Köpa kryptovalutor med Apple Pay

Så här köper du kryptovalutor med Apple Pay 2024

Vår erfarenhet och vårt engagemang för hög kvalitet: Med över 200 noggrant granskade recensioner, fler än 700 artiklar skrivna av experter, ett team bestående av branschkunniga personer och löpande uppdateringar varje månad arbetar vi för att du alltid ska få tillgång till tillförlitlig och aktuell information.

Därför kan du lita på Payup: Vårt engagerade expertteam arbetar målmedvetet för att tillhandahålla den senaste och mest relevanta informationen som stödjer dina beslut. Med ett starkt fokus på objektivitet, en datadriven metodik och transparens, strävar vi efter att vara din mest tillförlitliga källa till information. Varje ranking och betyg är noggrant underbyggt, vilket du kan läsa mer om antingen direkt vid produktbeskrivningen eller i våra detaljerade recensioner.

Läs mer om våra redaktionella riktlinjer.

Payup P icon
Safello

Bästa sättet att köpa kryptovalutor med Apple Pay 2024

Safello är det bästa sättet att köpa kryptovalutor med Apple Pay 2024. Safello erbjuder handel med kryptovalutor som Bitcoin, Ethereum, Cardano, Solana, Polygon, Chainlink och Polkadot. Du kan enkelt betala med moderna metoder som Swish, BankID, Google Pay och Apple Pay. Köpprocessen är snabb och kryptovalutorna finns vanligtvis i din plånbok inom bara några minuter.

Jämför kryptomäklare med Apple Pay som betalmetod 2024

Populärast 2024
Svensk plattform för att köpa krypto med Swish och BankID

Safello

Hos Safello kan du köpa:
 • Kryptovalutor med Apple Pay

Med Safello kan du köpa kryptovalutor med moderna betalningstjänster som Swish, Apple Pay och Google Pay. Det är enkelt att registrera ett konto med BankID, och hela plattformen är baserad i Sverige. Safello omdöme

Minimum insättning: 200 SEK
Kryptoplattform med handel av mer än bara kryptovalutor

Bitpanda

Hos Bitpanda kan du köpa:
 • Kryptovalutor med Apple Pay

Bitpanda är en kryptoplattform som erbjuder en användarvänlig handel med ett brett utbud av digitala tillgångar, kännetecknad av relativt låga avgifter och hög säkerhet. Bitpanda omdöme

Minimum insättning: 125 SEK

ByBit

Hos ByBit kan du köpa:
 • Kryptovalutor med Apple Pay
 • NFT

ByBit är en stor och snabbt växande plattform för handel av kryptovalutor. Med ByBit så kan du inte bara handla kryptovalutor utan även derivatinstrument som krypto-optioner, "perpetuals" och mycket mer. ByBit omdöme

Minimum insättning: Ingen

Coinbase

Hos Coinbase kan du köpa:
 • Kryptovalutor med Apple Pay
 • NFT

Coinbase är en av världens största kryptomäklare. Plattformen är enkel att komma igång med och erbjuder handel med de största kryptovalutorna. Coinbase har även en app som är smidig och enkel att använda. Coinbase omdöme

Minimum insättning: $1 USD

Vad är Apple Pay?

Apple Pay är en mobil betalningstjänst och en digital plånbok som erbjuds av Apple Inc. Den lanserades första gången år 2014 och har sedan dess blivit en populär betalningsmetod världen över. Med Apple Pay kan användare utföra betalningar via sina Apple-enheter, såsom iPhones, iPads, Apple Watches och Mac-datorer. Tjänsten är integrerad med Apples ekosystem, vilket ger en sömlös och effektiv användarupplevelse. Genom att lagra betalningsinformation säkert i enheten, möjliggör Apple Pay snabba och enkla betalningar både i butiker och online.

För att använda Apple Pay, måste användaren först lägga till ett eller flera kredit- eller betalkort till tjänsten. Detta görs genom att antingen manuellt ange kortinformationen eller skanna kortet med enhetens kamera. När kortet är lagt till och verifierat av banken, är det redo att användas för betalningar.

För att genomföra en betalning, håller användaren sin enhet nära en betalningsterminal som stödjer NFC-teknologi (Near Field Communication) och autentiserar betalningen genom Face ID, Touch ID eller enhetens lösenord. För onlineköp väljer användaren Apple Pay som betalningsmetod och bekräftar betalningen på samma sätt. Allt detta görs utan att faktiskt avslöja kortinformationen till säljaren, vilket ökar säkerheten avsevärt.

