Koinly

Koinly Recension 2024 – är det rätt alternativ för dig?

Vad vi tycker

5.0
Payups betyg

Därav betyget: Koinly underlättar processen att deklarera kryptoinvesteringar. Plattformen möjliggör import av alla kryptotransaktioner, beräkning av skattekostnader och nedladdning av deklarationsunderlag med bara några få klick. Dessutom erbjuder Koinly tillgång till professionella skattekonsulter för vägledning. Med fyra betalplaner, inklusive en kostnadsfri version som är tillgänglig utan några tidsbegränsningar, anpassar Koinly sig efter olika användares behov.

Hoppa till recension
Automatisera dina kryptodeklarationer

Koinly

Koinly hjälper dig med att:
 • Deklarera kryptovalutor

Koinly gör det enklare att deklarera kryptotransaktioner. Med Koinly hanteras dina deklarationer, K4-blanketter och skattedeklarationer automatiskt. Du behöver inte lyfta ett finger och slipper därmed allt krångel som deklarationer och redovisning innebär.

Minsta insättning: Ingen

Fördelar

 • Sammanställer K4-blankett inför deklaration.
 • Användarvänlig, automatisk och snabb tjänst.
 • Hjälpsam kundsupport.
 • Gratis prova-på-version som inte är tidsbegränsad.

Nackdelar

 • Ingen support via telefon.
 • Endast betalning via betal- eller kreditkortsbetalningar, ej krypto.

Vanliga frågor och svar

Nej. Koinly är inte bluff/bedrägeri. Koinly är ett seriöst företag som funnits i många år och har kunder i form av privatpersoner och institutioner runtom i hela världen.

Ja, Koinly är säker och laglig att använda i Sverige. Koinly är en av världens mest använda tjänster för skattehantering av kryptovalutor och verkar i enlighet med svensk lag. Läs mer om kryptovalutor hos Skatteverket.

Komplett recension av Koinly

Allt fler väljer att investera i kryptovalutor, men många upplever det som utmanande att skattedeklarera sina kryptoinnehav.

Koinly är en smart, digital tjänst som hanterar deklarationen av kryptohandel åt dig.

Koinlys plattform är användarvänlig och lämpar sig för både privata och institutionella kryptoinvesterare. Tjänsten är i linje med Skatteverkets riktlinjer och säkerställer att deklarationen blir korrekt genomförd.

Hur fungerar Koinly?

Om du har handlat med Bitcoin, Ethereum eller andra kryptovalutor är det viktigt att korrekt deklarera dessa transaktioner för att undvika onödiga skattekonsekvenser. Koinly är en innovativ tjänst som förenklar din deklarationsprocess. Med stöd för över 300 kryptobörser och plånböcker kan nästan alla kryptoinvesterare dra nytta av tjänsten.

Så här fungerar Koinly:

 1. Registrering och konfiguration: Processen börjar med att du registrerar dig på Koinlys hemsida. Efter att du har skapat ditt konto kan du omedelbart börja använda tjänsten. Beroende på den prisplan du väljer får du tillgång till olika funktioner och tjänster. Koinly accepterar betalningar via betal- eller kreditkort, vilket gör det enkelt att komma igång.
 2. Importera transaktioner: Lägg till dina kryptobörskonton genom att använda API eller CSV-filer för att importera dina transaktioner. Koinly guidar dig genom varje steg för att förenkla processen och säkerställa att alla relevanta data samlas in.
 3. Förhandsgranska kapitalvinster: Efter importen analyserar Koinly dina transaktioner och ger dig en överblick över dina kapitalvinster och förluster. Denna funktion är tillgänglig även för användare av gratisversionen, vilket gör det lättare att förstå din skattesituation.
 4. Generera skatteuträkning: När dina data har analyserats kan du ladda ner en detaljerad skatteuträkning. För svenska medborgare innefattar detta möjligheten att generera en ifylld K4-blankett och en omfattande skatterapport, förberedd för eventuell revision. Denna rapport och K4-blankett blir grunden för din deklaration till Skatteverket.

Genom denna strukturerade process underlättar Koinly hanteringen och deklarationen av dina kryptotransaktioner, i enlighet med gällande skattelagar.

Prisplaner

Koinly erbjuder fyra olika prisplaner:

 • FREE: En gratisversion för dig som vill prova på tjänsten. Observera att ifylld K4 inte ingår i gratisversionen.
 • NEWBIE: Ett prisvärt alternativ för nybörjare.
 • HODLER: Ett premiumalternativ för erfarna investerare.
 • TRADER: Det mest omfattande paketet för dig som vill ha tillgång till allt.

Du kan uppgradera din prisplan när som helst och betalar då endast mellanskillnaden.

Support på många olika sätt

Om du har frågor finns det flera sätt att få hjälp på. På Koinlys hemsida hittar du information via bloggen, medlemsforum, skatteguider och hjälpcentret. Personlig support är också tillgänglig via chatt eller e-post.

Vem kan dra nytta av Koinly?

Alla som köper och säljer kryptovalutor kan dra nytta av Koinly. Tjänsten underlättar ägande, hantering, rapportering och deklaration av kryptoinnehav för både privata och professionella investerare.

Om företaget

Koinly grundades 2018 av en grupp kryptoinvesterare, IT-ingenjörer och entreprenörer. Idag är Koinly en av de snabbast växande lösningarna för deklaration av kryptovalutor, med målet att minimera komplexiteten kring skatt och administration för investerare. Läs mer om Koinly.