Varför Trezor

Trezor: 2023 recension

Allt du behöver veta

Trezor är ett av världens mest välrenommerade kryptoplånboksföretag. Företaget lanserade världens första kryptoplånbok och sedan dess har de fortsatt att utveckla avancerade och användarvänliga lösningar. Tack vare deras hårdvaruplånböcker kan användare förvara kryptovalutor, tokens, NFT:er och lösenord på ett mycket säkert sätt.

Vad vi tycker

5.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Med Trezors hårdvaruplånböcker så kan du skydda dina kryptovalutor på ett säkert och mycket smidigt sätt. Trezors produkter är lätta att använda, mycket säkra och några av världens populäraste för kryptovalutor. Kryptovalutorna lagras i "cold storage" och är bortom cyberattacker och intrång. Trezor är det äldsta företaget inom hårdvaruplånböcker för krypto.

 • Trezor
  Med Trezor kan du förvara:
  • Kryptovalutor

  Först med hårdvaruplånböcker för kryptoTrezor tillverkar några utav världens mest använda, populäraste och bästa hårdvaruplånböcker för kryptovalutor. Trezor var det första företaget att lansera fysiska plånböcker för kryptos.

 • Vanliga frågor och svar

  Vilka coins har Trezor stöd för?

  Du kan se vilka kryptovalutor Trezor har stöd för här.

  Kan man köpa Trezor i Sverige?

  Ja. Trezor erbjuder handel internationellt. Man lägger en beställning hos dem på hemsidan och får därefter produkten skickad hem med posten inom ett par arbetsdagar. Klicka här för att gå till butiken för Trezor i Sverige.

  Vilken USB-port har Trezor?

  Trezors produkter har olika USB-porter. Beroende på produkt så är USB-porten antingen USB-B eller micro USB.

  Har Trezor stöd för Bluetooth?

  Nej. Trezor har inte stöd för Bluetooth. Ledgers Nano X plånbok har stöd för Bluetooth. Läs om Ledger Nano X.

  Komplett recension

  Uppdaterad av Johan K.

  När du börjar investera med kryptovalutor så är det viktigt att du även tänker på hur du bäst förvarar dina kryptovalutor.

  ”Cold storage”, det vill säga förvaring av kryptovalutor på en enhet som är offline, anses vara det säkraste sättet att förvara kryptovalutor. Cold storage skyddar innehavet mot hackare, vilket minskar risken för att du skulle förlora dina kryptos i en cyberattack.

  Trezor är ett marknadsledande företag som tillverkar kryptoplånböcker med sina två modeller. Båda tillämpar cold storage som sin förvaringsmetod och säkerheten som kryptoplånböckerna tillämpar är utav världsklass.

  Hur fungerar det?

  Att komma igång med Trezors produkter går smidigt till.

  Du börjar med att besöka företagets hemsida, där du hittar all information om produkterna och hur du kommer igång med enheterna. Det är rekommenderat att använda Chrome eller Firefox som webbläsare.

  Du väljer produkten som passar dina behov, vilket Trezor kan hjälpa dig med, och därefter så gör du en beställning. Inom några arbetsdagar så levereras produkten hem till dig och därefter så kan du börja komma igång.

  För att administrera ditt innehav i plånboken så laddar du ner Trezors mjukvara, antingen till din mobiltelefon eller till din dator, beroende på hur du vill administrera dina innehav. Trezor har just nu endast stöd för Android-mobiltelefoner. iOS och Windows Phone stöds för nuvarande inte. Ifall du har en iOS eller Windows-telefon så kan du istället ladda ner desktop-versionen av Trezors mjukvara till din dator, oavsett om du har en Windows, MacOS eller Linux-dator.

  Förvaring

  Trezors plånböcker lagrar, precis som alla andra hårdvaruplånböckerna, nycklarna till dina kryptovalutor. Nycklarna krypteras i enheten, vilket gör det mycket säkert.

  En fördel med Trezor är att företagets produkter har mycket säkra metoder för att skydda dina innehav. Dessutom är det säkert och smidigt att göra backuper, vilket ger extra skydd ifall du skulle tappa bort din plånbok.

  Trezor har implementerat Shamir Backup (SLIP39) och BIP39 som ger extra hög säkerhet för dina kryptotillgångar.

  Läs mer: Trezor eller Ledger: vilken ska man välja?

  Trezors modeller: två olika

  Trezor erbjuder två olika kryptoplånböcker som båda är mycket användarvänliga och säkra. Modellerna passar användare som har olika behov.

  ”Model T” är en av de dyrare hårdvaruplånböckerna på marknaden, men den är värd sitt pris. Med sitt stöd för 1600 olika kryptovalutor och en touchscreen i färg så är produkten en plånbok utöver det vanliga. Skärmen förbättrar tillgängligheten och användarupplevelsen eftersom den gör det enkelt att knappa in PIN-koder och administrera kryptovalutor direkt på skärmen. Produkten har vissa likheter med Ledgers Nano X, men med en tydligare premiumkänsla.

  Den billigare modellen, Trezor Model One, passar dig som vill ha en enkel och pålitlig kryptoplånbok. Produkten har stöd för cirka 1000 olika kryptovalutor och tokens, och täcker de flesta behoven. Dock så kan det vara bra att i förväg kolla om modellen stödjer de kryptovalutor eller tokens som du tänker investera i. Se vilka kryptovalutor som Model One har stöd för. Model One är ett prisvärt alternativ för dig som vill skydda ditt innehav mot cyberattacker och intrång.

  Trevlig & snabb kundsupport

  Hos Trezor så hittas en snabb och hjälpsam kundsupport. Många utav Trezors användarrecensioner lyfter fram företagets kundsupport som en av de största fördelarna.

  hemsidan hittar du även en omfattande FAQ med svar på många vanliga frågor. Hemsidan har även ett communityforum, där användare öppet kan ställa frågor och svara på andra användares frågor.

  Om företaget

  Trezor ägs av företaget SatoshiLabs, som är ett väletablerat kryptoföretag med huvudkontor i Prag, Tjeckien. Företaget har cirka 50 anställda.

  Trezor är ett av SatoshiLabs projekt. Projektet lanserades 2013 och var då världens första hårdvaruplånbok för kryptovalutor. Sedan dess har Trezor etablerat sig som ett av världens mest välrenommerade företag för kryptoplånböcker.

  Av

  Johan K.
  Johan K.

  Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.