Trezor

Trezor Model One 2024 – är det rätt alternativ för dig?

Vad vi tycker

5.0
Payups betyg

Därav betyget: Hållbarhet, prisvärdhet och säkerhet är de största argumenten för att välja Trezor Model One. Kryptoplånboken är Trezors startmodell för den som söker en av marknadens bästa kryptoplånböcker för förvaring av kryptovalutor, till ett bra pris.

Hoppa till recension
Först med hårdvaruplånböcker för kryptovalutor

Trezor

Med Trezor kan du förvara:
 • Kryptovalutor

Trezor tillverkar några utav världens mest använda, populäraste och bästa hårdvaruplånböcker för kryptovalutor. Trezor var det första företaget att lansera fysiska plånböcker för kryptos.

Minsta insättning: Ingen

Vanliga frågor och svar

Du kan se vilka kryptovalutor Trezor Model One har stöd för här.

Ja, man kan köpa Trezor Model One i Sverige. Trezor erbjuder köp av alla deras kryptoplånböcker internationellt, vilket betyder att du kan köpa dem i Sverige. Du lägger en beställning på deras hemsida och därefter skickas produkten hem till dig med posten. Du får den oftast direkt i brevlådan eller hemskickad till närmaste postombud inom mellan 5-7 arbetsdagar.

Trezor Model One har USB-porten Micro USB.

Nej. Trezor Model One har inte stöd för Bluetooth. Ledgers Nano X har stöd för Bluetooth.

Komplett recension av Trezor Model One

En fysisk enhet som kan förvara kryptovalutor säkerställer att de inte kan nås av någon objuden inkräktare. Så fort du överfört dina kryptovalutor till din enhet så kan du koppla ur enheten från din dator. Därefter är enheten helt borta från internet och bortom cyberattacker och andra intrång.

Trezor Model One är en hårdvaruplånbok med vilken du, på ett säkert och smidigt sätt, kan förvara dina kryptovalutor, bortom cyberhackare. Plånboken är liten och portabel, vilket gör den väldigt enkel att hantera. För den som tar sitt kryptoinnehav seriöst så kan en fysisk kryptoplånbok nästan vara ett måste, men varför Trezor Model One?

Prisvärd lagring av krypto

Trezor Model One har fördelen att den är relativt billig och att den gör sitt jobb på ett mycket bra sätt, vilket gör plånboken till ett prisvärt alternativ.

Model One är billigare än den största konkurrenten: Ledger Nano S, samtidigt som plånboken erbjuder en bra användarupplevelse och goda säkerhetsfunktioner.

Relaterat: Trezor eller Ledger, vilken ska jag välja?

Model One är en av marknadens äldsta kryptoplånböcker som finns. Trezor var det första företaget att tillverka hårdvaruplånböcker för förvaring av kryptovalutor och Model One har länge varit företagets introduktionsmodell. Företagets mest kända kryptoplånbok är dock Trezor Model T, som kostar nästan det tredubbla. Model T brukar nämnas som en av marknadens bästa hårdvaruplånböcker för kryptovalutor.

Enkelt sammanfattat kan man säga att fördelarna med att välja Trezor Model One är flerfaldiga. Plånboken är billig jämfört med alternativen, erbjuder någon av marknadens bästa säkerhet för kryptoplånböcker, är lätt att använda och har ett stort stöd för över 1000+ olika kryptovalutor.

Innan man köper en hårdvaruplånbok så är det viktigt att se så att kryptoplånboken har stöd för den kryptovaluta man tänkt förvara i den. Model One har stöd för de flesta, stora kryptovalutor, men för att se den fullständiga listan, se vilka kryptovalutor som Trezor Model One har stöd för.

Anledningar att välja Trezor Model One

Anledningarna till att välja Trezor Model One, över alternativen som Model T eller Ledgers kryptoplånböcker, är flerfaldiga:

 • En av marknadens billigaste och mest prisvärda hårdvaruplanbok för kryptovalutor.
 • Hög säkerhet.
 • Enkel att använda.
 • Stöd för över 1000+ olika kryptovalutor.

För den som vill ha en kryptoplånbok som kan göra jobbet, och göra det bra, till ett bra pris, så kan kryptoplånboken Trezor Model One vara ett alternativ.

Premium-modellen, Trezor Model T, skiljer sig i den mån att touch-skärmen är i färg, stödet för kryptovalutor är större, backup av kryptovalutor erbjuds och mer. Se hur Model One and Model T skiljer sig.

Är Trezor Model One säker?

Trezor är kryptomarknadens äldsta tillverkare av fysiska hårdvaruplånböcker för kryptovalutor. Företaget har i flera år tillverkat några av marknadens mest använda och populäraste hårdvaruplånböcker. Trezors plånböcker använder den senaste säkerhetstekniken och lagrar kryptovalutor i s.k. ”cold storage”, som betyder att kryptovalutorna lagras offline, bortom cyberattacker och andra intrång.

När Trezor Model One ansluts till en dator så krypteras trafiken mellan datorn och kryptoplånboken. Det betyder att trafiken mellan respektive enhet inte kan läsas av. Kryptoplånboken ansluts även genom en kabel och kopplas inte upp till internet.

Till skillnad från Trezor Model T så erbjuds ingen backup med Trezor Model One, vilket betyder att plånboken behöver förvaras på ett säkert sätt. Tappar man bort plånboken så tappar man med andra ord bort sina kryptovalutor, därför är det viktigt att förvara kryptoplånboken i ett säkert förvar.

Produktspecifikation

 • Storlek
  60 mm x 30 mm x 6 mm
 • Vikt
  12 g
 • Anslutning
  Micro USB
 • Säkerhet och certifieringar
  CE & RoHS certifierad
 • CPU
  120 MHz ARM processor (Cortex M3) kört på ett eget, utvecklat system
 • Pris
  69 USD