Bitcoin Wallets

Hitta Bästa Bitcoin Wallet För Dig 2024

Vår erfarenhet och vårt engagemang för hög kvalitet: Med över 200 noggrant granskade recensioner, fler än 700 artiklar skrivna av experter, ett team bestående av branschkunniga personer och löpande uppdateringar varje månad arbetar vi för att du alltid ska få tillgång till tillförlitlig och aktuell information.

Därför kan du lita på Payup: Vårt engagerade expertteam arbetar målmedvetet för att tillhandahålla den senaste och mest relevanta informationen som stödjer dina beslut. Med ett starkt fokus på objektivitet, en datadriven metodik och transparens, strävar vi efter att vara din mest tillförlitliga källa till information. Varje ranking och betyg är noggrant underbyggt, vilket du kan läsa mer om antingen direkt vid produktbeskrivningen eller i våra detaljerade recensioner.

Läs mer om våra redaktionella riktlinjer.

Ledger

Bästa Bitcoin wallet 2024

Ledger är den bästa Bitcoin wallet enligt Payup 2024. Ledger tillverkar några av världens populäraste hårdvaruplånböcker för kryptovalutor. Plånböckerna är säkra, användarvänliga och väldigt funktionella. Med dem kan du lagra, skicka och ta emot kryptovalutor, samt följa prisutvecklingen av krypto och värdeutvecklingen av ditt innehav. Du kan även installera tredjepartsappar, såsom tvåfaktorsautentisering och mer, som ger dig en förbättrad användarupplevelse av Ledger. Ledgers två flaggskeppsprodukter är Ledger Nano S och Ledger Nano X.

Jämför hot wallets för Bitcoin 2024

Vad vill du investera i?
 • Populärast 2024
  Seriös plattform för både nya och avancerade investerare

  eToro

  Hos eToro kan du förvara:
  • CFD
  • Krypto-CFD:er
  • Valutor
  • Aktier

  På eToro kan du handla med CFD-kontrakt som omfattar ett brett utbud av underliggande tillgångar, inklusive börshandlade produkter som aktier, råvaror, ETF:er, index, valutor och kryptovalutor genom CFD:er. eToro omdöme

  Minimum insättning: $50 USD
  76% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar. Kryptovalutor är volatila och oreglerade handelsinstrument. De har ingen investeringsskydd inom EU. eToro regleras av CySEC (#250/14).
 • ByBit

  Hos ByBit kan du förvara:
  • Bitcoin

  ByBit är en stor och snabbt växande plattform för handel av kryptovalutor. Med ByBit så kan du inte bara handla kryptovalutor utan även derivatinstrument som krypto-optioner, "perpetuals" och mycket mer. ByBit omdöme

  Minimum insättning: Ingen
 • Coinbase

  Hos Coinbase kan du förvara:
  • Bitcoin

  Coinbase är en av världens största kryptomäklare. Plattformen är enkel att komma igång med och erbjuder handel med de största kryptovalutorna. Coinbase har även en app som är smidig och enkel att använda. Coinbase omdöme

  Minimum insättning: $1 USD
 • CoinEx

  Hos CoinEx kan du förvara:
  • Bitcoin

  CoinEx är en global handelsplattform för kryptovalutor. Hos CoinEx kan du handla alla de populäraste kryptovalutorna och många fler därtill. CoinEx har även en egen kryptovaluta: CoinEx Token. CoinEx omdöme

  Minimum insättning: $200 USD

Jämför cold wallets för Bitcoin 2024

 • Populärast 2024
  Fysiska hårdvaruplånböcker i världsklass

  Ledger

  Med Ledger kan du förvara:
  • Bitcoin

  Ledger är ett företag som tillverkar hårdvaruplånböcker för kryptovalutor. Med Ledgers plånböcker kan du lagra dina kryptovalutor offline, säkert och fysiskt i ditt hem, undan från hackare och andra cyberintrång. Ledger omdöme

  Minimum insättning: Ingen
 • Först med hårdvaruplånböcker för kryptovalutor

  Trezor

  Med Trezor kan du förvara:
  • Bitcoin

  Trezor tillverkar några utav världens mest använda, populäraste och bästa hårdvaruplånböcker för kryptovalutor. Trezor var det första företaget att lansera fysiska plånböcker för kryptos. Trezor omdöme

  Minimum insättning: Ingen

Om Bitcoin-plånböcker

När du äger kryptovalutor så behöver du även en wallet, det vill säga en sorts plånbok, för att kunna förvara valutorna.