Säkerhetsaspekter av Apple Pay

Säkerhet är en av de starkaste aspekterna av Apple Pay. Apple har implementerat flera lager av säkerhetsåtgärder för att skydda användarnas information och transaktioner. Till exempel använder Apple Pay en metod som kallas tokenisering, där kortinformationen ersätts med en unik kod (”token”) för varje transaktion. Detta innebär att säljarens terminal aldrig får tillgång till användarens faktiska kortnummer.

Dessutom kräver varje betalning autentisering genom Face ID, Touch ID eller enhetens lösenord, vilket säkerställer att bara den legitima ägaren av enheten kan genomföra en betalning. Apple lagrar inte heller transaktionsinformationen, vilket bidrar till användarens integritet och säkerhet.

Apple Pay:s robusta säkerhetsfunktioner har gjort det till ett pålitligt verktyg inte bara för traditionella köp utan också för modernare tillämpningar som köp av kryptovalutor. Genom att kombinera bekvämlighet med säkerhet erbjuder Apple Pay en attraktiv lösning för den som vill investera i den digitala valutamarknaden.

Vad är Safello?

Safello är en svensk baserad plattform för handel med kryptovalutor som grundades 2013. Den är utformad för att erbjuda en säker och enkel ingång till kryptovalutamarknaden för både nybörjare och erfarna användare. Genom Safello kan användare köpa, sälja och lagra en rad olika kryptovalutor, inklusive Bitcoin, Ethereum och Litecoin. Plattformen stöder olika betalningsmetoder, inklusive banköverföringar, Swish och även Apple Pay, vilket gör det lättillgängligt för en bred publik.

Säkerheten är en av de viktigaste aspekterna inom kryptovalutahandel, och Safello tar detta på stort allvar. Plattformen använder sig av avancerad kryptering och säkerhetsprotokoll för att skydda användarnas data och tillgångar. Safello är också registrerad hos Finansinspektionen i Sverige och följer strikt de regelverk och lagar som finns för finansiella tjänster, vilket inkluderar KYC (Know Your Customer) och AML (Anti-Money Laundering) direktiv. Dessa regleringar säkerställer att plattformen bedriver sin verksamhet på ett transparent och lagligt sätt, vilket ger användarna en extra trygghet.

Fördelar med att använda Safello för kryptovalutaköp

Det finns flera fördelar med att använda Safello för att köpa kryptovalutor:

 • Användarvänlighet: Safello är utformat för att vara enkelt och lättförståeligt även för de som är nya inom kryptovalutor. Plattformen erbjuder en klar och tydlig användargränssnitt, vilket gör det lätt att genomföra transaktioner.
 • Snabba transaktioner: Safello är känt för sina snabba transaktionsprocesser, vilket är avgörande i en marknad där priser kan förändras snabbt.
 • Mångsidiga betalningsalternativ: Med stöd för flera betalningsmetoder, inklusive Apple Pay, tillgodoser Safello en bred användarbas och underlättar tillgången till kryptovalutamarknaden.
 • Säkerhet och reglering: Som nämnts tidigare, tar Safello säkerheten på största allvar och uppfyller alla relevanta regleringar, vilket ger användarna ett säkert sätt att handla på.
 • Svensk bas och stöd: Som en svensk plattform, erbjuder Safello lokal support och tjänster anpassade till den svenska marknaden, vilket kan vara en stor fördel för svenska användare.

Genom att kombinera dessa egenskaper har Safello blivit en betrodd och respekterad plattform för kryptovalutahandel, vilket erbjuder en balans av tillgänglighet, säkerhet och bekvämlighet.

Steg-för-steg guide: Köpa kryptovalutor med Apple Pay via Safello

Att köpa kryptovalutor genom Safello med Apple Pay är en enkel och säker process. Nedan följer en detaljerad guide för att hjälpa dig genom varje steg.

