Varför Trezor

Trezor: 2023 recension

Allt du behöver veta

Trezor Model T är en hårdvaruplånböcker för kryptovalutor. Plånboken förvarar dina kryptovalutor på ett säkert sätt så du kan vara trygg med att dina kryptovalutor är i säkert förvar. Trezor är världens första tillverkare av hårdvaruplånböcker för kryptovalutor och Trezor Model T är företagets premium-plånbok.

Vad vi tycker

5.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Trezor Model T är en av de mest avancerade hårdvaruplånböckerna för kryptovalutor. Model T är Trezors premium-plånbok och har stöd för förvaring av över 1600 olika kryptovalutor. Plånboken är säker, fullutrustad med många olika funktioner och har en stor touchskärm i färg.

 • Trezor
  Med Trezor kan du förvara:
  • Kryptovalutor

  Först med hårdvaruplånböcker för kryptoTrezor tillverkar några utav världens mest använda, populäraste och bästa hårdvaruplånböcker för kryptovalutor. Trezor var det första företaget att lansera fysiska plånböcker för kryptos.

 • Fördelar & Nackdelar

  Fördelar
  • Mycket säker hårdvaruplånbok.
  • Touchscreen i färg.
  • Stöd för över 1 600 kryptovalutor och tokens, även nyare valutor.
  • Användarvänlig.
  • Öppen källkod.
  • SD-kortplats.
  • Inbyggd mobilanslutning.
  • Väletablerat företag.
  • Enkelt att göra backuper.
  Nackdelar
  • Dyr.
  • Fungerar endast med Desktop och Android-mobiler, har inte stöd för iOS eller Windows Phone.

  Vanliga frågor och svar

  Vilka coins har Trezor Model T stöd för?

  Du kan se vilka kryptovalutor Trezor Model T har stöd för här.

  Kan man köpa Trezor Model T i Sverige?

  Ja. Trezor erbjuder handel internationellt. Man lägger en beställning hos dem på hemsidan och får därefter produkten skickad hem med posten inom ett par arbetsdagar. Klicka här för att gå till butiken för Trezor Model T i Sverige.

  Vilken USB-port har Trezor Model T?

  Trezor Model One har USB-porten USB-C.

  Har Trezor Model T stöd för Bluetooth?

  Nej. Trezor Model T har inte stöd för Bluetooth. Ledgers Nano X har stöd för Bluetooth.

  Komplett recension

  Uppdaterad av Johan K.

  Om du vill komma igång med att investera i kryptovalutor så är det mycket viktigt att du förvarar dina kryptovalutor på ett säkert sätt.

  ”Cold storage” är det bästa och säkraste valet, eftersom det skyddar ditt innehav från hackare och cyberattacker. Begreppet ”cold storage” står för ”offline förvaring”, det vill säga att kryptovalutorna inte förvaras på en server eller en enhet med internetuppkoppling, istället så förvaras kryptovalutorna offline så de är bortom hackare och andra cyberintrång.

  Trezor var världens första tillverkare av kryptoplånböcker och Trezor Model T är företagets premium-modell.

  Till skillnad från Trezor Model One, som är företagets basmodell, så erbjuder Model T ett större stöd av kryptovalutor, en större touchskärm i färg, fler funktioner, backup av dina kryptovalutor, stöd för microSD kort och mer.

  Det är alltid bra att välja ett av de väletablerade företagen när du köper en kryptoplånbok. Model T är Trezors premiumplånbok och kan passa dig som vill ha en användarvänlig och säker förvaring med många olika funktioner.

  Hur fungerar Trezor Model T?

  Det är snabbt och enkelt att komma igång med att förvara kryptovalutor och tokens med Trezor Model T.

  För att komma igång besöker du Trezor Wallets hemsida där du får hjälp med att komma igång och installera din enhet. Plånboken har en mjukvara som du kan installera i din stationära dator, laptop eller Android-telefon. Mjukvaran har stöd för Windows, MacOS, Linux och Android. ChromeOS, iOS och Window Phone stöds inte. Med mjukvaran så kan du administrera kryptoinnehavet som du har i din plånbok direkt från din dator eller telefon, på ett effektivt och säkert sätt. Du ansluter din kryptoplånbok till din dator med en USB-C kabel.

  Plånbokens inbyggda touchskärm i färg gör det ännu smidigare att använda enheten. Du knappar enkelt in din PIN-kod och lösenord direkt på enheten, vilket är praktiskt, varefter du presenteras med menyval som du kan använda dig utav för att enkelt administrera dina kryptovalutor direkt genom plånbokens touchskärm. Touchskärmen ger ökad tillgänglighet, men även ökad säkerhet. Trezor Model T:s touchskärm är större än Trezor Model One:s, och är dessutom i färg.

  En stor fördel med Trezor, jämfört med exempelvis Ledger, är att de gjort det enkelt att göra backuper genom enheten, vilket är otroligt viktigt om du av någon anledning skulle förlora din kryptoplånbok. Du kan återfå dina kryptovalutor via en särskild mening, bestående av tolv ord.

  Trezor Model T är den första hårdvaruplånboken i världen som implementerat Shamir Backup (SLIP39), vilket ger extra hög säkerhet.

  Läs mer: Hur skiljer sig Trezor och Ledgers kryptoplånböcker?

  För vem kan Trezor Model T passa?

  Trezor Model T är Trezors premiumplånbok och kan passa dig som vill förvara digitala valutor och tokens på ett mycket säkert sätt.

  Just Trezor Model T är dyrare än många andra på marknaden, men dess touchscreen, säkerhet och stöd för över 1 600 olika kryptovalutor gör att den är värd sitt pris. Plånboken har även stöd för nyare valutor, och stödet för kryptovalutor uppdateras ständigt. Plånboken påminner om Ledgers Nano X, men med en lyxigare känsla.

  Om du vill ha den bästa kryptoplånboken på marknaden så kan Trezor Model T definitivt vara en kryptoplånbok att överväga.

  Trevlig & snabb kundsupport

  Trezors hjälpsamma supportteam består av experter som är redo att hjälpa användare vid frågor. Trezors hemsida har en utförlig FAQ och ett communityforum där användare kan hjälpa varandra. Vidare så har Trezor en av kryptoplånbokmarknadens bäst-rankade kundsupport.

  Om företaget

  Trezor är en del av företaget SatoshiLabs som har flera projekt inom krypto. Trezor var världens första hårdvaruplånbok för kryptovalutor och är företagets flaggskeppsprojekt.

  Trezor grundades år 2013 och har sedan starten etablerat sig som en av världens mest populära och säkraste hårdvaruplånböcker för kryptovalutor. Företaget har cirka 50 anställda och har huvudkontoret i Prag, Tjeckien.

  Produktspecifikation

  • Storlek
   64mm x 39mm x 10mm
  • Vikt
   96 g
  • Anslutning
   USB-C
  • Säkerhet och certifieringar
   CE & RoHS certifierad
  • CPU
   168 MHz ARM processor (Cortex-M4) kört på ett eget, utvecklat system
  • Pris
   219 EUR

  Av

  Johan K.
  Johan K.

  Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.