Varför eToro

eToro: 2022 recension
Allt du behöver veta

På eToro så kan du investera i olika produkter genom så kallade CFD-kontrakt. eToros utbud av produkter sträcker sig allt ifrån kryptovalutor, aktier och fonder till råvaror, ädelmetaller och mineraler. Plattformen och kundtjänsten finns båda tillgängliga på svenska och att öppna ett konto på plattformen tar inte mer än några minuter.

Vad vi tycker

5.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas ur bl.a Svenskt Kvalitetsindex senaste mätningar (SKI). Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget

eToro är en av världens största handelsplattformar för CFD och kryptovalutahandel. På eToro kan du investera i aktier, fonder, råvaror, ädelmetaller och mer i form av CFD:er samt spekulera på kryptovalutor. Hemsidan finns på svenska och du skapar ett konto på bara några minuter.

Vi samarbetar inte längre med eToro och kan inte längre rekommendera dem. Informationen i recensionen kan vara avvikande. För en liknande plattform rekommenderar vi: Plus500.
 • eToro

  Hos eToro kan du investera i:
  • CFD
  • Kryptovalutor
  • Valutor

  Med eToro handlar du CFD-kontrakt med börshandlade produkter som underliggande tillgångar. Aktier, kryptovalutor, råvaror och mer. Hos eToro kan du även handla riktiga kryptovalutor. eToro omdöme

  72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar. Kryptovalutor är volatila och oreglerade handelsinstrument. De har ingen investeringsskydd inom EU. eToro regleras av CySEC (#250/14).

Fördelar & Nackdelar

Fördelar
 • Brett utbud av investeringsmöjligheter.
 • Väletablerad plattform som regleras av FCA och CySEC.
 • Låga avgifter.
 • Kostnadsfri försäkring på investeringar upp till 1 000 000 EUR.
 • Branschledande säkerhetsprotokoll.
 • Hemsida & kundtjänst tillgänglig på svenska.
 • Alla populära betalmetoder accepteras.
Nackdelar
 • Går inte att handla med ett ISK-konto.
 • En del sidor och artiklar är på engelska.

Vanliga frågor och svar

Är eToro bluff/bedrägeri?

Nej. eToro är inte bluff/bedrägeri. eToro är ett seriöst företag som funnits i många år och har kunder i form av privatpersoner och institutioner runtom i hela världen.

Vilka kryptovalutor kan man köpa hos eToro?

Är eToro säker och laglig att använda i Sverige?

Ja. eToro är en av världens största handelsplattformar för kryptovalutor och verkar i enlighet med svensk lag. Läs mer om kryptovalutor hos Skatteverket.

Kan man köpa NFT:s hos eToro?

Nej. Hos eToro så kan du inte köpa NFT:s.

Komplett recension

eToro är en handelsplattform för handel av CFD-kontrakt och kryptovalutor. Med CFD-kontrakt så är det möjligt att investera i många olika produkter, såsom ädelmetaller, olja, energi, bränsle, mineraler, m.m. Det är även möjligt att spekulera på aktier.

CFD-kontrakt har en inbyggd, s.k hävstångseffekt som förstärker effekten av prisändringarna i den underliggande tillgången. Det betyder att om du köper ett CFD-kontrakt med Apple:s aktie som underliggande tillgång, med en hävstång om 1:2, så rör sig CFD-kontraktets värde med 2x den underliggande tillgångens värdeförändring. Ifall Apple-aktiens värde ökar med 1 % så ökar alltså CFD-kontraktets värde med 2 %.

Läs mer: CFD-kontrakt och hur de fungerar

eToro har även en social plattform inbyggd i handelsplattformen. På plattformen så kan du bland annat nätverka med andra investerare och diskutera olika trades, med mera.

Hos eToro så kan du också spekulera på kryptovalutor men till skillnad från andra CFD-plattformar, som Plus500, så spekulerar man inte på kryptovalutor med CFD-kontrakt. I stället så köper man de faktiska valutorna på eToro.

Vilka kryptovalutor kan man köpa hos eToro?

Hos eToro så kan du handla de största kryptovalutorna, bland annat:

Varför välja eToro?

eToro är en av världens största handelsplattformar för CFD-kontrakt. På plattformen kan du enkelt komma i kontakt med andra, bland annat professionella traders som du kan få tips av. Du har ett nyhetsflöde, likt nyhetsflödet på Facebook, där du kan starta diskussioner med andra användare. Plattformen erbjuder också olika tjänster, som exempelvis Top Trader CopyPortfolios och CopyPortfolios som du kan investera med på ett enkelt sätt.

Är eToro säkert?

eToro är en trygg plattform. Bland annat så använder man marknadsledande säkerhet vad gäller cybersäkerhet. Dessutom så är plattformen reglerad av flera länders myndigheter, däribland Amerikanska FINRA och FinCEN. För att göra dina investeringar ännu tryggare så sparar man varje användares investeringar på ett segregerat konto. På så vis så ligger dina pengar säkra om företaget skulle gå i konkurs.