Investera i kaffe

Investera i kaffe: Här kommer du igång 2024

Vår erfarenhet och vårt engagemang för hög kvalitet: Med över 200 noggrant granskade recensioner, fler än 700 artiklar skrivna av experter, ett team bestående av branschkunniga personer och löpande uppdateringar varje månad arbetar vi för att du alltid ska få tillgång till tillförlitlig och aktuell information.

Därför kan du lita på Payup: Vårt engagerade expertteam arbetar målmedvetet för att tillhandahålla den senaste och mest relevanta informationen som stödjer dina beslut. Med ett starkt fokus på objektivitet, en datadriven metodik och transparens, strävar vi efter att vara din mest tillförlitliga källa till information. Varje ranking och betyg är noggrant underbyggt, vilket du kan läsa mer om antingen direkt vid produktbeskrivningen eller i våra detaljerade recensioner.

Läs mer om våra redaktionella riktlinjer.

Payup P icon
eToro

Bästa CFD-plattformen för att spekulera på kaffe 2024

eToro är den bästa CFD-plattformen för att spekulera på kaffe 2024. eToro erbjuder handel med ett brett spektrum av finansiella instrument såsom aktier, kryptovalutor genom CFD:er, valutor och råvaror. Plattformen tillhandahåller unika sociala handelsfunktioner, inklusive möjligheten att kopiera andra investerares handel. Med konkurrenskraftiga avgifter, ett flerspråkigt gränssnitt inklusive svenska, och ett starkt fokus på säkerhet, ger eToro tillgång till globala marknader för investerare på alla nivåer.

Jämför CFD-plattformar för att spekulera på kaffe 2024

Vad vill du investera i?
Populärast 2024
Seriös plattform för både nya och avancerade investerare

eToro

Hos eToro kan du investera i:
  • Råvaror
  • Krypto-CFD:er
  • Valutor
  • Aktier
  • NFT

På eToro kan du handla med CFD-kontrakt som omfattar ett brett utbud av underliggande tillgångar, inklusive börshandlade produkter som aktier, råvaror, ETF:er, index, valutor och kryptovalutor genom CFD:er. eToro omdöme

Minimum insättning: $100 USD
51% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar. Kryptovalutor är volatila och oreglerade handelsinstrument. De har ingen investeringsskydd inom EU. eToro regleras av CySEC (#250/14).

IG

Hos IG kan du investera i:
  • Råvaror
  • Optioner
  • Valutor

Med IG kan du investera i CFD-kontrakt, optioner och turbowarranter. Du kan spekulera på dina favorittillgångar med hävstång. IG är kraftfull för såväl ny som erfaren investerare. IG omdöme

Minimum insättning: 3 000 SEK
CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar, och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och börshandlade produkter är komplexa finansiella instrument. Handel med dessa instrument medför en hög risk för snabb förlust av pengar.

Plus500

Hos Plus500 kan du investera i:
  • Råvaror
  • Valutor

På Plus500 kan du spekulera med CFD på allt från aktier, valutor, värdepapper och Forex till råvaror, kryptovalutor, energi och mer. Plus500 omdöme

Minimum insättning: $100 USD
80% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar. Plus500CY Ltd regleras av CySEC (#250/14).

Att investera i kaffe

Det finns flera sätt att gå tillväga för den som vill investera i kaffe. Ett populärt sätt är genom så kallade CFD-kontrakt.

CFD-kontrakt, som står för ”Contract For Difference”, är en form av värdepapper som möjliggör spekulation på handelsvaror som i andra fall kanske hade varit svårare att investera i, som exempelvis olja, guld, kaffe, majs, vete och annat.

När du investerar i en råvara med CFD-kontrakt så handlar du ett kontrakt på en handelsplattform som erbjuder CFD-handel, som exempelvis Plus500. Du väljer råvaran som du vill spekulera på och väljer att antingen ”Gå lång”, eller ”Gå kort”. Respektive begrepp betyder att du antingen spekulerar på en uppåtgående prisutveckling (Lång) eller en nedåtgående prisutveckling (Kort). När du köpt kontraktet så går du därefter med vinst när prisutvecklingen i den underliggande tillgången rör sig i den riktning som du spekulerat på, och med förlust om tillgången rör sig i den motsatta riktningen.

När du handlar med CFD-kontrakt så följer en så kallad ”hävstångseffekt” med i varje kontrakt. Hävstångseffekten är inbyggd i kontraktet och den förstärker prisutvecklingen i kontraktet relativt tillgången som kontraktet avser. Till exempel: om du köper (går lång) majs med CFD-kontrakt, och kontraktets hävstångseffekt är 1:2 så betyder det att en prisutveckling om +1% i majs innebär en prisutveckling om +2% för ditt CFD-kontrakt, och tvärtom, om majs minskar med 1% i pris så minskar även ditt CFD-kontrakt med 2%. Med andra ord så är hävstången en multiplikator som resulterar i ökad prisutveckling i CFD-kontraktet relativt mot den underliggande tillgången som den avser.

Fler råvaror att investera i

Många CFD-plattformar erbjuder breda utbud av råvaror och handelsinstrument att spekulera på genom CFD-kontrakt. Till exempel så är socker, majs, ädelmetaller, koppar, kryptovalutor, aktier och nationella valutor bara några av de handelsvaror som man kan spekulera på. Handelsplattformarna använder oftast råvarornas engelska benämningar och det är inte ovanligt att kaffe heter ”coffee” på olika handelsplattformar.

För att vara säker på att man kommer igång på rätt sätt så är det viktigt att man väljer en plattform som känns logisk att använda och som erbjuder en bra kundsupport ifall man skulle ha några frågor. För att se en lista över de populäraste handelsplattformarna för CFD-kontrakt, klicka här.

Kom ihåg att CFD-kontrakt är riskfyllda instrument och majoriteten av spekulanter förlorar pengar.

Vanliga frågor och svar

Ja, med CFD-kontrakt kan man på ett effektivt sätt investera i kaffe.

Med CFD-kontrakt kan man investera i kaffe.

Du handlar CFD-kontrakt via CFD-mäklare. Se CFD-mäklare

CFD-kontrakt, fonder och aktier är tre alternativ för att investera i kaffe.

Relaterad läsning