Det finns flera olika sorters plånböcker för att förvara Bitcoin och andra kryptos. Förvaringsmetoderna delas vanligen in i två kategorier: Hot wallets och Cold wallets. Den ena metoden förvarar Bitcoin online, och den andra förvarar Bitcoin offline.

Förvara Bitcoin online: Hot storage

En hot wallet, som också kallas för hot storage, är en digital kryptoplånbok som förvarar innehavet av en kryptovalutor hos en kryptomäklare.

Den här typen av förvaringen är online. Det vill säga att plånboken befinner sig på en extern server och man når den online, genom internet.

Den främsta fördelen med förvaring av kryptos i hot storage är att du har ditt kryptoinnehav lättillgängligt, vilket möjliggör snabba transaktioner som kan vara viktigt om du vill köpa och sälja kryptovalutor dagligen. Dessutom så är hot storage ofta gratis och fungerar för många olika valutor.

Dock finns det en risk för cyberattacker med den här typen av förvaring, eftersom förvaringen är ansluten till internet. Vidare så är man beroende av en kryptomäklare, som har hand om ens tillgångar. Om kryptomäklaren skulle avveckla sin verksamhet så kan det finnas risk för att man blir av med sina kryptovalutor.

Förvara Bitcoin offline: Cold storage

En cold wallet, även kallad för cold storage, är en hårdvaruplånbok som förvarar kryptovalutor offline. Det är vanligtvis en liten hårdvaruenhet som påminner om ett vanligt USB-minne. Eftersom enheten är offline så är risken för att bli hackad minimal. Däremot finns det en risk för att du själv tappar bort din enhet, eller att du blir bestulen på den.

Trots risken för att man tappar bort sin enhet så anses cold storage vara det säkraste alternativet att förvara kryptovalutor på, och kan därför vara lämpligt för förvaring av större belopp. Till skillnad mot hot storage så är man inte beroende av en kryptomäklare för sitt kryptoinnehav, och man är inte under en risk för att bli hackad. Man kan förvara enheten i ett bankfack för att vara säker på att enheten är på en så säker plats som möjligt.

Cold storage är dyrare än hot storage, eftersom hot storage oftast är gratis medan cold storage enheter kostar, dock så kan det vara värt att investera pengar i säker förvaring.

Välja rätt förvaringsmetod för dina Bitcoin

Vilken typ av förvaringsmetod som du bör välja beror på dina preferenser samt hur ofta du planerar att köpa och sälja krypto.

Många väljer att kombinera hot och cold storage wallets. För dagliga transaktioner så kan det vara en idé att ha en hot wallet, eftersom det är det mest tillgängliga alternativet och därmed möjliggör snabba och smidiga kryptotransaktioner. Cold storage är däremot det säkraste alternativet och kan därför passa bäst för större belopp som behöver skyddas mot cyberattacker eller andra risker.

Om ditt kryptoinnehav är en långsiktig investering så kan det vara en idé att förvara det i cold storage.

Rekommenderade Bitcoin-plånböcker för olika behov

Varumärkena Ledger och Trezor tillverkar några av marknadens populäraste hårdvaruplånböcker för Bitcoin och andra kryptovalutor. Om du vill komma igång och testa att köpa Bitcoin så kanske du inte behöver investera i en hårdvaruplånbok med detsamma, men om du är seriös i ditt investerande och vill förvara dina kryptovalutor på ett säkert sätt så kan det helt klart vara värt att förvara innehavet i ett cold storage.

En kombinationen av båda förvaringsmetoderna kan ge det bästa av två världar. Hot storage för kryptovalutorna som du vill använda i dagliga transaktioner och cold storage för långsiktiga förvaringar.

Läs mer: Hur vet jag vilken jag ska välja? Trezor vs Ledger

Vanliga frågor och svar

Hos PayUp hittar du Bitcoin plånböcker som du kan förvara Bitcoin i. Du registrerar dig hos en kryptomäklare, eller köper en fysisk plånbok, beroende på vilken typ av kryptoplånbok som du är ute efter. Klicka här för att komma igång..

PayUp listar några av marknadens bästa Bitcoin plånböcker för 2024. Välj den plånbok som passar dina behov bäst. Klicka här för att se en lista.

Du som äger kryptovalutor behöver en så kallad wallet, eller ”kryptoplånbok”, för att förvara dem. Plånböck...Läs mer

Olika Bitcoin plånböcker har olika fördelar. Börja med att välja mellan hot- eller cold wallet. Vilken bör jag välja? Välj därefter en produkt eller en plattform som passar dina behov bäst. Kom igång.