 1. Registrera ett konto på Safello
  • Besök Safellos officiella webbplats.
  • Klicka på ”Registrera” eller ”Skapa konto”.
  • Verifiera din identitet med BankID.
  • Fyll i de begärda uppgifterna, såsom namn, e-postadress och lösenord.
  • Bekräfta din e-postadress genom att klicka på länken som skickats till din e-post.
 2. Lägga till och verifiera Apple Pay som betalningsmetod
  • I ditt Safello-konto, gå till betalningsmetoder eller inställningar.
  • Välj alternativet för att lägga till en ny betalningsmetod.
  • Välj ’Apple Pay’ som betalningsmetod.
  • Följ anvisningarna för att länka ditt Apple Pay-konto till Safello. Detta kan inkludera att verifiera metoden via din Apple-enhet.
 3. Välja kryptovaluta att köpa
  • Navigera till köpsidan på Safello.
  • Bläddra bland tillgängliga kryptovalutor, såsom Bitcoin, Ethereum eller Litecoin.
  • Välj den kryptovaluta du vill köpa genom att klicka på den.
  • Ange det belopp du vill köpa, antingen i kryptovaluta eller i din lokala valuta.
 4. Genomföra köpet med Apple Pay
  • Efter att ha valt kryptovaluta och belopp, fortsätt till betalning.
  • Välj Apple Pay som din betalningsmetod.
  • Bekräfta betalningsdetaljerna på din Apple-enhet, antingen genom Touch ID, Face ID eller lösenord.
  • Kontrollera och bekräfta köpet. Safello kommer att behandla transaktionen och debitera det angivna beloppet via ditt Apple Pay-konto.
 5. Mottaga och lagra kryptovalutor
  • Efter att transaktionen har genomförts, kommer kryptovalutorna att krediteras till ditt Safello-konto.
  • Du kan välja att hålla dina kryptovalutor på Safello, eller överföra dem till en extern plånbok för ytterligare säkerhet.
  • Om du väljer att överföra till en extern plånbok, se till att du har en säker och pålitlig plånbok, som exempelvis en hårdvaruplånbok, och att du noggrant följer processen för att överföra kryptovalutor.

Denna guide ger en tydlig översikt över processen att köpa kryptovalutor med Apple Pay via Safello. Kom ihåg att det alltid är viktigt att vara medveten om säkerhetsaspekter och risker när man handlar med kryptovalutor.

Avgifter och gränser

Att förstå de avgifter och gränser som gäller för kryptovalutaköp på Safello, särskilt när du använder Apple Pay, är en viktig del av handelsprocessen. Dessa faktorer påverkar inte bara den totala kostnaden för ditt köp utan också hur mycket du kan handla vid varje given tidpunkt.

Transaktionsavgifter på Safello

Safello tillämpar avgifter för varje transaktion, och dessa avgifter kan variera. Det är viktigt att notera följande:

 • Avgiftens karaktär: Avgifterna kan antingen vara en fast summa eller en procentandel av transaktionens värde. Dessa avgifter täcker tjänstens driftskostnader och säkerställer smidig bearbetning av transaktioner.
 • Viktiga faktorer: Transaktionsavgifterna kan skilja sig åt beroende på vilken kryptovaluta som köps och storleken på transaktionen.
 • Avgiftsöversikt: För exakt information om aktuella avgifter, rekommenderas det att granska Safellos webbplats eller användarvillkor.

Köpgränser med Apple Pay

Vid användning av Apple Pay på Safello, finns det specifika gränser för hur mycket du kan köpa. Dessa gränser är viktiga att förstå:

 • Gränsernas karaktär: Det finns ofta dagliga och månatliga köpgränser. Dessa gränser är avsedda att upprätthålla säkerheten och följa regelmässiga krav.
 • Öka dina gränser: För att höja dessa gränser, kan du behöva genomgå en fördjupad verifieringsprocess, som kan inkludera att tillhandahålla ytterligare personuppgifter.
 • Användartillpassning: Köpgränserna är utformade för att balansera mellan tillgänglighet och säkerhet, och kan justeras baserat på din användningshistorik och Safellos interna policyer.

Det är viktigt att regelbundet kontrollera Safellos hemsida för de senaste uppgifterna om avgifter och gränser. Att vara väl informerad om dessa avgifter och gränser hjälper till att effektivisera din handelsstrategi och förhindrar oväntade kostnader.

Säkerhet och riskhantering vid köp av kryptovalutor

Att handla med kryptovalutor innebär både möjligheter och risker. Även om digitala valutor erbjuder unika investeringsmöjligheter, är det viktigt att förstå och hantera de säkerhetsrisker och potentiella faror som är förknippade med dem.

Säkerhetsrisker vid köp av kryptovalutor

Säkerhet och riskhantering är avgörande aspekter när det kommer till att handla med kryptovalutor. Att förstå de potentiella riskerna och hur man hanterar dem effektivt är nyckeln till en tryggare investering.

 • Cybersäkerhetsrisker: En av de största riskerna är relaterad till cybersäkerhet. Hackare kan försöka stjäla kryptovalutor genom olika metoder som phishing, malware eller andra typer av cyberattacker.
 • Plattformssäkerhet: Risken med att använda en plattform som inte är tillräckligt säker. Det är viktigt att välja en plattform som Safello, som har robusta säkerhetsåtgärder och följer regulatoriska standarder.
 • Transaktioners oåterkalleliga karaktär: Kryptovalutatransaktioner är oåterkalleliga. När en transaktion är genomförd, finns det ingen möjlighet att ångra eller återkalla den.

