när du investererar i kryptovalutor. Plattformen gör det enkelt att importera alla transaktioner, förhandsgranska kapitalvinster och ladda ner skatteuträkningen.

Vad vi tycker

5.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Koinly gör det enkelt att deklarera dina kryptoinvesteringar. Genom plattformen så kan du importera alla dina kryptotransaktioner, beräkna dina skattekostnader och ladda ner deklarationen, med få knapptryck. Koinly erbjuder råd från skattekonsulter och har fyra olika betalplaner, där den billigaste är gratis och utan tidsbegränsning.

 • Koinly
  Koinly hjälper dig med att:
  • Deklarera kryptovalutor

  Deklarera dina kryptovalutor automatisktKoinly gör det enkelt för dig att deklarera alla dina kryptotransaktioner. Koinly sköter dina deklarationer, K10 och skattedeklarationer. Du behöver inte göra någonting. Du slipper all deklarationskrångel.

 • Fördelar & Nackdelar

  Fördelar
  • Sammanställer K4-blankett inför deklaration.
  • Användarvänlig och snabb tjänst.
  • Hjälpsam kundsupport.
  • Gratis prova-på-version som inte är tidsbegränsad.
  Nackdelar
  • Ingen support via telefon.
  • Endast betalning via betal- eller kreditkortsbetalningar, ej krypto.

  Vanliga frågor och svar

  Är Koinly bluff/bedrägeri?

  Nej. Koinly är inte bluff/bedrägeri. Koinly är ett seriöst företag som funnits i många år och har kunder i form av privatpersoner och institutioner runtom i hela världen.

  Är Koinly säker och laglig att använda i Sverige?

  Ja. Koinly är en av världens mest använda tjänster för skattehantering av kryptovalutor och verkar i enlighet med svensk lag. Läs mer om kryptovalutor hos Skatteverket.

  Komplett recension

  Uppdaterad av Johan K.

  Allt fler väljer att investera i kryptovalutor, men många upplever att det är svårt att skattedeklarera kryptoinnehaven.

  Koinly är en smart, digital tjänst som sköter beskattningen på kryptohandeln åt dig.

  Koinlys plattform är mycket enkel att använda och passar såväl privata som institutionella kryptoinvesterare. Tjänsten följer Skatteverkets riktlinjer och ser till så att deklarationen blir korrekt utförd.

  Hur fungerar Koinly?

  Om du har köpt eller sålt Bitcoin, Ethereum eller annan krypto så är det viktigt att du deklarerar transaktionerna på rätt sätt för att undvika onödiga skattesmällar. Koinly är en innovativ tjänst som hjälper dig med din deklaration. Tjänsten stödjer över 300 kryptobörser och plånböcker, vilket gör det möjligt för de flesta kryptoinvesterare att använda dem.

  Processen är snabb och smidig. Du börjar med att gå in på Koinlys hemsida där du registrerar dig. Registreringsprocessen är enkel och tar bara några minuter. Därefter så kan du sätta igång och använda tjänsten. Beroende på vilken prisplan du har valt så har du tillgång till olika tjänster och funktioner. När du har valt prisplanen så betalar du för tjänsten; Koinly accepterar endast betalning med betal- eller kreditkort.

  Så går det till

  Du börjar med att importera alla dina transaktioner genom att lägga till dina konton från kryptobörser via kryptobörsernas API eller CSV-filer, så att dina transaktionen kan hämtas och läsas av automatiskt. Hur du gör detta hjälper Koinly dig med, steg-för-steg. Därefter så förhandsgranskas dina kapitalvinster och du får information om dina kommande kapitalvinster/förluster. Den här funktionen ingår även i gratisversionen av Koinly. Därefter så kan du ladda ner din skatteuträkning och Svenska medborgare kan även generera en ifylld K4-blankett samt en omfattande skatterapport med fullständigt skatteunderlag som är garanterat att klara eventuell revision.

  Prisplaner

  Du kan välja mellan fyra olika prisplaner:

  • FREE: som är en gratisversion för dig som vill prova på eller komma igång med plattformen. Observera att ifylld K4 inte ingår i gratisversionen, men om du kan genomföra alla de andra stegen och om du sedan bestämmer dig för att ladda ner ditt skatteformulär behöver du bara välja en annan prisplan för att få K4-blanketten.
  • NEWBIE: som är ett billigt alternativ för nybörjare.
  • HODLER: som är ett premium-alternativ för erfarna investerare.
  • TRADER: som är ett omfattande alternativ som passar dig som vill ha allt.

  Du kan uppgradera när som helst efter att du har köpt en prisplan om du exempelvis märker att du har överskridit transaktionsgränserna för din existerande prisplan. Vid uppgradering så betalar du bara mellanskillnaden.

  Support på många olika sätt

  Om du har några frågor så finns det många sätt att få hjälp. Du hittar massor med information direkt på Koinlys hemsida, exempelvis genom bloggen, diskussionsforum för medlemmar, skatteguider och hjälpcentret. Du kan även chatta eller skicka e-post om du vill få personlig support direkt av Koinly.

  Vem kan Koinly passar för?

  Alla som köper och säljer kryptovalutor kan ha nytta av Koinly. Tjänsten gör det enklare att äga, hantera, rapportera och deklarera innehav och tjänsten passar både privata och professionella investerare som kryptofonder. Tänk på att även personer som gjort förlust på kryptohandel måste deklarera dem, även om innehaven inte beskattas.

  Läs mer: Hur räknar man ut skatt på kryptovalutor?

  Om företaget

  Koinly grundandes år 2018 av ett team med kryptoinvesterare, IT-ingenjörer och entreprenörer som vill förenkla kryptotracking, skatteuträkning och skatterapportering. Idag är Koinly den snabbast växande deklarationslösningen för kryptovalutor. Koinly vill ge investerare mer tid att fokusera på det som de brinner för istället för krånglig skatt och administration. Läs mer om Koinly.

  Av

  Johan K.
  Johan K.

  Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.