Ledger

Ledger Nano S 2024: Är Det Rätt Alternativ För Dig?

Vad vi tycker

5.0
Payups betyg
Payup baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av Payups redaktion.

Därav betyget: Ledger Nano S är en av Ledgers populäraste hårdvaruplånböcker för kryptovalutor. Plånboken har stöd för de flesta kryptovalutorna och håller god säkerhet. Med Ledger Nano S kan du på ett säkert och smidigt sätt förvara dina kryptovalutor offline, bortom nätets cyberattacker.

Hoppa till recension
Fysiska hårdvaruplånböcker i världsklass

Ledger

Med Ledger kan du förvara:
 • Kryptovalutor

Ledger är ett företag som tillverkar hårdvaruplånböcker för kryptovalutor. Med Ledgers plånböcker kan du lagra dina kryptovalutor offline, säkert och fysiskt i ditt hem, undan från hackare och andra cyberintrång.

Minimum insättning: Ingen

Fördelar

 • Prisvärd kryptoplånbok med offline-förvaring.
 • Privata nycklarna lämnar aldrig plånboken.
 • Stöd för många olika kryptovalutor.
 • Lätt att använda.

Nackdelar

 • Begränsat med utrymme för kryptoappar.
 • Liten display utan touchskärm.
 • Inte lika mobilvänlig som andra plånböcker.

Vanliga frågor och svar

Du kan se vilka kryptovalutor Ledger Nano S har stöd för här.

Ja, man kan köpa Ledger Nano S i Sverige. Ledger erbjuder köp av alla deras kryptoplånböcker internationellt, vilket betyder att du kan köpa dem i Sverige. Du lägger en beställning på deras hemsida och därefter skickas produkten hem till dig med posten. Du får den oftast direkt i brevlådan eller hemskickad till närmaste postombud inom mellan 5-7 arbetsdagar.

Ledger Nano S har USB-porten USB Type Micro-B.

Nej. Ledger Nano S har inte stöd för Bluetooth, istället så är det Ledger Nano X som har stöd för Bluetooth. Till Ledger Nano X.

Komplett recension av Ledger

Ledger Nano S är en av världens populäraste hårdvaruplånböcker för kryptovalutor. Företaget Ledger är känt för att tillverka säkra och användarvänliga plånböcker till förvaring av kryptovalutor som Bitcoin, Dogecoin och andra digitala valutor. Se fullständig lista över kryptovalutor som Ledger har stöd för.

En av de största anledningarna till att använda en hårdvaruplånbok för kryptovalutor är att valutorna förvaras på en enhet som inte är kopplad till internet. Enheten är på så vis bortom cyberattacker och andra intrång. Den kan även förvaras på en säker plats, så som i ett kassaskåp eller i ett bankfack. Detta är en stor fördel jämfört med virtuella plånböcker som befinner sig på en server. Med hårdvaruplånböcker så har man kontroll över var plånboken är och hur den förvaras.

Så fungerar Ledger Nano S

Ledger Nano S är en hårdvaruplånbok som används för pålitlig förvaring av digitala valutor. Det är en så kallad ”cold wallet”, eller ”cold storage”, som förvarar de digitala valutorna offline på en enhet. Den här typen av lagring skiljer sig från en ”hot wallet”, även kallad digital plånbok, som förvarar krypto och tokens online. Genom att använda en fysisk enhet så är det dessutom enkelt för dig som användare att komma åt kryptovalutorna när du vill.

Nano S fungerar på samma sätt som andra hårdvaruplånböcker. Dina privata nycklar krypteras på enheten, vilket skyddar din kryptovaluta från virus såväl som cyberhackare. På så sätt är kryptovalutan skyddad även om din dator eller mobil skulle bli hackad. Ledger använder sig av robusta säkerhetsprotokoll i alla deras hårdvaruplånböcker vilket garanterar tryggt förvar.

Därför ska du använda Nano S

Det finns många bra anledningar till varför man ska använda Nano S.

 • Säker förvaring
 • Enkel att använda
 • Passar över 1100 digitala valutor och tokens
 • Prisvärd

Först och främst så är hårdvaruplånböcker generellt mycket bra och säkra sätt att förvara digitala valutor offline eftersom de privata nycklarna är skyddade mot cyberattacker såväl som datavirus. Nycklarna lämnar aldrig enheten och är inte heller tillgängliga online. Företaget Ledger är kända för att tillverka mycket skyddade enheter. I samtliga hårdvaruplånböcker från företaget, inklusive Nano S, skyddas innehållet med ett särskilt säkerhetsprotokoll och operativsystemet BOLOS. Nano S har ett säkerhetschip som ger extra högt skydd.

Nano S är mycket lätt att använda. Med relativt få funktioner så är den intuitiv och enkel att använda. Displayen på enheten är liten men det nätta formatet uppskattas av många.

Nano S har stöd för över 1100 olika digitala valutor och tokens, bland annat Bitcoin, Ethereum, Stellar och Binance Coin (Se fullständig lista). Nano S kan användas för de flesta välkända kryptos, men även många mindre och okända digitala valutor. Enheten har direkt stöd för 23 olika digitala valutor. De övriga valutorna stöds av en tredje part. Det gör att du kan köpa kryptovalutor och säkert förvara dina tokens i Nano S.

Jämfört med många andra hårdvaruplånböcker på marknaden så är Nano S ett prisvärt val. Du får hög säkerhet och en användarvänlig plånbok till ett bra pris.

Läs mer: Trezor eller Ledger?

Kort om företaget Ledger

Företaget Ledger är ett snabbväxande företag som sedan starten 2014 har utvecklat lösningar för tillförlitlig lagring och användning av digitala valutor och blockchainapplikationer. Företaget grundades av åtta personer med bakgrund inom entreprenörskap, cybersäkerhet och krypto. Idag har bolaget över 300 anställda och kontor i Europa, USA och Asien.

Utöver Nano S så erbjuder Ledger även modellen Nano X. De är snarlika modeller, men X är större, har större utrymme, längre batteritid och stöd för Bluetooth. Båda håller samma höga säkerhet och fungerar på likadant sätt. Nano S är både mindre och har mindre utrymme, men är å andra sidan billigare. Nano S passar därför dig som inte har behov av hög lagringskapacitet, men vill ha en tillförlitlig och mycket användarvänlig hårdvaruplånbok.

Produktspecifikation

 • Storlek
  59,95 mm x 17,4 mm x 9,1 mm
 • Vikt
  16,2 g
 • Material
  Borstat rostfritt stål och plast
 • Anslutning
  USB Type Micro-B
 • Säkerhetsnivå
  CC EAL5+
 • Chip
  ST31H320 (secure) + STM32F042
 • Kompatibilitet

  64-bits stationär dator (Windows 8+, macOS 10.10+, Linux) exklusive ARM processorer.

  Även kompatibel med Android 7+ smarttelefoner. Du behöver en OTG-kabel för att ansluta enheten till din dator eller smarttelefon.

  Enheten kan inte användas till mining.

 • Innehåll i förpackning
  En hårdvaruplånbok, en USB-kabel
 • Övrigt
  Behöver inget batteri
 • Pris
  619 kr