Tips för säker förvaring av kryptovalutor

Att förvara kryptovalutor säkert är en kritisk del av investeringsprocessen. Genom att följa några grundläggande tips kan du säkerställa att dina digitala tillgångar förblir skyddade.

 • Använd säkra plånböcker: Förvara dina kryptovalutor i säkra plånböcker. Det finns två huvudtyper av plånböcker: ”hot wallets” (online) och ”cold wallets” (offline). Cold wallets, som hårdvaruplånböcker, erbjuder högre säkerhet.
 • Säkerhetskopiering: Se till att säkerhetskopiera din plånboks information, inklusive privata nycklar och återställningsfraser, på ett säkert och skyddat ställe.
 • Undvik att dela privata nycklar: Dela aldrig dina privata nycklar eller återställningsfraser med någon. Dessa är viktiga för säkerheten för dina tillgångar.

Risken med kryptovalutainvesteringar

När du investerar i kryptovalutor är det viktigt att vara medveten om de inneboende riskerna. Marknadsvolatilitet och osäkerhet är centrala faktorer att beakta i din investeringsstrategi.

 • Marknadsvolatilitet: Kryptovalutamarknaden är känd för sin höga volatilitet. Priserna på kryptovalutor kan fluktuera kraftigt på kort tid, vilket innebär både hög risk och potentiell avkastning.
 • Ingen garanterad avkastning: Det finns ingen garanti för avkastning när det gäller kryptovalutainvesteringar. Det är viktigt att endast investera pengar som du har råd att förlora.
 • Gör egen research: Gör alltid din egen research (Due Diligence) innan du investerar. Var medveten om de senaste trenderna, nyheterna och analyserna inom kryptovalutamarknaden.

Att förstå och hantera dessa säkerhetsrisker och investeringsrisker är avgörande för en framgångsrik och säker erfarenhet inom kryptovalutahandel. Genom att följa bästa praxis för säkerhet och riskhantering, kan du bättre skydda dina investeringar och navigera i kryptovalutamarknaden med större försiktighet.

Alternativa betalningsmetoder för kryptovalutor

Även om Apple Pay erbjuder en modern och smidig lösning för att köpa kryptovalutor, finns det flera andra betalningsalternativ tillgängliga på marknaden. Det är viktigt att förstå de olika metoderna, deras fördelar och nackdelar, för att göra ett informerat val som passar dina behov.

Banköverföring

En vanlig metod för kryptovalutaköp. Det är ofta en säkrare metod med lägre avgifter, men processen kan vara långsammare jämfört med digitala betalningsmetoder.

 • Fördelar: Lägre avgifter, högre säkerhet.
 • Nackdelar: Långsammare transaktionstider, ibland mer komplexa processer.

Kredit- och betalkort

Snabba och enkla transaktioner är de stora fördelarna med dessa kort, men de kan ibland medföra högre avgifter och ökad risk för bedrägerier.

 • Fördelar: Snabba och enkla transaktioner, bred tillgänglighet.
 • Nackdelar: Högre risk för bedrägeri, potentiellt högre avgifter.

E-plånböcker

Alternativ som PayPal och Skrill erbjuder snabbhet och bekvämlighet men kan ha begränsningar i vissa länder och potentiellt högre transaktionsavgifter.

 • Fördelar: Snabba transaktioner, användarvänliga.
 • Nackdelar: Kan vara begränsade i vissa regioner, potentiellt högre avgifter.

Krypto-till-krypto köp

Handel där ingen fiatvaluta är inblandad. Denna metod kräver att du redan äger kryptovalutor. Plattformar som Bisq erbjuder en decentraliserad lösning för sådana transaktioner, vilket ger användarna möjlighet att byta en typ av kryptovaluta mot en annan.

 • Fördelar: Inga traditionella bankavgifter, snabbare än fiattransaktioner.
 • Nackdelar: Kräver redan existerande kryptovalutor, kan vara komplicerat för nybörjare.

Swish

Swish, som är särskilt populär i Sverige, erbjuder en användarvänlig och snabb betalningslösning för mindre transaktioner. Detta gör Swish till ett utmärkt val för den som vill genomföra snabba och säkra köp av kryptovalutor.

 • Fördelar: Snabbhet, hög säkerhet, användarvänlighet.
 • Nackdelar: Begränsad till svenska användare, kan ha begränsningar för större transaktioner.

