Bitpanda

Bitpanda Recension 2024: Är Det Rätt Alternativ För Dig?

Vad vi tycker

5.0
Payups betyg
Payup baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av Payups redaktion.

Därav betyget: Bitpanda, etablerad 2014, är en välkänd kryptovalutaplattform som kombinerar användarvänlighet med ett brett utbud av investeringsmöjligheter. Känd för sina låga avgifter och starka säkerhetsåtgärder, är Bitpanda ett populärt val för både nya och erfarna investerare.

Hoppa till recension
Kryptoplattform med handel av mer än bara kryptovalutor

Bitpanda

Hos Bitpanda kan du investera i:
 • Kryptovalutor

Bitpanda är en kryptoplattform som erbjuder en användarvänlig handel med ett brett utbud av digitala tillgångar, kännetecknad av relativt låga avgifter och hög säkerhet.

Minsta insättning: 125 SEK

Fördelar

 • Snabb och smidig registrering med BankID.
 • Lägsta insättning 125 SEK.
 • Inga insättnings- och uttagsavgifter i SEK.
 • Användarvänligt gränssnitt som förenklar för både nybörjare och erfarna investerare.
 • Brett utbud av finansiella produkter, inklusive kryptovalutor och kontrakt med underliggande tillgångar som aktier och ädelmetaller.
 • Låga handelsavgifter jämfört med många andra kryptobörser.
 • Utbildningsresurser tillgängliga för användare.
 • Reglerad av svenska Finansinspektionen (FI), vilket ger ökad säkerhet.

Nackdelar

 • Begränsade betalningsmetoder jämfört med vissa andra plattformar.
 • Ej tillgänglig i alla länder, vilket begränsar dess globala räckvidd.

Vanliga frågor och svar

Nej, Bitpanda är inte bluff/bedrägeri. Bitpanda är ett seriöst företag som funnits i många år och har kunder i form av privatpersoner och institutioner runtom i hela världen.

Ja, Bitpanda är säker och laglig att använda i Sverige. Bitpanda är en av världens största handelsplattformar för kryptovalutor och verkar i enlighet med svensk lag. Läs mer om kryptovalutor hos Skatteverket.

Nej. Hos Bitpanda kan man inte köpa NFTs.

Ja. Bitpanda har en krypto app.

Ja. Bitpanda erbjuder ett kryptokort. Läs mer hos Bitpanda.

För att logga in på Bitpanda besöker du deras hemsida, letar efter en länk eller knapp som heter "Logga in" eller "Mina Sidor". Denna finns vanligtvis uppe i högra hörnet på hemsidan. Fyll i dina inloggningsuppgifter, såsom användarnamn och lösenord, eller använd BankID för att logga in.

Komplett recension av Bitpanda

Bitpanda, som etablerades i Österrike 2014, har blivit en framträdande aktör inom kryptovalutamarknaden. Plattformen, som fungerar både som en kryptomäklare och en kryptobörs, är känd för sin användarvänlighet och ett brett utbud av finansiella tjänster, vilket gör den till en attraktiv plattform för både nybörjare och erfarna investerare.

Varför välja Bitpanda?

Att välja Bitpanda innebär att man får tillgång till en plattform som inte bara är enkel att använda, men som också erbjuder en mångfald av investeringsmöjligheter. Med sin rena och intuitiva design gör Bitpanda det enkelt för användarna att navigera och genomföra transaktioner.

Dessutom är Bitpanda känd för att ha relativt låga handelsavgifter, samt inga insättnings- och uttagsavgifter i SEK-transaktioner, vilket gör plattformen till ett ekonomiskt val för de som handlar regelbundet. En annan fördel med dem är dess engagemang för användarutbildning, vilket är särskilt värdefullt för de som är nya inom kryptovärlden.

Som en reglerad plattform under EU:s lagar, erbjuder Bitpanda också en hög nivå av säkerhet och pålitlighet.

Är Bitpanda säkert?

Säkerheten hos Bitpanda är en av dess starkaste egenskaper. Plattformen är reglerad av Sveriges Finansinspektion (FI), vilket innebär att den följer strikta regelverk och skyddsmekanismer. Detta bidrar till att skapa en trygg miljö för användarna. Bitpanda använder också avancerad teknik för att skydda användarnas tillgångar och personuppgifter, inklusive tvåfaktorsautentisering och krypteringstekniker.

Hur fungerar Bitpanda?

Bitpanda fungerar som en digital plattform där användare kan köpa, sälja och förvara diverse finansiella tillgångar, inklusive kryptovalutor och kontrakt baserade på aktier, ädelmetaller och ETF:er. Plattformen kombinerar mångfald i investeringsmöjligheter med enkelhet i användning.

För att börja investera på Bitpanda, inleder användare processen med en smidig registrering genom BankID, vilket säkerställer dears identitet utan krångliga KYC-processer. Efter att ha blivit godkända kan de sätta in pengar genom olika metoder, som banköverföring och mobila betalningslösningar som Apple Pay. Denna smidiga process är utformad för att snabbt leda nya användare till plattformens kärnfunktioner.

För att maximera säkerheten för användarnas tillgångar, använder Bitpanda cold storage-teknik för lagring av kryptovalutor. Detta innebär att en stor del av kryptovalutorna lagras offline i säkerhetsförvaring, vilket skyddar dem mot onlinehot som hacking och dataintrång. Dessa cold storage-anläggningar har hög säkerhet och granskas regelbundet av externa revisorer för att säkerställa att användarnas tillgångar skyddas effektivt.

Bitpanda erbjuder ett användarvänligt gränssnitt för att spåra och hantera investeringar, vilket gör det enkelt att övervaka och justera sin portfölj. Dessutom finns det verktyg och resurser tillgängliga för att hjälpa användarna att fatta välgrundade investeringsbeslut.

Förutom kryptovalutor och traditionella finansiella instrument, erbjuder Bitpanda även tillgång till över 2500 digitala tillgångar, inklusive provisionsfria fraktionerade aktier och råvaror. Bitpanda Spotlight ger tidig tillgång till nya, eftertraktade kryptoprojekt, medan Bitpandas staking-tjänst möjliggör ytterligare belöningar genom att låsa upp dina mynt.

Ytterligare tjänster från Bitpanda

 • Bitpanda Leverage: En ny tjänst som erbjuder 0% köpavgifter för korttidsinvesteringar, vilket utnyttjar marknadens volatilitet.
 • Bitpanda Crypto Index: Ett kryptoindex som ger en automatisk investering i hela kryptomarknaden.
 • Bitpanda Cash Plus: Tjäna 3,10% eller mer på ditt kontantinnehav, tillgängligt dygnet runt.

Bitpanda fortsätter att utveckla sina tjänster och erbjudanden, vilket gör den till en dynamisk och attraktiv plattform för en bred skara investerare.