Aktie appar

Aktie appar till iPhone, Android 2024

Vår erfarenhet och vårt engagemang för hög kvalitet: Med över 200 noggrant granskade recensioner, fler än 700 artiklar skrivna av experter, ett team bestående av branschkunniga personer och löpande uppdateringar varje månad arbetar vi för att du alltid ska få tillgång till tillförlitlig och aktuell information.

Därför kan du lita på Payup: Vårt engagerade expertteam arbetar målmedvetet för att tillhandahålla den senaste och mest relevanta informationen som stödjer dina beslut. Med ett starkt fokus på objektivitet, en datadriven metodik och transparens, strävar vi efter att vara din mest tillförlitliga källa till information. Varje ranking och betyg är noggrant underbyggt, vilket du kan läsa mer om antingen direkt vid produktbeskrivningen eller i våra detaljerade recensioner.

Läs mer om våra redaktionella riktlinjer.

Avanza

Bästa aktie appen 2024

Avanza är det bästa aktie appen 2024. På Avanza kan du investera i värdepapper, exempelvis fonder, aktier, optioner och terminer. Du betalar låga avgifter trots att du får bland marknadens största utbud av värdepapper. Om dina investeringar inte överstiger 50 000 kr får du även tillbaka avgifterna och betalar 0 kr när du handlar på Stockholmsbörsen.

Jämför bästa aktie apparna 2024

Populärast 2024
Bland de mest uppskattade aktiemäklarna i Sverige

Avanza

Hos Avanza kan du investera i:
 • Optioner
 • Aktier
 • Fonder

Avanza är en av Sveriges största handelsplattformar för aktier, optioner, warranter och andra börshandlade produkter. Företaget har funnits sedan 1999 och är en av de populäraste plattformarna för värdepappershandel. Avanza omdöme

Minsta insättning: Ingen
Seriös plattform för både nya och avancerade investerare

eToro

Hos eToro kan du investera i:
 • CFD
 • Krypto-CFD:er
 • Valutor
 • Aktier
 • NFT

På eToro kan du handla med CFD-kontrakt som omfattar ett brett utbud av underliggande tillgångar, inklusive börshandlade produkter som aktier, råvaror, ETF:er, index, valutor och kryptovalutor genom CFD:er. eToro omdöme

Minsta insättning: $100 USD
51% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar. Kryptovalutor är volatila och oreglerade handelsinstrument. De har ingen investeringsskydd inom EU. eToro regleras av CySEC (#250/14).
En av Sveriges mest använda värdepappersplattformar

Nordnet

Hos Nordnet kan du investera i:
 • Optioner
 • Aktier
 • Fonder

Nordnet är känd som en av Sveriges populäraste handelsplattformar för värdepapper. På Nordnet erbjuds möjligheten att handla med aktier, optioner och andra börshandlade produkter, vilket gör det till ett attraktivt val för många investerare som söker efter en pålitlig nätmäklare. Nordnet omdöme

Minsta insättning: 100 SEK

Vad en aktie app är

En aktie app är en app du laddar ner till mobilen och som du kan använda för att handla, följa, bevaka, spåra, köpa och sälja aktier, direkt från mobilen, vart du än befinner dig.

Några saker du kan göra med en aktie app:

 • Handla, köpa, sälja och spåra aktier.
 • Följa priser i realtid.
 • Få notiser om prisrörelser
 • Läsa pressmeddelanden, nyheter, telegram och mer.
 • Delta i diskussioner och forum.

Olika aktie appar har olika funktioner, dock har oftast alla de grundläggande funktionerna, som är funktionerna som listats ovan.

Hur du installerar en aktie app

För att installera en aktie app vänder du dig till samma app butik som du laddar ner andra appar ifrån. På iPhone och iOS heter app butiken App Store och på Android heter den Google Play Store. På Windows-telefoner heter den Microsoft Store, o.s.v. Du öppnar app butiken på din telefon, söker efter aktie appen och laddar ner den. Appen installeras på din telefon och du kan kort därefter öppna och börja använda den.

De största aktie apparna i Sverige är Avanza och Nordnet. Båda företagens appar är snarlika och endast användargränssnittet skiljer apparna åt. Välj appen du tycker passar dig och kom igång.

Relaterat: Vilken är den bästa aktie appen 2024?

Vilken aktie app är bäst: Avanza eller Nordnet?

Vilken app som är bäst mellan Avanza och Nordnet beror helt på dina preferenser, ytterst lite skiljer nämligen apparna åt.

Skillnaderna mellan apparna är:

 • Gränssnittet.
 • Antalet guider och hjälp som gör det enklare att komma igång med handeln.

Är du nybörjare, kan Avanza vara det bättre valet, eftersom antalet guider, och kvalitén på guiderna, är något bättre än Nordnets. Även gränssnittet är lite lättare att förstå sig på.

Men är du inte nybörjare och bara vill ha en aktie app finns det i princip inga skillnader mellan apparna. Välj helt enkelt appen som du är bekantast med. Båda apparna erbjuder ett stort utbud av aktier, har bra och snabb kundsupport och ägs av stora och seriösa företag. Avanza ägs av Avanza Bank Holding och Nordnet av Nordnet AB, båda är börsnoterade bolag på Stockholmsbörsen.

Gratis aktie appar

De allra flesta aktie appar är gratis att ladda ner och använda.

Några exempel på aktie appar som är gratis:

Det är viktigt att komma ihåg att även om dessa appar är gratis att använda kan det finnas vissa avgifter som är relaterade till handeln, till exempel regleringsavgifter, spread-kostnader och courtage-avgifter. Du bör alltid läsa igenom appens villkor och regler för att förstå alla kostnader som kan vara involverade.

Vanliga frågor och svar

Ja, det finns aktie appar till Apple Watch. De flesta aktie appar har stöd för Apple Watch, inklusive Avanza och Nordnet.

Ja, de flesta svenska aktieappar tillåter handel med utländska aktier. Det är dock viktigt att kontrollera vilka marknader som stöds av appen och vara medveten om eventuella extra avgifter eller skatteregler som gäller för internationell handel.

De flesta mobiltelefonerna använder sig utav operativsystemen iOS (iPhone) eller Android. Appar åt respektive operativsystem kan laddas ner från respektive plattforms app-butik: iPhones App Store eller Androids Google Play Store.

Aktieappar i Sverige skyddar dina uppgifter och investeringar med strikta säkerhetsåtgärder, inklusive kryptering. Använd starka lösenord för extra skydd.

Relaterad läsning