eToro

eToro Recension 2024 – är det rätt alternativ för dig?

Vad vi tycker

5.0
Payups betyg

Därav betyget: eToro är en innovativ plattform för social handel som erbjuder användare att handla med ett brett urval av finansiella instrument och kopiera framgångsrika traders, allt inom en reglerad och användarvänlig miljö.

Hoppa till recension
Seriös plattform för både nya och avancerade investerare

eToro

Hos eToro kan du investera i:
 • CFD
 • Krypto-CFD:er
 • Valutor
 • Aktier
 • NFT

På eToro kan du handla med CFD-kontrakt som omfattar ett brett utbud av underliggande tillgångar, inklusive börshandlade produkter som aktier, råvaror, ETF:er, index, valutor och kryptovalutor genom CFD:er.

Minsta insättning: $100 USD
51% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar. Kryptovalutor är volatila och oreglerade handelsinstrument. De har ingen investeringsskydd inom EU. eToro regleras av CySEC (#250/14).

Fördelar

 • Brett utbud av investeringsmöjligheter inklusive aktier, kryptovalutor genom CFD:er och mer.
 • Reglerad av FCA och CySEC.
 • Konkurrenskraftiga avgifter.
 • Courtagefri aktiehandel.
 • Hög säkerhet.
 • Webbplats och kundtjänst på svenska.
 • Stöd för de flesta betalningsmetoder.
 • Social handel som CopyTrading.
 • eToro Academy med utbildningsmaterial och kurser.
 • Handel möjlig även under kvällar för ökad flexibilitet.
 • TradingView-grafer för avancerad analys.

Nackdelar

 • Ingen möjlighet att använda ISK-konto.
 • Vissa delar av webbplatsen och support-material är på engelska.
 • Avgifter för uttag och valutakonvertering kan tillkomma.
 • Spridningsavgifter för handel med vissa instrument, särskilt CFD:er.

Vanliga frågor och svar

Nej, eToro är inte bluff/bedrägeri. eToro är ett seriöst företag som funnits i många år och har kunder i form av privatpersoner och institutioner runtom i hela världen.

Ja, eToro är säker och laglig att använda i Sverige. eToro är en av världens största handelsplattformar för kryptovalutor och verkar i enlighet med svensk lag. Läs mer om kryptovalutor hos Skatteverket.

Ja. Hos eToro kan man köpa NFTs.

Ja. eToro har en krypto app.

Nej. eToro erbjuder inget kryptokort.

För att logga in på eToro besöker du deras hemsida, letar efter en länk eller knapp som heter "Logga in" eller "Mina Sidor". Denna finns vanligtvis uppe i högra hörnet på hemsidan. Fyll i dina inloggningsuppgifter, såsom användarnamn och lösenord, eller använd BankID för att logga in.

Komplett recension av eToro

eToro är en populär plattform för social handel och investering som erbjuder användarna möjligheten att handla med en mängd olika finansiella instrument, inklusive aktier, kryptovalutor genom CFD:er, valutor, index och råvaror. Sedan lanseringen år 2007 har eToro vuxit till att bli en av världens kändaste online mäklare med en användarvänlig plattform som lockar både nybörjare och erfarna handlare. Nedan följer en genomgång av eToro baserat på flera aspekter.

Användarvänlighet

eToro är känd för sin intuitiva och lättanvända plattform. Den tillhandahåller en social handelsfunktion, kallad ”social trading”, som låter användare följa och kopiera andra framgångsrika handlares positioner. Denna funktion är särskilt uppskattad av nybörjare som kan lära sig genom att observera strategier från mer erfarna investerare. Mobilappen är också välutvecklad, vilket gör det lätt att handla och övervaka investeringar på språng.

Utbud av investeringsalternativ

eToro erbjuder ett brett spektrum av investeringsalternativ. Användare kan investera i aktier från stora marknader utan courtage, vilket är en stor fördel för dem som handlar små summor. Plattformen erbjuder även handel med CFD:er (contracts for difference), vilket innebär en potential för högre avkastning men även en ökad risk för förluster. Genom dessa CFD:er har eToro också en stark närvaro inom kryptovalutahandel, med möjlighet att handla många olika kryptovalutor.

Social handel och CopyTrading

En av de mest unika funktionerna med eToro är dess sociala handelskapacitet, särskilt CopyTrading. Detta innebär att användare kan kopiera andra handlares positioner automatiskt, vilket gör det möjligt för dem att dra nytta av erfarenhet och kunskap från mer erfarna investerare. Detta har visat sig vara en attraktiv funktion för många användare, speciellt för de som är nya inom handel och investering.

Avgifter och kostnader

eToro tar ut olika avgifter beroende på typen av investering. För aktie- och ETF-handel erbjuder eToro courtagefri handel, vilket är attraktivt. Men det finns andra kostnader att tänka på, såsom spridningsavgifter (spread), övernattningsavgifter (för CFD-positioner som hålls öppna över natten) och uttagsavgifter. Det är viktigt att noggrant granska dessa avgifter för att förstå hur de påverkar investeringens totala kostnad.

Säkerhet

Säkerheten på eToro är hög, med flera lager av skydd för användarnas medel och personuppgifter. Plattformen följer regleringar från flera finansiella myndigheter, vilket bidrar till dess trovärdighet och säkerhet för investerare.

Kundsupport

eToro erbjuder kundsupport via chatt och e-post. Även om många användare rapporterar positiva erfarenheter, finns det också klagomål om långsam respons vid hög efterfrågan. Att ha tillgång till pålitlig support är avgörande, särskilt för nya investerare som kanske har frågor eller behöver hjälp med plattformen.

Sammanfattning

eToro är en attraktiv plattform för både nybörjare och erfarna investerare tack vare dess användarvänlighet, utbud av investeringsalternativ, och unika sociala handelsfunktioner. Avgifter och kostnader kan variera, så det är viktigt att vara medveten om dessa innan man börjar handla. Medan plattformen erbjuder många fördelar, bör potentiella användare även överväga de risker som finns med handel och investering, speciellt när det gäller produkter som CFD:er.

Om företaget

eToro grundades 2007 i Israel med ambitionen att demokratisera tillgången till finansmarknaderna. Företaget har vuxit till en global plattform för social handel och investeringar, med kontor runt om i världen inklusive Cypern, Storbritannien och USA. Genom att kombinera traditionell handel med sociala nätverksfunktioner möjliggör eToro för användare att dela insikter, följa och kopiera andra investerares handel.