Topplista

Bästa Bitcoin Wallet 2023

Plånböcker för kryptovalutor kan delas upp i två kategorier: "cold wallets" och "hot wallets".

Cold wallets

är plånböcker som förvarar kryptovalutor offline, bortom cyberattacker och andra intrång. Kryptovalutorna förvaras i en fysisk enhet, en s.k "hårdvaruplånbok", och denna kan man förvara var an vill; i kassaskåp, på en säker plats hemma eller någon annanstans.

Hot wallets

är plånböcker som befinner sig på en extern server. Servern kan befinna sig på en säker plats och skyddar ens kryptoinnehav åt en, så man inte själv behöver hålla koll på den fysiska enheten.

När man förvarar kryptovalutor online så är de som regel exponerade mot cyberattacker och online-intrång, vilket är varför cold wallets allt som oftast anses vara de säkraste sätten att förvara kryptovalutor på, dock så är dagens hot wallets så pass säkra att de håller säkerhet i världsklass. Onlineplånböcker hos legitima kryptomäklare håller en säkerhet som världens banker håller, och även kryptomäklarna förvarar kryptovalutorna i "cold storage", d.v.s offline och bortom cyberattacker. När man sedan behöver skicka eller ta emot kryptovalutor, så överförs den del av innehavet som behövs från "cold storage" till "hot storage", och förs därefter över utefter behov.

Med hot wallet så behöver man alltså inte tänka på att säkra sitt kryptoinnehav, utan detta sköts av en stor institution som tillämpar de senaste säkerhetsfunktionerna och sköter säkerheten åt en.

Med cold wallet så behöver man se till så att man förvarar sin kryptoplånbok på en säker plats, och att man inte tappar bort den. Tappar man bort sin plånbok så går man miste om sina kryptovalutor för evigt.

Cold wallets är med andra ord en säker förvaring som ger ansvaret åt kryptoägaren, så man inte behöver lita på någon annan för att säkra sitt innehav, medan hot wallet har hand om säkerheten åt en. Både hot wallets och cold wallet anses vara säkra sätt att förvara kryptovalutor på idag.

Nedan följer några av de bästa Bitcoin walletsen för 2023. Både hot wallets och cold wallets listas nedan.

För att se de bästa cold wallets för Bitcoin 2023, klicka här. För de bästa hot wallets för Bitcoin, klicka här.

För mer information om hot- och cold storage, samt hur man kan veta vilken kryptoförvaringsmetod som kan passa en bäst, klicka här.

Översikt över hot wallets för Bitcoin 2023

Vad vill du investera i?
 • Populärast 2023

  Kraken

  Hos Kraken kan du förvara:
  • Bitcoin

  Hög säkerhet. Kraken är en kryptomäklare känd för sin höga säkerhet. Hos Kraken kan du inte bara handla kryptovalutor men även terminer och warranter. Kraken har även en app som är smidig att använda. Kraken omdöme

 • Binance

  Hos Binance kan du förvara:
  • Bitcoin

  Kraftfull allt-i-ett. Två gränssnitt: Enkelt och avancerat. Hos Binance kan du inte bara handla kryptovalutor men även warranter, terminer och andra börshandlade produkter. Binance är en av världens mest använda kryptoplattformar. Binance omdöme

 • ByBit

  Hos ByBit kan du förvara:
  • Bitcoin

  Snabbväxande kryptobörs. ByBit är en stor och snabbt växande plattform för handel av kryptovalutor. Med ByBit så kan du inte bara handla kryptovalutor utan även derivatinstrument som krypto-optioner, "perpetuals" och mycket mer. ByBit omdöme

 • Coinbase

  Hos Coinbase kan du förvara:
  • Bitcoin

  Kraftfull handelsplattform med enkelt gränssnitt. Coinbase är en av världens största kryptomäklare. Plattformen är enkel att komma igång med och erbjuder handel med de största kryptovalutorna. Coinbase har även en app som är smidig och enkel att använda. Coinbase omdöme

 • CoinEx

  Hos CoinEx kan du förvara:
  • Bitcoin

  Global kryptobörs. CoinEx är en global handelsplattform för kryptovalutor. Hos CoinEx kan du handla alla de populäraste kryptovalutorna och många fler därtill. CoinEx har även en egen kryptovaluta: CoinEx Token. CoinEx omdöme

 • Uphold

  Hos Uphold kan du förvara:
  • Bitcoin

  Enkel att komma igång med. Upholds enkla gränssnitt och kompatibilitet med webbläsare gör plattformen till ett smidigt alternativ för den som vill köpa, sälja och förvara kryptovalutor. Upholds app gör det smidigt att hålla reda på kryptovalutorna var man än är. Uphold omdöme

 • Bittrex

  Hos Bittrex kan du förvara:
  • Bitcoin

  Global kryptobörs. Staking, handel, förvara krypto. Bittrex är en av världens mest använda handelsplattformar för kryptovalutor. Hos Bittrex hittar du ett stort och brett urval av kryptovalutor. Bittrex har även en app som gör att du kan handla on-the-go. Bittrex omdöme

 • Safello

  Hos Safello kan du förvara:
  • Bitcoin

  Köp Bitcoin, Ethereum & andra kryptovalutor med Swish. Med Safello kan du köpa kryptovalutor med Swish. Du väljer vilken kryptovaluta du vill köpa och för hur mycket, sedan Swishar du betalningen och har kryptovalutorna i din plånbok inom några minuter. Safello omdöme

Översikt över cold wallets för Bitcoin 2023

 • Populärast 2023

  Ledger

  Med Ledger kan du förvara:
  • Bitcoin

  Fysiska hårdvaruplånböcker i världsklass. Förvara kryptos säkert. Ledger är ett företag som tillverkar hårdvaruplånböcker för kryptovalutor. Med Ledgers plånböcker kan du lagra dina kryptovalutor offline, säkert och fysiskt i ditt hem, undan från hackare och andra cyberintrång. Ledger omdöme

 • Trezor

  Med Trezor kan du förvara:
  • Bitcoin

  Först med hårdvaruplånböcker för krypto. Trezor tillverkar några utav världens mest använda, populäraste och bästa hårdvaruplånböcker för kryptovalutor. Trezor var det första företaget att lansera fysiska plånböcker för kryptos. Trezor omdöme

Om Bitcoin-plånböcker

När du äger kryptovalutor så behöver du även en wallet, det vill säga en sorts plånbok, för att kunna förvara valutorna.

