Topplista

Bästa hårdvaruplånböckerna för kryptovalutor 2022

Med en hårdvaruplånbok, eller en fysisk kryptoplånbok så förvarar du dina kryptovalutor på ett säkert sätt.

Kryptoplånböcker påminner mycket om USB-stickor. I dessa förvarar man sina kryptovalutors privata nycklar. Dessa används för att skicka och ta emot kryptovalutor. Hur fungerar kryptoplånböcker?

Fördelen med att använda sig utav en fysisk kryptoplånbok, istället för exempelvis en plånbok som man har tillgång till online är att fysiska plånböcker kan man förvara vart man vill, till exempel i ett kassaskåp eller ett bankfack. Plånböcker som man har tillgång till online befinner sig alltid på kryptomäklarens server. Säkerheten för dessa är hög idag och i många fall håller de säkerhet i klass med dagens banker, men det är inte alltid fallet och det kan vara extra tryggt att veta att ens kryptovalutor är förvarade på en säker plats som man känner till, och vet är säker från intrång.

För att komma igång med hårdvaruplånböcker för kryptovalutor, välj någon utav nedanstående återförsäljare. Se vad de har för utbud och gå vidare med en eventuell plånbok som du tycker passar dina behov. För mer information om hårdvaruplånböcker för kryptovalutor och hur de fungerar, klicka här.

Översikt över hårdvaruplånböcker för kryptovalutor 2022

 • Populärast 2022

  Trezor

  Med Trezor kan du förvara:
  • Kryptovalutor

  Först med hårdvaruplånböcker för kryptoTrezor tillverkar några utav världens mest använda, populäraste och bästa hårdvaruplånböcker för kryptovalutor. Trezor var det första företaget att lansera fysiska plånböcker för kryptos. Trezor omdöme

  Trezor omdöme
 • Ledger

  Med Ledger kan du förvara:
  • Kryptovalutor

  Fysiska hårdvaruplånböcker i världsklass. Förvara kryptos säkertLedger är ett företag som tillverkar hårdvaruplånböcker för kryptovalutor. Med Ledgers plånböcker kan du lagra dina kryptovalutor offline, säkert och fysiskt i ditt hem, undan från hackare och andra cyberintrång. Ledger omdöme

  Ledger omdöme

Då kan du behöva en hårdvaruplånbok för dina kryptovalutor

Äger du Bitcoin, Ethereum, Litecoin eller Dogecoin? I så fall så har du antagligen redan en kryptoplånbok på nätet, en så kallad ”online crypto wallet”. Även fast majoriteten av onlineplånböcker för kryptovalutor blivit väldigt säkra den senaste tiden så medför onlineplånböcker alltid en viss risk. Du litar nämligen på att tjänsten som erbjuder plånboken ska hålla den säker. Plånboken är inte något du fysiskt har, utan den befinner sig på tjänsteleverantörens server. Fullständig kontroll har du om du själv ansvarar för dina privata nycklar. Med en hårdvaruplånbok så har du full kontroll över dina kryptovalutor och hur pass säkert dessa förvaras. Vad är en kryptoplånbok?

Om du hängt med i nyhetsflödet kring krypto så har du säkert hört att stora kryptobörser emellanåt blivit hackade. Det är visserligen ovanligt och säkerheten har blivit mycket bättre, men många privatpersoner som förvarat sina tillgångar online har alltså blivit drabbade. Följer du en guide på hur du köper kryptovalutor så är det svårt att komma runt kryptobörserna. Däremot så behöver du inte låta dem äga och förvara dina privata nycklar. Det kan du göra på egen hand med en hårdvaruplånbok för kryptovalutor.

Vad har jag för alternativ?

Har du kontroll över dina privata nycklar så har du även kontroll över dina kryptovalutor, oavsett om det är Bitcoin eller till exempel Cardano. Här följer tre sätt:

 • Online wallet – En mjukvaruplånbok som ligger på nätet. Det är smidigt och bekvämt. Nackdelen är att när något är anslutet mot nätet så kan det aldrig bli helt säkert från intrång. Vidare så förlitar du dig på att tjänsteleverantören säkrar dina kryptovalutor.
 • Hardware wallet – Brukar likna ett USB-minne. Den kan anslutas till andra enheter och all data på den är krypterad. Även om den blir stulen eller tappas bort så kan ingen komma åt gränssnittet utan din PIN-kod. Du kan dessutom ha extra säkerhet med PIN-koder för varje underkonto, till exempel en ytterligare kod för Bitcoin, en för Litecoin, en för Chainlink osv.
 • Paper wallet – Med paper wallet så menar man att den privata nyckeln skrivs på ett vanligt papper. Eftersom kryptovalutor styrs i grund och botten av privata nycklar så kan du skriva ut dessa på ett vanligt papper och därefter förvara dem på en säker plats. Med en s.k ”paper wallet” så undviker du en fysisk plånbok som håller reda på flera nycklar, istället så kan du förvara papperna på olika platser och på så vis öka säkerheten för dina kryptovalutor.

Saker att tänka på när du väljer hårdvaruplånbok

Köp en hårdvaruplånbok från stora och trygga varumärken. Den ska vara i sin obrutna originalförpackning. Du ska aldrig köpa en hårdvaruplånbok på Tradera, Blocket eller andra marknadsplatser. De kan vara manipulerade med tredjepartsprogram. Se också till så att hårdvaruplånboken har stöd för de kryptovalutor som du tänkt investera i. Det är enkelt att ta reda på genom tillverkarens hemsida.

Läs mer: Bästa handelsplattformarna för att köpa kryptovalutor 2022

Det grundläggande

Vad är en kryptoplånbok?

För att kunna köpa och sälja kryptovalutor så behöver du en så kallad kryptoplånbok. Kryptoplånböcker är digitala plånb...

Varför ska man använda en fysisk kryptoplånbok?

Skillnaden mellan fysiska kryptoplånböcker och de som man har online är att man kan förvara de fysiska någonstans säkert, som exempelvis i ett kassaskåp. Plånböcker som man har online förvaras på mäklarens server.

Hur skaffar man en fysisk kryptoplånbok?

Kryptoplånböcker finns att köpa online hos olika leverantörer. En av de populäraste är .

Behöver man skatta på kryptovalutor?

Det enkla svaret på frågan är: Ja, det måste du. Varje gång du handlar, köper, säljer eller byter en kryptovaluta så är...