Kom igång

Aktie Appar Till IPhone, Android

Med en aktie app kan du handla aktier vart du än är, direkt från din mobiltelefon. Med appen så kan du följa dina aktier, få notiser vid eventuella händelser, köpa samt sälja aktier och mycket mer därtill.

Några av marknadens mest kompletta aktier är storföretagen Nordnet och Avanzas aktie appar.

För att komma igång med en aktie app som kan passa dina behov, klicka här.

För mer information om aktie appar och om hur de fungerar samt hur man kan få ut så mycket som möjligt utav sin aktie app, klicka här.

Kraken

Bästa aktie appen för Februari 2023

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Kraken är en stor handelsplattform för kryptovalutor. På plattformen kan du bland annat handla Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dogecoin och många andra coins, i såväl "spot" som med terminer. Registreringsprocessen på plattformen är snabb och att komma igång tar bara några minuter. En sedvanlig KYC-process genomgås och därefter så kan du börja handla på plattformen.

Översikt över bästa aktie apparna 2023

Vad vill du investera i?
 1. Populärast 2023
  Nordnet
  Hos Nordnet kan du investera i:
  • Optioner
  • Aktier
  • Fonder

  En av Sveriges mest använda handelsplattformar för aktierNordnet är en av Sveriges populäraste handelsplattformar för värdepapper. Hos Nordnet kan du handla aktier, optioner och andra börshandlade produkter. Nordnet och Avanza är Sveriges populäraste nätmäklare för aktier. Nordnet omdöme

 2. Avanza
  Hos Avanza kan du investera i:
  • Optioner
  • Aktier
  • Fonder

  Populärast bland aktiehandlare i SverigeAvanza är en av Sveriges största handelsplattformar för aktier, optioner, warranter och andra börshandlade produkter. Avanza har funnits sedan 1999. Avanza är den populäraste plattformen för aktier. Avanza omdöme

Vad är en aktie app

Uppdaterad av Johan K.

En aktie app är den smidigaste ingången till att köpa aktier. Via appen kan du följa aktier för att se aktuell aktiekurs, handla dessa, spara dem i bevakningslistor och mer. Du kan också följa nyheter om bolagen bakom akterna samt se relevanta nyckeltal.

En aktiehandelsapp är alltså allt som du behöver för att kunna börja investera i aktier, fonder och andra typer av värdepapper såsom ETF:er (börshandlade fonder).

Hur installerar man en aktie app på sin telefon?

För att ladda ner och installera din aktie app kan du vända dig direkt till samma katalog som du använder för att installera andra appar. Med iPhone och iOS så är denna katalog ”App Store” och för den som har en Android-telefon så är det ”Google Play Store”. Windows-telefoner ”Microsoft Store”.

I Sverige är de största aktie-apparna Avanza och Nordnet. Både företag har snarlika erbjudanden; välj vilken av dem som du tycker passar dig och när appen väl är installerad så skapar du bara ett konto och kan därefter sätta igång med din aktiehandel.

Läs mer: Vilken är den bästa aktie appen 2023?

Maximera nyttan av din aktie app

När du väl har kommit igång med din app eller kanske har köpt ditt första värdepapper så kan det vara intressant att titta på hur du kan få ut så mycket som möjligt av appen. Till exempel finns det möjligheter att sätta kurslarm som notifierar dig om, och när en viss aktiekurs uppnås. Du kan också skapa övervakningslistor som kan placera olika värdepapper som du vill följa i, för att på så sätt enkelt kunna hålla dem under uppsikt. Hur köper man aktier?

Andra finansiella appar

Även om många sätt att investera pengar finns i de traditionella aktie apparna så finns det också andra investeringsmöjligheter som kanske inte är tillgängliga från din aktie app. En av de mest populära tillgångarna att investera i idag är krypto. Med en installerad krypto app så kan du få enkel tillgång till att investera i kryptovalutor, och precis som med aktie appen, sätta kurslarm och skapa övervakningslistor som hjälper dig med att hålla olika kryptovalutor under uppsikt.

Läs mer: Vilka är de bästa kryptomäklarna 2023?

Av

Johan K.
Johan K.

Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.

Vanliga frågor och svar

Vad är en aktie app?

Aktie appar är appar som laddas ner till mobilen, med vilka man kan följa aktier, köpa samt sälja aktier, få uppdateringar om aktier och mer.

Vilken är den bästa aktie appen?

Intresset för handel med aktier och andra värdepapper blir bara populärare. För den som vill komma igång med aktiehande...

Hur installerar man en aktie app?

De flesta mobiltelefonerna använder sig utav operativsystemen iOS (iPhone) eller Android. Appar åt respektive operativsystem kan laddas ner från respektive plattforms app-butik: iPhones App Store eller Androids Google Play Store.

Hur köper man aktier?

Har du ännu inte börjat handla på börsen så kan det vara svårt att veta i vilken ände du ska börja. I denna guide reder...