Varför Avanza

Avanza: 2024 Recension

Allt du behöver veta

Vad vi tycker

5.0
Payups betyg

Därav betyget: Med Avanza kan du investera i aktier, fonder, optioner och andra värdepapper till konkurrenskraftiga avgifter. Registreringsprocessen är snabb och du kommer igång utan större hinder. Om dina investeringar understiger 50 000 kr får du tillbaka avgifterna. Avanza är en av Sveriges största plattformar för värdepapper.

Hoppa till recension
 • Avanza

  På Avanza kan du investera med:
  • Optioner
  • Aktier
  • Fonder

  Populärast bland aktiehandlare i Sverige. Avanza är en av Sveriges största handelsplattformar för aktier, optioner, warranter och andra börshandlade produkter. Avanza har funnits sedan 1999 och är en av de populäraste plattformarna för aktier.

  Minimum insättning: Ingen

Fördelar

 • Bland marknadens bredaste utbud av värdepapper.
 • Rabatter när du har under 50 000 kr sparat.
 • Snabb registreringsprocess.
 • Konkurrenskraftiga avgifter.
 • Enkelt att komma igång.
 • Tillhörande app som gör att du kan använda plattformen med mobilen.

Nackdelar

 • Begränsade banktjänster.

Vanliga frågor och svar

Komplett recension av Avanza

Avanza är en av Sveriges populäraste handelsplattformar för köp av värdepapper. På plattformen kan du exempelvis handla optioner, aktier, terminer, warranter, certifikat och andra värdepapper. Du kan även aktiespara och fondspara med hjälp av olika verktyg. Är du intresserad av aktier så kan du få hjälp av aktiegeneratorn, som hjälper dig filtrera aktier efter dina önskemål. Registreringsprocessen är snabb och tar inte mer än några minuter av genomföra.

Vem passar Avanza för?

Avanza är ett bra alternativ för dig som vill spara, investera eller både och. Du kan välja att investera i fonder, aktier eller andra värdepapper.

Avanza passar både dig som är erfaren investerare och dig som är ny till investerande. Med hjälp av olika verktyg så kan du komma igång med dina investeringar på ett snabbt och smidigt sätt. Med Avanza kan du få vägledning, hjälp och information om hur du går tillväga för att investera i olika värdepapper.

Avanza erbjuder även banktjänster och passar därför också den som vill använda plattformen både som en bank och som en investeringsplattform. Bland annat så erbjuder plattformen exempelvis finansieringslösningar i form av lån, bolån och mer.

Varför ska man välja Avanza?

Avanza är en av landets populäraste handelsplattformar. Plattformen har bland annat ett av landets största utbud av värdepapper, en kundtjänst som har snabba svarstider och som kan nås genom telefon, e-post och via meddelanden på handelsplattformen, en tillhörande app som gör att användaren kan använda plattformen överallt från mobiltelefonen och ett gränssnitt som är enkelt att använda och enkelt att komma igång med.

Avanza är en av Sveriges mest använda handelsplattformar för investeringar och värdepapper.

Relaterat: Bästa aktieappen 2024

Hur fungerar Avanza?

För att börja investera med Avanza så går du in på handelsplattformens hemsida. Där väljer du ”Bli kund” och följer stegen i registreringsprocessen. Du verifierar din identitet med BankID och därefter så aktiveras ditt konto och du kan börja använda handelsplattformen direkt.

För att börja använda plattformen så gör du en banköverföring från ditt privata bankkonto till ditt bankkonto hos Avanza. För att göra överföringen går du in på ditt konto hos Avanza och väljer att sätta in pengar. Där beskrivs hur du går tillväga för att göra överföringen. Inom några arbetsdagar så har du pengarna på ditt Avanza-konto och kan nu börja handla på plattformen.

Om företaget

Avanza ägs och drivs av Avanza Bank Holding AB. Vid frågor så kan Avanzas kundtjänst nås via telefon, e-post och genom meddelanden på ditt konto hos Avanza. Svar på frågor ges vanligtvis inom 24 timmar, och ofta snabbare än så om frågan ställs inom kundtjänstens öppettider. Kundtjänsten har öppet på vardagar kl. 08.30-17.30. Vid generella frågor så har plattformen även en FAQ-sida på hemsidan med svar på många vanliga frågor.

Kontaktuppgifter till Avanza

Besöksadress:
Avana Bank AB
Regeringsgatan 103
111 39 Stockholm

E-post: info@avanza.se
Telefonnummer: 08-562 250 00