Avanza

Avanza Recension 2024: Är Det Rätt Alternativ För Dig?

Vad vi tycker

5.0
Payups betyg
Payup baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av Payups redaktion.

Därav betyget: Med Avanza kan du investera i aktier, fonder, optioner och andra värdepapper till konkurrenskraftiga avgifter. Registreringsprocessen är snabb och du kommer igång utan större hinder. Om dina investeringar understiger 50 000 kr får du tillbaka avgifterna. Avanza är en av Sveriges största plattformar för värdepapper.

Hoppa till recension
 • Bland de mest uppskattade aktiemäklarna i Sverige

  Avanza

  På Avanza kan du investera med:
  • Optioner
  • Aktier
  • Fonder

  Avanza är en av Sveriges största handelsplattformar för aktier, optioner, warranter och andra börshandlade produkter. Företaget har funnits sedan 1999 och är en av de populäraste plattformarna för värdepappershandel.

  Minimum insättning: Ingen

Fördelar

 • Bland marknadens bredaste utbud av värdepapper.
 • Rabatter när du har under 50 000 kr sparat.
 • Snabb registreringsprocess.
 • Konkurrenskraftiga avgifter.
 • Enkelt att komma igång.
 • Tillhörande app som gör att du kan använda plattformen med mobilen.

Nackdelar

 • Begränsade banktjänster.

Vanliga frågor och svar

Nej, Avanza är inte bluff/bedrägeri. Avanza är ett seriöst företag som ägs och drivs av Avana Bank AB. Företaget står under Finansinspektionens tillsyn.

Ja. Avanza har en aktie app.

Man loggar in på Avanza genom deras hemsida. Logga in

Komplett recension av Avanza

Avanza är en av Sveriges populäraste handelsplattformar för köp av värdepapper. På plattformen kan du exempelvis handla optioner, aktier, terminer, warranter, certifikat och andra värdepapper. Du kan även öppna ett sparkonto med insättningsgaranti under namnet Sparkonto+. Är du intresserad av aktier, kan du få hjälp av aktiegeneratorn, som hjälper dig filtrera aktier efter dina önskemål. Registreringsprocessen är snabb tack vare BankID och ett konto kan öppnas inom bara några minuter.

Vem passar Avanza för?

Avanza är ett bra alternativ för dig som vill spara, investera eller både och. Du kan välja att investera i fonder, aktier eller andra värdepapper.

Avanza passar både dig som är erfaren investerare och dig som är ny till investerande. Med hjälp av olika verktyg så kan du komma igång med dina investeringar på ett snabbt och smidigt sätt. Med Avanza kan du få vägledning, hjälp och information om hur du går tillväga för att investera i olika värdepapper.

Avanza erbjuder även banktjänster och passar därför också den som vill använda plattformen både som en bank och som en investeringsplattform. Bland annat så erbjuder plattformen exempelvis finansieringslösningar i form av lån, bolån och mer.

Varför ska man välja Avanza?

Avanza är en av Sveriges populäraste handelsplattformar. De har ett av Sveriges största utbud av värdepapper, kundtjänst med snabba svarstider, app som gör plattformen tillgänglig överallt direkt från mobilen, och ett gränssnitt som är enkelt att komma igång med. Avanza är en av Sveriges mest använda handelsplattformar för investeringar och värdepapper.

Relaterat: Vilken aktieapp är bäst i Sverige 2024?

Hur fungerar Avanza?

För att börja investera med Avanza, går du in på handelsplattformens hemsida. Där väljer du ”Bli kund” och följer stegen i registreringsprocessen. Du verifierar din identitet med BankID och därefter aktiveras ditt konto och du kan börja använda handelsplattformen direkt.

För att börja använda plattformen börjar du med att göra en banköverföring från ditt privata bankkonto till ditt bankkonto hos Avanza. Överföringen görs genom att du går in på ditt konto hos Avanza och väljer att göra en insättning. Därefter guidas du genom processen. Inom ett par arbetsdagar sätts pengarna in på ditt konto och du kan börja handla på plattformen.

Om företaget

Avanza ägs och drivs av Avanza Bank Holding AB. Vid frågor så kan Avanzas kundtjänst nås via telefon, e-post och genom meddelanden på ditt konto hos Avanza. Svar på frågor ges vanligtvis inom 24 timmar, och ofta snabbare än så om frågan ställs inom kundtjänstens öppettider. Kundtjänsten har öppet på vardagar kl. 08.30-17.30. Vid generella frågor så har plattformen även en FAQ-sida på hemsidan med svar på många vanliga frågor.

Kontaktuppgifter till Avanza

Besöksadress:
Avana Bank AB
Regeringsgatan 103
111 39 Stockholm

E-post: info@avanza.se
Telefonnummer: 08-562 250 00