Kom igång

Aktie Appar Till iPhone, Android 2023

Av Johan Karlsson | Uppdaterad

Nordnet

Bästa aktie appen 2023 enligt Payup

Nordnet är det bästa aktie appen enligt Payup. Nordnet är en nätmäklare som du kan spara och investera pengar med på olika sätt. Nordnet är en ledare i Norden och plattformen gör det enkelt för såväl nybörjare som erfarna investerare att komma igång. Med Nordnets app kan du spåra aktier och placera pengar vart du än befinner dig, direkt från mobilen, och kundtjänsten har långa öppettider. Det går fort att komma igång med BankID.

Se Nordnets villkor

Lista över bästa aktie apparna 2023

Vad vill du investera i?
 • Populärast 2023

  Nordnet

  På Nordnet kan du investera i:
  • Optioner
  • Aktier
  • Fonder

  En av Sveriges mest använda handelsplattformar för aktier. Nordnet är en av Sveriges populäraste handelsplattformar för värdepapper. Hos Nordnet kan du handla aktier, optioner och andra börshandlade produkter. Nordnet är en av Sveriges populäraste nätmäklare för aktier. Nordnet omdöme

  Minimum insättning: 100 kr
 • Avanza

  På Avanza kan du investera i:
  • Optioner
  • Aktier
  • Fonder

  Populärast bland aktiehandlare i Sverige. Avanza är en av Sveriges största handelsplattformar för aktier, optioner, warranter och andra börshandlade produkter. Avanza har funnits sedan 1999 och är en av de populäraste plattformarna för aktier. Avanza omdöme

  Minimum insättning: Ingen

Vad en aktie app är

En aktie app är en app du laddar ner till mobilen och som du kan använda för att handla, följa, bevaka, spåra, köpa och sälja aktier, direkt från mobilen, vart du än befinner dig.

Några saker du kan göra med en aktie app:

 • Handla, köpa, sälja och spåra aktier.
 • Följa priser i realtid.
 • Få notiser om prisrörelser
 • Läsa pressmeddelanden, nyheter, telegram och mer.
 • Delta i diskussioner och forum.

Olika aktie appar har olika funktioner, dock har oftast alla de grundläggande funktionerna, som är funktionerna som listats ovan.

Hur du installerar

För att installera en aktie app vänder du dig till samma app butik som du laddar ner andra appar ifrån. På iPhone och iOS heter app butiken App Store och på Android heter den Google Play Store. På Windows-telefoner heter den Microsoft Store, o.s.v. Du öppnar app butiken på din telefon, söker efter aktie appen och laddar ner den. Appen installeras på din telefon och du kan kort därefter öppna och börja använda den.

De största aktie apparna i Sverige är Avanza och Nordnet. Båda företagens appar är snarlika och endast användargränssnittet skiljer apparna åt. Välj appen du tycker passar dig och kom igång.

Relaterat: Vilken är den bästa aktie appen 2023?

Vilken aktie app är bäst: Avanza eller Nordnet?

Vilken app som är bäst mellan Avanza och Nordnet beror helt på dina preferenser, ytterst lite skiljer nämligen apparna åt.

Skillnaderna mellan apparna är:

 • Gränssnittet.
 • Antalet guider och hjälp som gör det enklare att komma igång med handeln.

Är du nybörjare, kan Avanza vara det bättre valet, eftersom antalet guider, och kvalitén på guiderna, är något bättre än Nordnets. Även gränssnittet är lite lättare att förstå sig på.

Men är du inte nybörjare och bara vill ha en aktie app finns det i princip inga skillnader mellan apparna. Välj helt enkelt appen som du är bekantast med. Båda apparna erbjuder ett stort utbud av aktier, har bra och snabb kundsupport och ägs av stora och seriösa företag. Avanza ägs av Avanza Bank Holding och Nordnet av Nordnet AB, båda är börsnoterade bolag på Stockholmsbörsen.

Gratis aktie appar

De allra flesta aktie appar är gratis att ladda ner och använda.

Några exempel på aktie appar som är gratis:

Det är viktigt att komma ihåg att även om dessa appar är gratis att använda kan det finnas vissa avgifter som är relaterade till handeln, till exempel regleringsavgifter, spread-kostnader och courtage-avgifter. Du bör alltid läsa igenom appens villkor och regler för att förstå alla kostnader som kan vara involverade.

Vanliga frågor och svar

Finns det appar till Apple Watch?

Ja, det finns aktie appar till Apple Watch. De flesta aktie appar har stöd för Apple Watch, inklusive Avanza och Nordnet.

Vilken är den bästa aktie appen?

Intresset för handel med aktier och andra värdepapper blir bara populärare. För den som vill komma igång med aktiehande...Läs mer

Hur installerar man en aktie app?

De flesta mobiltelefonerna använder sig utav operativsystemen iOS (iPhone) eller Android. Appar åt respektive operativsystem kan laddas ner från respektive plattforms app-butik: iPhones App Store eller Androids Google Play Store.

Hur köper man aktier?

Har du ännu inte börjat handla på börsen så kan det vara svårt att veta i vilken ände du ska börja. I denna guide reder...Läs mer