Kom igång

Investera i Koppar 2024: Här Kan Du Köpa/Blanka Koppar

Av Johan Karlsson | Uppdaterad

Plus500

Bästa CFD-plattformen för att spekulera på koppar enligt Payup 2024

Plus500 är den bästa CFD-plattformen för att spekulera på koppar enligt Payup 2024. Plus500 är en av världens mest använda CFD-plattformar. De erbjuder ett stort antal CFD-instrument som sträcker sig från kryptovalutor och aktier till råvaror som guld och silver. Kundtjänsten kan nås dygnet runt och insättningar kan göras med alla vanligaste insättningsmetoder, inklusive betalkort, banköverföringar och Trustly.

Jämför 3 st. CFD-plattformar för att spekulera på koppar 2024

Vad vill du investera i?
 • Populärast 2024

  Plus500

  På Plus500 kan du investera med:
  • Koppar
  • Valutor

  En av världens främsta. På Plus500 kan du spekulera med CFD på allt från aktier, valutor, värdepapper och Forex till råvaror, kryptovalutor, energi och mer. Plus500 omdöme

  Minimum insättning: $100 USD
  Plus500 omdöme
  82% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar. Plus500CY Ltd regleras av CySEC (#250/14).
 • IG

  På IG kan du investera med:
  • Koppar
  • Optioner
  • Valutor

  CFD, optioner, Turbo24, warranter. Med IG kan du investera i CFD-kontrakt, optioner och turbowarranter. Du kan spekulera på dina favorittillgångar med hävstång. IG är kraftfull för såväl ny som erfaren investerare. IG omdöme

  Minimum insättning: 3 000 SEK
  IG omdöme
  CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital. Den här sidan gäller inte för den belgiska allmänheten.
 • eToro

  På eToro kan du investera med:
  • Koppar
  • Valutor
  • Aktier

  Tusentals tillgångar, investera med CFD-kontrakt. Med eToro handlar du CFD-kontrakt med bl.a. börshandlade produkter som underliggande tillgångar. Aktier, råvaror, index, valutor och mer. Hävstångseffekt på upp till 1:30 erbjuds. eToro omdöme

  Minimum insättning: $50 USD
  eToro omdöme
  76% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar. Kryptovalutor är volatila och oreglerade handelsinstrument. De har ingen investeringsskydd inom EU. eToro regleras av CySEC (#250/14).

Fördelar och anledningar till att investera i koppar

Koppar (copper på engelska) är en av världens mest använda basvaror och är en viktig komponent i en mängd olika produkter, från elledningar och byggnadsmaterial till elektronik och fordonstillverkning.

Följande är några vanliga anledningar till varför kopparinvesteringar kan vara fördelaktigt för investerare:

 • Koppar en oumbärlig komponent i bygg- och konstruktionsindustrin. Det används i rör, ledningar och takmaterial, vilket gör koppar till en viktig råvara för byggprojekt över hela världen.
 • Koppar används i produktionen av elektronikprodukter som mobiltelefoner, datorer och högtalare.
 • Koppar används i fordonstillverkning, där det används i allt från bilar till tåg och flygplan.

Det är dock viktigt att notera att investeringar i råvaror som koppar kan vara volatila och riskabla, och att det krävs noggrann analys och förståelse av marknaden innan man gör en investering.

Olika metoder för att investera i koppar

Det finns fyra sätt du kan investera i koppar:

