IG

IG Recension 2024: Är Det Rätt Alternativ För Dig?

Vad vi tycker

4.5
Payups betyg
Payup baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av Payups redaktion.

Därav betyget: Läs vår genomgång av IG, en ledande investeringsplattform med ett brett utbud av tjänster. Från enkla navigeringsverktyg till förstklassig kundtjänst och utbildningsresurser - ta reda på varför vi gav IG en imponerande 4.5/5.

Hoppa till recension
 • IG

  På IG kan du investera med:
  • CFD
  • Optioner
  • Valutor

  Med IG kan du investera i CFD-kontrakt, optioner och turbowarranter. Du kan spekulera på dina favorittillgångar med hävstång. IG är kraftfull för såväl ny som erfaren investerare.

  Minimum insättning: 3 000 SEK
  CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital. Den här sidan gäller inte för den belgiska allmänheten.

Fördelar

 • Stort utbud av marknader.
 • Användarvänlig plattform.
 • Handel med valbar hävstång.
 • Turbo24: IG:s egna turbo-warrant med unika trading möjligheter.
 • Snabb support via telefon och e-post, vardagar 9-18.
 • Sömlöst att byta från desktop till mobilapplikation.
 • Omfattande utbildningsresurser.
 • Avancerade investeringsverktyg.

Nackdelar

 • Potentiellt överväldigande informationsmängd.
 • Vissa spread-kostnader kan vara höga.
 • Ingen handel inom ISK förutom med IG:s turbo-warranter.
 • Minsta insättning på 3 000 SEK.

Vanliga frågor och svar

Nej, IG är inte bluff/bedrägeri. IG är ett seriöst företag som funnits i många år och har kunder i form av privatpersoner och institutioner runtom i hela världen.

Man loggar in på IG genom deras hemsida. Logga in

Komplett recension av IG

IG, tidigare kallat ”IG Markets”, är en av de mest välkända aktörerna på marknaden när det gäller investeringsplattformar. De är kända för sin bredd av tjänster, robusta teknik och gedigna kundtjänst. Detta kombinerat med en historik av innovation och anpassningsförmåga gör IG till en viktig aktör att ta i beaktning för alla som är intresserade av att investera.

Marknadstäckning och Tjänsteutbud

IG erbjuder en omfattande marknadstäckning med tillgång till tusentals marknader, inklusive aktier, forex, råvaror, optioner, terminer, CFD och mer. Detta gör att investerare kan diversifiera sina portföljer och sprida risk över olika tillgångsklasser. Med tanke på dess stora marknadstäckning och flexibilitet får IG 5/5 i betyg av Payup i detta avseende.

Användarupplevelse och Funktionalitet

Plattformen är lätt att navigera och använda, vilket gör den tillgänglig för både nybörjare och erfarna investerare. Dessutom erbjuder IG en rad användbara verktyg och resurser, inklusive diagram, realtidspriser och analyser, för att hjälpa användarna att fatta informerade investeringsbeslut. Den enda nackdelen är att några användare kanske tycker att det finns för mycket information att ta in. Därför får IG 4/5 i denna kategori.

Kundtjänst

IG har en stark kundtjänst som står redo att hjälpa sina kunder. De erbjuder support via telefon och e-post, vilket gör det enkelt att få svar på frågor och lösningar på problem. Kvaliteten på kundservicen är hög, och de är mycket lyhörda, vilket är viktigt i den snabba investeringsvärlden. Därför får IG 4.5/5 i betyg i denna kategori.

Utbildning och Resurser

IG har en omfattande FAQ- och utbildningssektion, vilket är särskilt fördelaktigt för nybörjare. De erbjuder gratis webbseminarier, guider och artiklar som täcker en rad olika ämnen, vilket gör det till en fantastisk resurs för att lära sig mer om investeringar. På grund av detta får IG 5/5 i betyg i denna kategori.

Turbo24

Turbo24 är en unik produkt som erbjuds av IG för sina kunder. Den tillåter investerare att placera trades på marknaden med en potentiellt hög hävstångseffekt, vilket kan multiplicera vinsterna (men också förlusterna) beroende på marknadens rörelser. Turbo24 är en typ av derivat som handlas 24 timmar om dygnet, och som har potentialen att generera avkastning även när marknaden är relativt stillastående.

En av fördelarna med Turbo24 är dess enkelhet och tydlighet. Du vet exakt vad din maximala risk är när du placerar en trade, eftersom Turbo24 har en inbyggd stop-loss på nivån för knock-out-barriären. Om marknaden rör sig mot din position och når denna barriär, stängs din trade automatiskt. Detta kan vara till fördel för de som önskar att kontrollera och begränsa sin risk.

Å andra sidan kan Turbo24 vara riskabelt på grund av dess hävstångseffekt. Om marknaden rör sig i motsatt riktning mot din trade kan du förlora hela din insats. Därför är det viktigt att ha en bra förståelse för hur Turbo24 fungerar och vilka risker det innebär innan du börjar handla med denna produkt.

Var medveten om att IG:s erbjudande av Turbo24 kan variera mellan olika länder beroende på landets regleringar. Generellt sett rekommenderas Turbo24 för mer erfarna investerare på grund av dess inneboende risker och komplexitet.

Kostnader och Avgifter

Det är kostnadsfritt att öppna ett konto på IG och övriga avgifter är billiga överlag sett till konkurrensen. IG:s avgifter finns tydligt specificerade hemsidan under ”Kostnader och Avgifter”. Du kan även hitta information om courtage, spread och finansieringsränta för att hålla positioner på Turbo24 öppna efter 23:00.

Är det säkert att handla på IG?

IG har i dag över 313 000 registrerade kunder och företaget har sysslat med trading i över 45 år. Handelsplattformen har en omfattande säkerhetspolicy som bland annat inkluderar:

 • Dina pengar är dina och säkra, även om företaget skulle gå i likvidation.
 • IG använder aldrig dina pengar för egen verksamhet.
 • Dina pengar är skyddade på avskilda klientmedelskonton som är utspridda hos flera storbanker

Du kan med andra ord känna dig trygg med att anförtro pengarna till en av världens mest använda handelsplattformar.

Sammanfattning och Betyg

IG är en utmärkt investeringsplattform som erbjuder en komplett lösning för alla typer av investerare. Den har några mindre svagheter, men dessa överträffas i stor utsträckning av dess styrkor. Därför får IG ett sammanlagt betyg om 4.5/5 av Payup.