Det finns flera olika sorters plånböcker för att förvara Bitcoin och andra kryptos. Förvaringsmetoderna delas vanligen in i två kategorier: Hot wallets och Cold wallets. Den ena metoden förvarar Bitcoin online, och den andra förvarar Bitcoin offline.

Förvara Bitcoin online: Hot storage

En hot wallet, som också kallas för hot storage, är en digital kryptoplånbok som förvarar innehavet av en kryptovalutor hos en kryptomäklare.

Den här typen av förvaringen är online. Det vill säga att plånboken befinner sig på en extern server och man når den online, genom internet.

Den främsta fördelen med förvaring av kryptos i hot storage är att du har ditt kryptoinnehav lättillgängligt, vilket möjliggör snabba transaktioner som kan vara viktigt om du vill köpa och sälja kryptovalutor dagligen. Dessutom så är hot storage ofta gratis och fungerar för många olika valutor.

Dock finns det en risk för cyberattacker med den här typen av förvaring, eftersom förvaringen är ansluten till internet. Vidare så är man beroende av en kryptomäklare, som har hand om ens tillgångar. Om kryptomäklaren skulle avveckla sin verksamhet så kan det finnas risk för att man blir av med sina kryptovalutor.

Förvara Bitcoin offline: Cold storage

En cold wallet, även kallad för cold storage, är en hårdvaruplånbok som förvarar kryptovalutor offline. Det är vanligtvis en liten hårdvaruenhet som påminner om ett vanligt USB-minne. Eftersom enheten är offline så är risken för att bli hackad minimal. Däremot finns det en risk för att du själv tappar bort din enhet, eller att du blir bestulen på den.

Trots risken för att man tappar bort sin enhet så anses cold storage vara det säkraste alternativet att förvara kryptovalutor på, och kan därför vara lämpligt för förvaring av större belopp. Till skillnad mot hot storage så är man inte beroende av en kryptomäklare för sitt kryptoinnehav, och man är inte under en risk för att bli hackad. Man kan förvara enheten i ett bankfack för att vara säker på att enheten är på en så säker plats som möjligt.

Cold storage är dyrare än hot storage, eftersom hot storage oftast är gratis medan cold storage enheter kostar, dock så kan det vara värt att investera pengar i säker förvaring.

Välja rätt förvaringsmetod för dina Bitcoin

Vilken typ av förvaringsmetod som du bör välja beror på dina preferenser samt hur ofta du planerar att köpa och sälja krypto.

Många väljer att kombinera hot och cold storage wallets. För dagliga transaktioner så kan det vara en idé att ha en hot wallet, eftersom det är det mest tillgängliga alternativet och därmed möjliggör snabba och smidiga kryptotransaktioner. Cold storage är däremot det säkraste alternativet och kan därför passa bäst för större belopp som behöver skyddas mot cyberattacker eller andra risker.

Om ditt kryptoinnehav är en långsiktig investering så kan det vara en idé att förvara det i cold storage.

Rekommenderade Bitcoin-plånböcker för olika behov

Varumärkena Ledger och Trezor tillverkar några av marknadens populäraste hårdvaruplånböcker för Bitcoin och andra kryptovalutor. Om du vill komma igång och testa att köpa Bitcoin så kanske du inte behöver investera i en hårdvaruplånbok med detsamma, men om du är seriös i ditt investerande och vill förvara dina kryptovalutor på ett säkert sätt så kan det helt klart vara värt att förvara innehavet i ett cold storage.

En kombinationen av båda förvaringsmetoderna kan ge det bästa av två världar. Hot storage för kryptovalutorna som du vill använda i dagliga transaktioner och cold storage för långsiktiga förvaringar.

Läs mer: Hur vet jag vilken jag ska välja? Trezor vs Ledger

Vanliga frågor och svar

Hur får man en Bitcoin plånbok?

Hos PayUp hittar du Bitcoin plånböcker som du kan förvara Bitcoin i. Du registrerar dig hos en kryptomäklare, eller köper en fysisk plånbok, beroende på vilken typ av kryptoplånbok som du är ute efter. Klicka här för att komma igång.

Vilken är den bästa Bitcoin walleten för 2023?

PayUp listar några av marknadens bästa Bitcoin plånböcker för 2023. Välj den plånbok som passar dina behov bäst. Klicka här för att se en lista.

Vad är skillnaden mellan hot wallets och cold wallets?

Du som äger kryptovalutor behöver en så kallad wallet, eller ”kryptoplånbok”, för att förvara dem. Plånböck...Läs mer

Vilken Bitcoin-plånbok jag ska välja?

Olika Bitcoin plånböcker har olika fördelar. Börja med att välja mellan hot- eller cold wallet. Vilken bör jag välja? Välj därefter en produkt eller en plattform som passar dina behov bäst. Kom igång.