Ledger

Ledger Crypto Wallet 2024: Är Det Rätt Alternativ För Dig?

Vad vi tycker

5.0
Payups betyg
Payup baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av Payups redaktion.

Därav betyget: Ledger är en av världens främsta tillverkare av hårdvaruplånböcker för kryptovalutor. Företagets plånböcker, "wallets", har hög säkerhet och är väldigt funktionella. Till exempel så kan du inte bara lagra kryptovalutor med dem men även skicka och ta emot kryptovalutor. Du kan även installera tredjepartsappar i plånböckerna.

Hoppa till recension
Fysiska hårdvaruplånböcker i världsklass

Ledger

Med Ledger kan du förvara:
  • Kryptovalutor

Ledger är ett företag som tillverkar hårdvaruplånböcker för kryptovalutor. Med Ledgers plånböcker kan du lagra dina kryptovalutor offline, säkert och fysiskt i ditt hem, undan från hackare och andra cyberintrång.

Minimum insättning: Ingen

Fördelar

  • Kraftfulla kryptoplånböcker.
  • Bland världens populäraste hårdvaruplånböcker för kryptovalutor.
  • Stöd för många olika kryptovalutor.
  • Hög säkerhet.
  • Lätta att använda.

Nackdelar

  • Begränsat med utrymme för kryptoappar.
  • Små display på plånböckerna.
  • Inte lika mobilvänliga som andra plånböcker.

Vanliga frågor och svar

Du kan se vilka kryptovalutor Ledger har stöd för här.

Ja, man kan köpa Ledger i Sverige. Ledger erbjuder köp av alla deras kryptoplånböcker internationellt, vilket betyder att du kan köpa dem i Sverige. Du lägger en beställning på deras hemsida och därefter skickas produkten hem till dig med posten. Du får den oftast direkt i brevlådan eller hemskickad till närmaste postombud inom mellan 5-7 arbetsdagar.

Ledgers produkter har olika USB-porter. Beroende på produkt så är USB-porten antingen USB Type Micro-B eller USB Type-C.

Ja. Ledgers plånbok Ledger Nano X har stöd för Bluetooth. Till Ledger Nano X.

Komplett recension av Ledger

Ledger är en stor tillverkare av kryptoplånböcker, även kallade ”kryptowallets”.

Med Ledgers kryptoplånböcker så får du fysisk förvaring av dina kryptovalutor med hög säkerhet och bra användarvänlighet. Till exempel så kan du inte bara lagra kryptovalutor med plånböckerna men även skicka och ta emot kryptovalutor samt installera tredjepartsappar i dem. Till exempel så kan du installera universal tvåfaktorsautentisering i plånböckerna som du sedan kan använda när du loggar in på olika kryptobörser, kryptomäklare eller på vanliga sidor såsom Google eller Dropbox.

Ledgers flaggskeppsprodukter: Ledger Nano S och Ledger Nano X

Ledger har två st. flaggskeppsprodukter. Ledger Nano S och Ledger Nano X. Den enda skillnaden mellan båda plånböckerna är att Ledger Nano X även har stöd för Bluetooth, vilket Ledger Nano S inte har. Bluetooth kan komma till användning om du behöver ansluta din hårdvaruplånbok till andra enheter, för att till exempel hantera innehållet i plånboken eller liknande. För den som bara vill förvara, eller skicka och ta emot kryptovalutor så behövs det inget stöd för Bluetooth.

Ledge Nano S har en Plus-version som har större skärm och mer minne.

Vilka kryptovalutor har Ledgers wallets stöd för?

Ledger har stöd för flera olika kryptovalutor. Exempel på några av kryptovalutorna som stöds är (se en fullständig lista):

Varför välja Ledger?

Ledger kan vara ett alternativ om du prioriterar hög säkerhet, användarvänlighet och hög funktionalitet. Både Ledgers hemsida och deras appar är enkla att använda och det framgår tydligt hur kryptoplånböckerna fungerar. Ledger har även stöd för ett brett urval av kryptovalutor som du inte bara kan förvara i plånboken men även skicka och ta emot.

Läs mer: Vilken ska man välja, Trezor eller Ledger?

Är Ledger säkert?

Ledgers har väldigt hög prioritet på säkerhet. Det är därför som man har utvecklat den fysiska kryptoplånboken, även kallad ”hardware wallet”, där dina investeringar ligger säkra. Ditt innehav förvaras i plånboken genom så kallad ”cold storage”, som betyder att innehavet förvaras ”offline” och således bortom hackare eller andra cyberintrång.

Ledger har flera högteknologiska lösningar byggda i plånböckerna som gör de säkra och tillförlitliga. Till exempel så innehåller varje plånbok ett certifierat chip som skyddar mot attacker. De fysiska plånböckerna från Ledger är de enda på marknaden som erkänts och certifierats av ANSSI (den franska myndigheten för cybersäkerhet). Ledger är därför ett av de säkraste alternativen när det gäller kryptohandel.

Läs mer: Bästa handelsplattformarna för kryptovalutor 2024