Varför CoinEx

CoinEx Recension 2024: Är Det Rätt Alternativ För Dig?

Vad vi tycker

5.0
Payups betyg

Därav betyget: CoinEx är en av världens mest använda handelsplattformar för kryptovalutor. Utbudet av kryptovalutor på plattformen är stort, registreringsprocessen tar inte mer än några minuter och KYC-processen görs med mobilen. CoinEx är en av världens tryggaste handelsplattformar för kryptovalutor.

Hoppa till recension
 • CoinEx

  På CoinEx kan du investera med:
  • Kryptovalutor

  CoinEx är en global handelsplattform för kryptovalutor. Hos CoinEx kan du handla alla de populäraste kryptovalutorna och många fler därtill. CoinEx har även en egen kryptovaluta: CoinEx Token.

  Minimum insättning: $200 USD

Fördelar

 • Stort utbud av kryptovalutor.
 • Kundservice dygnet runt.
 • VIP tjänster & bonusar.
 • Trygg, internationell plattform.

Nackdelar

 • Hemsidan finns inte på svenska.
 • Mindre pedagogisk än andra handelsplattformar.

Vanliga frågor och svar

Komplett recension av CoinEx

CoinEx är en plattform på internet där du kan köpa och sälja kryptovalutor. Plattformen har ett stort utbud av kryptovalutor, där såväl mindre kända som de allra största kryptovalutorna finns att handla. Nya kryptovalutor läggs löpande till på plattformen.

Att registrera sig på plattformen tar inte mer än några minuter och KYC-processen gör genom mobilen. Verifieringsprocessen tar i regel några arbetsdagar, varefter kontot verifierats och du kan börja handla utan begränsningar på plattformen. Hos CoinEx kan du inte bara handla de största kryptovalutorna som Bitcoin och Ethereum utan även andra valutor som Hedera Hashgraph, Solana och Terra. Se CoinEx utbud av valutor.

CoinEx har även stöd för derivathandel, vilket betyder att du kan köpa vissa kryptovalutor med hävstång. Plattformen har också en egen valuta, med vilken du kan betala diverse avgifter och få olika rabatter. Valutan heter CoinEx Token, förkortning ”CET” och finns på Ethereum-blockkedjan.

För att komma igång med plattformen så skapar du ett konto och verifierar din identitet. Verifieringsprocesen tar vanligtvis mellan 1-2 arbetsdagar och därefter så godkänns ditt konto och du kan börja handla på plattformen.

Vem passar CoinEx för?

CoinEx passar dig som vill ha en trygg och välrenommerad kryptoplattform som du kan räkna med. Hos CoinEx hittar du ett brett utbud av kryptovalutor, varför den lämpar sig för en bred grupp investerare. Man bör dock vara medveten om att handel med kryptovalutor i regel är riskfyllt på grund av de volatila svängningarna i kryptovalutornas pris.

Till skillnad från andra plattformar så kan CoinEx kännas lite komplicerad för en nybörjare. Till skillnad från plattformar som Coinbase och Binance så erbjuder CoinEx inte ett simplifierat gränssnitt som gör kryptohandeln enklare. Istället så är gränssnittet hos CoinEx samma för alla gränssnitt och kan tyckas avancerat om man inte handlat på en kryptobörs tidigare. Dock så erbjuder CoinEx ett hjälpcenter med olika guider på hur man handlar med plattformen, vilket hjälper användaren med att komma igång med plattformen.

Om företaget

CoinEx grundades år 2017 av Haipo Yang, och har sedan dess varit en nätbaserad kryptomäklare för handel av kryptovalutor. Kryptoplattformen erbjuder kundservice dygnet runt, alla dagar om året och kan kontaktas genom livechatt eller meddelanden på hemsidan. Kundtjänsten finns på flera olika språk, men finns för närvarande inte på svenska.