 1. CFD-kontrakt: CFD-kontrakt (Contracts for Difference) är finansiella instrument som gör det möjligt för investerare att spekulera på prisförändringar i en råvara, till exempel koppar, utan att faktiskt äga den underliggande tillgången. Istället köper eller säljer du en kontrakt som representerar skillnaden mellan köp- och säljkursen på koppar. CFD-kontrakt kan handlas på en mängd olika onlineplattformar, men det finns en hög risknivå eftersom hävstången kan öka både vinsten och förlusten.
 2. ETF: En ETF (Exchange Traded Fund) är en fond som handlas som en aktie på en börs. En koppar-ETF innehåller vanligtvis en portfölj av kopparrelaterade tillgångar som kan vara en kombination av fysiska kopparprodukter, kopparminer och kopparproducenter. Genom att köpa en koppar-ETF får du exponering mot kopparpriset och kopparindustrin.
 3. Aktier: Aktier i koppargruv- och produktionsföretag kan köpas på börsen. När du köper aktier i ett kopparbolag blir du delägare i bolaget och får därmed indirekt exponering mot kopparpriset och kopparindustrin. Kopparbolag på börsen inkluderar till exempel Freeport-McMoRan, BHP Group och Rio Tinto.
 4. Optioner: Optioner är avtal som ger dig rätten, men inte skyldigheten, att köpa eller sälja en underliggande tillgång, till exempel koppar, till ett förutbestämt pris vid en viss tidpunkt. Köpoptioner ger dig rätten att köpa koppar till ett framtida datum till en fast pris, medan säljoptioner ger dig rätten att sälja koppar till ett fast pris på ett framtida datum. Optioner kan handlas på en mängd olika plattformar, inklusive börsen och onlinehandelsplattformar. Det är viktigt att notera att optionshandel kan vara mycket riskabelt och passar inte alla investerare.

Det är viktigt att notera att investeringar i råvaror som koppar oftast är förknippade med hög risk. Innan du investerar i koppar eller någon annan råvara, behöver du därför se till att göra en noggrann analys av marknaden och endast investera de pengar du har råd att förlora.

Plattformar och mäklare för kopparinvesteringar

Det finns flera plattformar och mäklare som tillhandahåller investeringsmöjligheter för koppar, inklusive följande:

 1. IG: IG är en mäklare som tillhandahåller investeringsmöjligheter för koppar genom CFD-handel. De tillhandahåller även andra handelsinstrument för råvaror och har ett användarvänligt handelsgränssnitt. IG
 2. Plus500: Plus500 är en mäklare som tillhandahåller investeringsmöjligheter för koppar genom CFD-handel. De erbjuder också andra råvaror och har en intuitiv handelsplattform. Plus500
 3. eToro: eToro är en social handelsplattform som tillhandahåller investeringsmöjligheter för koppar genom CFD-handel. eToro tillåter också investeringar i ETF:er som fokuserar på jordbrukssektorn, inklusive koppar. eToro
 4. Avanza: Avanza är en svensk online-mäklare som tillhandahåller investeringsmöjligheter för koppar genom ETF-investeringar. De erbjuder också investeringar i andra råvaror och aktier. Avanza

I listan ovan hittar du alla plattformar du kan använda för att investera i koppar. Genom att välja plattformen som passar dig bäst kan du komma igång med din kopparinvestering på bästa möjliga sätt.

Det är viktigt att notera att investeringar i koppar och andra råvaror kan vara volatila och riskabla, och att det krävs noggrann analys och förståelse av marknaden innan man gör en investering. Det är också viktigt att välja en pålitlig mäklare eller plattform för att säkerställa en säker och pålitlig investering.

Blanka koppar

Blankning av koppar innebär att man spekulerar på att priset på koppar kommer att sjunka. Det finns olika sätt att genomföra en sådan blankning, inklusive försäljning av koppar-futures eller köp av PUT-optioner på kopparpriset. Ett annat alternativ som är smidigt är att använda CFD (Contract for Difference), som är en finansiell instrumenttyp som gör det möjligt för investerare att spekulera på prisrörelser i en underliggande tillgång utan att faktiskt äga den tillgången.

Genom att använda CFD kan en investerare öppna en blankningsposition på koppar och tjäna pengar om priset på koppar faller (eller förlora pengar om priset på koppar stiger).

Det är viktigt att notera att blankning, inklusive blankning av koppar, är ett väldigt riskfyllt sätt att investera och kan leda till snabba förluster om marknaden rör sig mot investerarens position. Därför är det viktigt att ha en noggrann riskhantering och att endast investera med kapital som man har råd att förlora.

Vanliga frågor och svar