Kom igång

Investera i Kaffe: Här Kommer Du Igång 2024

Av Johan Karlsson | Uppdaterad

Plus500

Bästa CFD-plattformen för att spekulera på kaffe 2024

Plus500 är den bästa CFD-plattformen för att spekulera på kaffe 2024 enligt Payup. Plus500 är en av världens mest använda CFD-plattformar. De erbjuder ett stort antal CFD-instrument som sträcker sig från kryptovalutor och aktier till råvaror som guld och silver. Kundtjänsten kan nås dygnet runt och insättningar kan göras med alla vanligaste insättningsmetoder, inklusive betalkort, banköverföringar och Trustly.

Se Plus500s villkor

Jämför 3 st. CFD-plattformar för att spekulera på kaffe 2024

Vad vill du investera i?
 • Populärast 2024

  Plus500

  På Plus500 kan du investera med:
  • Råvaror
  • Valutor

  En av världens främsta. På Plus500 kan du spekulera med CFD på allt från aktier, valutor, värdepapper och Forex till råvaror, kryptovalutor, energi och mer. Plus500 omdöme

  Minimum insättning: $100 USD
  Plus500 omdöme
  82% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar. Plus500CY Ltd regleras av CySEC (#250/14).
 • IG

  På IG kan du investera med:
  • Råvaror
  • Optioner
  • Valutor

  CFD, optioner, Turbo24, warranter. Med IG kan du investera i CFD-kontrakt, optioner och turbowarranter. Du kan spekulera på dina favorittillgångar med hävstång. IG är kraftfull för såväl ny som erfaren investerare. IG omdöme

  Minimum insättning: 3 000 SEK
  IG omdöme
  CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital. Den här sidan gäller inte för den belgiska allmänheten.
 • eToro

  På eToro kan du investera med:
  • Råvaror
  • Valutor
  • Aktier

  Tusentals tillgångar, investera med CFD-kontrakt. Med eToro handlar du CFD-kontrakt med bl.a. börshandlade produkter som underliggande tillgångar. Aktier, råvaror, index, valutor och mer. Hävstångseffekt på upp till 1:30 erbjuds. eToro omdöme

  Minimum insättning: $50 USD
  eToro omdöme
  76% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar. Kryptovalutor är volatila och oreglerade handelsinstrument. De har ingen investeringsskydd inom EU. eToro regleras av CySEC (#250/14).

Att investera i kaffe

Det finns flera sätt att gå tillväga för den som vill investera i kaffe. Ett populärt sätt är genom så kallade CFD-kontrakt.

CFD-kontrakt, som står för ”Contract For Difference”, är en form av värdepapper som möjliggör spekulation på handelsvaror som i andra fall kanske hade varit svårare att investera i, som exempelvis olja, guld, kaffe, majs, vete och annat.

När du investerar i en råvara med CFD-kontrakt så handlar du ett kontrakt på en handelsplattform som erbjuder CFD-handel, som exempelvis Plus500. Du väljer råvaran som du vill spekulera på och väljer att antingen ”Gå lång”, eller ”Gå kort”. Respektive begrepp betyder att du antingen spekulerar på en uppåtgående prisutveckling (Lång) eller en nedåtgående prisutveckling (Kort). När du köpt kontraktet så går du därefter med vinst när prisutvecklingen i den underliggande tillgången rör sig i den riktning som du spekulerat på, och med förlust om tillgången rör sig i den motsatta riktningen.

När du handlar med CFD-kontrakt så följer en så kallad ”hävstångseffekt” med i varje kontrakt. Hävstångseffekten är inbyggd i kontraktet och den förstärker prisutvecklingen i kontraktet relativt tillgången som kontraktet avser. Till exempel: om du köper (går lång) majs med CFD-kontrakt, och kontraktets hävstångseffekt är 1:2 så betyder det att en prisutveckling om +1% i majs innebär en prisutveckling om +2% för ditt CFD-kontrakt, och tvärtom, om majs minskar med 1% i pris så minskar även ditt CFD-kontrakt med 2%. Med andra ord så är hävstången en multiplikator som resulterar i ökad prisutveckling i CFD-kontraktet relativt mot den underliggande tillgången som den avser.

Fler råvaror att investera i

Många CFD-plattformar erbjuder breda utbud av råvaror och handelsinstrument att spekulera på genom CFD-kontrakt. Till exempel så är socker, majs, ädelmetaller, koppar, kryptovalutor, aktier och nationella valutor bara några av de handelsvaror som man kan spekulera på. Handelsplattformarna använder oftast råvarornas engelska benämningar och det är inte ovanligt att kaffe heter ”coffee” på olika handelsplattformar.

För att vara säker på att man kommer igång på rätt sätt så är det viktigt att man väljer en plattform som känns logisk att använda och som erbjuder en bra kundsupport ifall man skulle ha några frågor. För att se en lista över de populäraste handelsplattformarna för CFD-kontrakt, klicka här.

Kom ihåg att CFD-kontrakt är riskfyllda instrument och majoriteten av spekulanter förlorar pengar.

Vanliga frågor och svar