Varför Coinbase

Coinbase: 2023 recension

Allt du behöver veta

Vad vi tycker

5.0
Payups betyg
Payup baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av Payups redaktion.

Därav betyget: Coinbase är en av världens populäraste nätplattformer för handel av kryptovalutor. Plattformen erbjuder ett stort utbud av kryptovalutor att handla, möjlighet att sätta in och ta ut pengar med kort/bank, har ett enkelt gränssnitt samt håller säkerhet i världsklass. Företaget är noterat på den amerikanska NASDAQ-börsen.

 • Coinbase

  På Coinbase kan du investera i:
  • Kryptovalutor
  • NFT

  Kraftfull handelsplattform med enkelt gränssnitt. Coinbase är en av världens största kryptomäklare. Plattformen är enkel att komma igång med och erbjuder handel med de största kryptovalutorna. Coinbase har även en app som är smidig och enkel att använda.

  Minimum insättning: $1

Fördelar

 • Stort utbud av kryptovalutor.
 • Instruktionsmaterial för nybörjare (t.ex. Coinbase Earn).
 • Enkelt gränssnitt.
 • Coinbase Advanced Trade erbjuds.
 • Många betalmetoder accepteras.
 • Trygg, internationell plattform.

Nackdelar

 • Hemsidan finns inte på svenska.
 • Högre avgifter än t.ex. Binance och andra plattformar.
 • Mindre utbud av kryptovalutor än andra aktörer.

Vanliga frågor och svar

Är Coinbase säkert (inte bluff/bedrägeri)?

Ja, Coinbase är säkert och inte bluff/bedrägeri. Coinbase är ett seriöst företag som ägs och drivs av Coinbase, Inc..

Vilka kryptovalutor kan man köpa hos Coinbase?

Är Coinbase säker och laglig att använda i Sverige?

Ja, Coinbase är säker och laglig att använda i Sverige. Coinbase är en av världens största handelsplattformar för kryptovalutor och verkar i enlighet med svensk lag. Läs mer om kryptovalutor hos Skatteverket.

Kan man köpa NFT:s hos Coinbase?

Ja. Hos Coinbase så kan du handla NFT:s.

Har Coinbase en app?

Ja. Coinbase har en krypto app.

Erbjuder Coinbase krypto kort?

Ja. Coinbase erbjuder ett kryptokort. Läs mer hos Coinbase.

Hur loggar man in på Coinbase?

Man loggar in på Coinbase genom deras hemsida. Logga in

Komplett recension av Coinbase

Coinbase är en av världens äldsta och mest använda handelsplattformar för kryptovalutor. Plattformens kunder består av både privatpersoner och stora institutioner som banker och investeringsbyråer.

På Coinbase kan du handla de största kryptovalutorna, såsom Bitcoin och Ethereum, samt andra kryptovalutor som Cardano och Terra. Se en fullständig lista över kryptovalutor som går att handla på Coinbase.

Coinbase har också en app som finns att ladda ned till mobiltelefonen. I appen kan du göra allt som du kan göra på datorn, var du än befinner dig. Du kommer snabbt igång med plattformen och kan göra snabba insättningar samt uttag via både banköverföringar och kortöverföringar. Coinbase:s gränssnitt är enkelt och användarvänligt, vilket gör plattformen perfekt för den som vill lära sig att komma igång med kryptovalutor.

Vilka kryptovalutor kan du köpa på Coinbase?

Utbudet av kryptovalutor hos Coinbase är stort. Några av kryptovalutorna som finns att handla på Coinbase listas nedan:

Varför välja Coinbase?

Coinbase är en väletablerad och trygg plattform som kan passa de flesta. Framförallt så kan plattformen passa den som prioriterar hög säkerhet och en god användarupplevelse. Om du inte handlat med kryptovalutor tidigare så kan plattformen vara särskilt lämplig, eftersom gränssnittet är minimalt och enkelt att lära sig.

Coinbase passar även den som vill staka sina kryptovalutor och tjäna pengar på sitt innehav. Genom Coinbase Earn så kan användare placera sina pengar i olika kryptopooler och få avkastning på sitt innehav. Även Coinbase Advanced Trade erbjuds för mer avancerade investerare.

Läs mer: Var kan man köpa kryptovalutor?

Är Coinbase säkert?

Coinbase är en plattform som håller säkerhet i världsklass. Plattformen avnänds av såväl privata investerare som stora institutioner och investeringsbyråer. Tillgångarna som finns hos Coinbase förvaras i så kallat ”cold storage”, vilket betyder att tillgångarna förvaras offline, bortom hackare och andra intrång. Cold storage anses vara ett betydligt säkrare alternativ jämfört med hot storage, som betyder att tillgångarna förvaras ”online”. Hos Coinbase har du därför en så kallad ”cold wallet”, alltså en kryptoplånbok som förvaras ”offline”.

Kontaktuppgifter till Coinbase

Besöksadress:
Coinbase, Inc.
100 Pine Street, Suite 1250
CA 9411 San Francisco, USA

E-post: help@coinbase.com
Telefonnummer: +1 888 908-7930