Varför FTX

FTX kryptoplattform: 2022 recension
Allt du behöver veta

FTX är en handelsplattform för kryptovalutor. På handelsplattformen kan du både handla kryptovalutor direkt samt indirekt genom derivatinstrument. Handelsplattformen har ett av marknadens största utbud av kryptovalutor och i många fall så erbjuds valutapar som inte erbjuds på andra kryptoplattformar. Lista på kryptovalutor som erbjuds på FTX. Kryptoplattformen har även en kostnadsfri app som gör det enkelt att hålla koll på dina investeringar, var du än befinner dig, närsomhelst.

Vad vi tycker

5.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas ur bl.a Svenskt Kvalitetsindex senaste mätningar (SKI). Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget

FTX är en av världens populäraste kryptomäklare. Hos FTX så får du tillgång till ett stort utbud av kryptovalutor samt tillgång till många olika derivatinstrument, som kryptoterminer och optioner. Utöver de kändaste kryptovalutorna så kan du även handla nyare och mindre kända kryptovalutor. Genom FTX-appen så kan du handla kryptovalutor var du än befinner dig, när som helst på dygnet.

 • FTX

  Hos FTX kan du investera i:
  • Kryptovalutor
  • NFT

  UppstickarenFTX är en kraftfull plattform för handel av kryptovalutor, derivatinstrument, till och med NFT. FTX har en tillhörande app som gör handeln enkel och tillgänglig överallt. FTX omdöme

Fördelar & Nackdelar

Fördelar
 • Stort och brett utbud av kryptovalutor samt derivatinstrument.
 • Väletablerad handelsplattform.
 • Verktyg för optimal handel.
 • App.
Nackdelar
 • Hemsidan finns inte på svenska.
 • Sajten kan vara krånglig att förstå för nybörjare.

Vanliga frågor och svar

Är FTX bluff/bedrägeri?

Nej. FTX är inte bluff/bedrägeri. FTX är ett seriöst företag som funnits i många år och har kunder i form av privatpersoner och institutioner runtom i hela världen.

Är FTX säker och laglig att använda i Sverige?

Ja. FTX är en av världens största handelsplattformar för kryptovalutor och verkar i enlighet med svensk lag. Läs mer om kryptovalutor hos Skatteverket.

Kan man köpa NFT:s hos FTX?

Ja. Hos FTX så kan du handla NFT:s.

Komplett recension

FTX är en av världens största och populäraste handelsplattformar för kryptovalutor. Utöver kryptovalutor så har kryptoplattformen även ett av marknadens största utbud av s.k. derivatinstrument, däribland terminer och optioner. På plattformen hittar du fler än 200 st. olika kryptovalutor att köpa, samt över 270 st. olika kryptovalutapar att handla.

Vemsomhelst kan öppna ett konto hos FTX, förutsatt att kontoinnehavaren är myndig och har giltiga ID-dokument som kan styrka det. För att öppna ett konto hos FTX så besöker du handelsplattformens hemsida och väljer att öppna ett nytt konto, du fyller i dina uppgifter och genomgår sedan den sedvanliga kundkännedomsprocessen. Därefter verifierar handelsplattformen dina handlingar, vilket kan ta upp till 5 arbetsdagar och sedan så aktiveras ditt konto och du kan börja handla.

Vilka kryptovalutor kan man köpa på FTX?

På FTX kan du köpa och sälja över 200 olika kryptovalutor. Ett urval av dem är:

Se hela listan på kryptovalutor som finns att handla på FTX.

Varför välja FTX?

FTX är en av världens mest använda handelsplattformar för kryptovalutor. Hos FTX så kan du enkelt handla med både kryptovalutor och med derivatinstrument. Plattformen är även säker och trygg. Plattformen används av både privata investerare och institutionella investerare.

Hemsidan kan först verka komplicerad för någon som inte handlat med kryptovalutor förut, men för den som har erfaren av handel med kryptovalutor så kommer hemsidan att kännas bekant, den ser nämligen ut som, och fungerar som de flesta andra kryptohandelsplattformarna, såsom Binance och CoinEx.

På plattformen så hittar du också bra verktyg som underlättar din handel samt tips på hur du bäst kan komma igång med din kryptovalutahandel.

Läs merVilka handelsplattformar för kryptovalutor är bäst 2022?

Är FTX säkert?

FTX är en av världens mest använda handelsplattformar för kryptovalutor och derivatinstrument. Plattformen används av såväl privata investerare som stora, institutionella investerare, såsom företag, hedgefonder och förvaltarbolag, och är idag en av världens mest etablerade, samt säkraste handelsplattformar för kryptovalutor. Plattformen grundades år 2020 av Sam Bankman Fried, som även grundade ett av världens största kryptotradingbolag, Alameda Research.