Kom igång

Hitta Bästa Bitcoin Wallet För Dig 2023

Av Bob Vargas | Uppdaterad

Ledger

Bästa Bitcoin wallet 2023 enligt Payup

Ledger är den bästa Bitcoin wallet 2023 enligt Payup. Ledger tillverkar några av världens populäraste hårdvaruplånböcker för kryptovalutor. Plånböckerna är säkra, användarvänliga och väldigt funktionella. Med dem kan du lagra, skicka och ta emot kryptovalutor, samt följa prisutvecklingen av krypto och värdeutvecklingen av ditt innehav. Du kan även installera tredjepartsappar, såsom tvåfaktorsautentisering och mer, som ger dig en förbättrad användarupplevelse av Ledger. Ledgers två flaggskeppsprodukter är Ledger Nano S och Ledger Nano X.

Se Ledgers villkor

Jämför 7 st. hot wallets för Bitcoin 2023

Vad vill du investera i?
 • Populärast 2023

  Binance

  Hos Binance kan du förvara:
  • Bitcoin

  Kraftfull allt-i-ett. Två gränssnitt: Enkelt och avancerat. Hos Binance kan du inte bara handla kryptovalutor men även warranter, terminer och andra börshandlade produkter. Binance är en av världens mest använda kryptoplattformar. Binance omdöme

  Minimum insättning: Ingen
 • ByBit

  Hos ByBit kan du förvara:
  • Bitcoin

  Snabbt växande kryptobörs. ByBit är en stor och snabbt växande plattform för handel av kryptovalutor. Med ByBit så kan du inte bara handla kryptovalutor utan även derivatinstrument som krypto-optioner, "perpetuals" och mycket mer. ByBit omdöme

  Minimum insättning: Ingen
 • Coinbase

  Hos Coinbase kan du förvara:
  • Bitcoin

  Kraftfull handelsplattform med enkelt gränssnitt. Coinbase är en av världens största kryptomäklare. Plattformen är enkel att komma igång med och erbjuder handel med de största kryptovalutorna. Coinbase har även en app som är smidig och enkel att använda. Coinbase omdöme

  Minimum insättning: $1 USD
 • CoinEx

  Hos CoinEx kan du förvara:
  • Bitcoin

  Global kryptobörs. CoinEx är en global handelsplattform för kryptovalutor. Hos CoinEx kan du handla alla de populäraste kryptovalutorna och många fler därtill. CoinEx har även en egen kryptovaluta: CoinEx Token. CoinEx omdöme

  Minimum insättning: $200 USD

Jämför 2 st. cold wallets för Bitcoin 2023

 • Populärast 2023

  Ledger

  Med Ledger kan du förvara:
  • Bitcoin

  Fysiska hårdvaruplånböcker i världsklass. Förvara kryptos säkert. Ledger är ett företag som tillverkar hårdvaruplånböcker för kryptovalutor. Med Ledgers plånböcker kan du lagra dina kryptovalutor offline, säkert och fysiskt i ditt hem, undan från hackare och andra cyberintrång. Ledger omdöme

  Minimum insättning: Ingen
 • Trezor

  Med Trezor kan du förvara:
  • Bitcoin

  Först med hårdvaruplånböcker för krypto. Trezor tillverkar några utav världens mest använda, populäraste och bästa hårdvaruplånböcker för kryptovalutor. Trezor var det första företaget att lansera fysiska plånböcker för kryptos. Trezor omdöme

  Minimum insättning: Ingen

Om Bitcoin-plånböcker

När du äger kryptovalutor så behöver du även en wallet, det vill säga en sorts plånbok, för att kunna förvara valutorna.

Det finns flera olika sorters plånböcker för att förvara Bitcoin och andra kryptos. Förvaringsmetoderna delas vanligen in i två kategorier: Hot wallets och Cold wallets. Den ena metoden förvarar Bitcoin online, och den andra förvarar Bitcoin offline.

Förvara Bitcoin online: Hot storage

En hot wallet, som också kallas för hot storage, är en digital kryptoplånbok som förvarar innehavet av en kryptovalutor hos en kryptomäklare.

Den här typen av förvaringen är online. Det vill säga att plånboken befinner sig på en extern server och man når den online, genom internet.

Den främsta fördelen med förvaring av kryptos i hot storage är att du har ditt kryptoinnehav lättillgängligt, vilket möjliggör snabba transaktioner som kan vara viktigt om du vill köpa och sälja kryptovalutor dagligen. Dessutom så är hot storage ofta gratis och fungerar för många olika valutor.

Dock finns det en risk för cyberattacker med den här typen av förvaring, eftersom förvaringen är ansluten till internet. Vidare så är man beroende av en kryptomäklare, som har hand om ens tillgångar. Om kryptomäklaren skulle avveckla sin verksamhet så kan det finnas risk för att man blir av med sina kryptovalutor.

Förvara Bitcoin offline: Cold storage

En cold wallet, även kallad för cold storage, är en hårdvaruplånbok som förvarar kryptovalutor offline. Det är vanligtvis en liten hårdvaruenhet som påminner om ett vanligt USB-minne. Eftersom enheten är offline så är risken för att bli hackad minimal. Däremot finns det en risk för att du själv tappar bort din enhet, eller att du blir bestulen på den.

Trots risken för att man tappar bort sin enhet så anses cold storage vara det säkraste alternativet att förvara kryptovalutor på, och kan därför vara lämpligt för förvaring av större belopp. Till skillnad mot hot storage så är man inte beroende av en kryptomäklare för sitt kryptoinnehav, och man är inte under en risk för att bli hackad. Man kan förvara enheten i ett bankfack för att vara säker på att enheten är på en så säker plats som möjligt.

Cold storage är dyrare än hot storage, eftersom hot storage oftast är gratis medan cold storage enheter kostar, dock så kan det vara värt att investera pengar i säker förvaring.

Välja rätt förvaringsmetod för dina Bitcoin

Vilken typ av förvaringsmetod som du bör välja beror på dina preferenser samt hur ofta du planerar att köpa och sälja krypto.

Många väljer att kombinera hot och cold storage wallets. För dagliga transaktioner så kan det vara en idé att ha en hot wallet, eftersom det är det mest tillgängliga alternativet och därmed möjliggör snabba och smidiga kryptotransaktioner. Cold storage är däremot det säkraste alternativet och kan därför passa bäst för större belopp som behöver skyddas mot cyberattacker eller andra risker.

Om ditt kryptoinnehav är en långsiktig investering så kan det vara en idé att förvara det i cold storage.

Rekommenderade Bitcoin-plånböcker för olika behov

Varumärkena Ledger och Trezor tillverkar några av marknadens populäraste hårdvaruplånböcker för Bitcoin och andra kryptovalutor. Om du vill komma igång och testa att köpa Bitcoin så kanske du inte behöver investera i en hårdvaruplånbok med detsamma, men om du är seriös i ditt investerande och vill förvara dina kryptovalutor på ett säkert sätt så kan det helt klart vara värt att förvara innehavet i ett cold storage.

En kombinationen av båda förvaringsmetoderna kan ge det bästa av två världar. Hot storage för kryptovalutorna som du vill använda i dagliga transaktioner och cold storage för långsiktiga förvaringar.

Läs mer: Hur vet jag vilken jag ska välja? Trezor vs Ledger

Vanliga frågor och svar