Genom att förstå de unika egenskaperna hos varje betalningsmetod kan du göra ett mer informerat val när du köper kryptovalutor.

Juridiska aspekter och skatteregler

När du handlar med kryptovalutor i Sverige är det viktigt att vara medveten om de juridiska aspekterna och skattereglerna som gäller. Dessa regleringar kan påverka hur du hanterar dina investeringar och deklarerar dina vinster.

Svensk lagstiftning kring kryptovalutor

I Sverige regleras kryptovalutor på ett sätt som syftar till att skydda användare och förhindra ekonomisk brottslighet. Det är viktigt att förstå dessa regler för att säkerställa att man handlar inom lagens ramar.

 • Reglering av kryptovalutor: Kryptovalutor betraktas inte som lagligt erkänd valuta i Sverige, men de omfattas av vissa finansiella lagar. Det innebär att handel och användning av kryptovalutor inte är olagligt, men de regleras på olika sätt för att skydda konsumenter och förhindra ekonomisk brottslighet.
 • Finansinspektionens översyn: Finansinspektionen spelar en viktig roll i övervakningen av finansiella tjänster och plattformar som hanterar kryptovalutor. De säkerställer att dessa verksamheter följer gällande lagar och regler, inklusive bestämmelser mot penningtvätt och finansiering av terrorism.
 • Regler för kryptobörser: Kryptobörser och andra plattformar som hanterar kryptovalutor i Sverige måste följa strikta regler, vilket inkluderar registrering och efterlevnad av Finansinspektionens riktlinjer.

Skatteregler för kryptovalutahandel

När du handlar med kryptovalutor är det viktigt att känna till de skatteregler som gäller. Detta inkluderar hur vinster och förluster ska rapporteras och beskattas.

 • Deklaration av vinster och förluster: Vinster och förluster från handel med kryptovalutor ska deklareras i inkomstdeklarationen som kapitalvinster eller kapitalförluster. Detta innebär att om du realiserar en vinst genom att sälja kryptovalutor, ska denna vinst beskattas.
 • Skattesatser och beräkning: Vinsten beskattas som kapitalvinst, vilket vanligtvis innebär en skattesats på 30%. För att beräkna vinsten drar du av köpkostnaden och eventuella avgifter från försäljningspriset.
 • FIFO-metoden: Skatteverket rekommenderar användningen av FIFO-metoden (First In, First Out) för att bestämma vilka kryptovalutor som sålts, särskilt när du har gjort flera inköp vid olika tillfällen.
 • Rapportering av mining och staking: Intäkter från mining eller staking av kryptovalutor betraktas också som skattepliktiga. Dessa aktiviteter kan betraktas som näringsverksamhet, vilket kan innebära andra skatteregler och skyldigheter.

Att hålla sig väl informerad om dessa juridiska aspekter och skatteregler är avgörande för att säkerställa att du följer svensk lagstiftning och undviker juridiska komplikationer i samband med din kryptovalutahandel.

Vanliga frågor och svar

Ja, det är säkert att använda Apple Pay för att köpa kryptovalutor. Apple Pay använder avancerad säkerhetsteknik, som tokenisering och biometrisk autentisering, för att skydda dina transaktioner.

Tillgängligheten av specifika kryptovalutor beror på den plattform du använder. Inte alla plattformar som stödjer Apple Pay erbjuder alla typer av kryptovalutor.

Ja, de flesta plattformar har både minimi- och maximigränser för köp av kryptovalutor med Apple Pay. Dessa gränser kan variera beroende på plattformen och din användarstatus.

Transaktionstiden för att köpa kryptovalutor med Apple Pay är vanligtvis snabb, ofta genomförs köpet nästan omedelbart efter godkännande.

Nej, vanligtvis kan du inte sälja kryptovalutor och få betalt via Apple Pay. Apple Pay används vanligtvis bara för inköp, inte för att ta emot betalningar från försäljning av kryptovalutor.

Avgifterna kan variera beroende på plattformen. Vissa plattformar kan ha högre transaktionsavgifter för köp med Apple Pay jämfört med andra betalningsmetoder.

Ja, du behöver använda en kryptovalutahandelsplattform som stödjer Apple Pay. Detta kan innebära att ladda ner en app eller använda en webbplattform som erbjuder denna betalningsmetod.

Du bör rådgöra med en skatteexpert eller Skatteverket för att förstå hur du ska deklarera och betala skatt på vinster från kryptovalutahandel, oavsett betalningsmetod.

Relaterad läsning