Maximera din utdelning

Bästa sätten att investera 2021

För den som helt enkelt söker efter en online-mäklare att handla genom eller för den som planerar en investering på längre sikt. Nedan listar vi de bästa sätten att investera 2021.

Börja genom att välja vilken typ av investering du söker. Klicka här för att hoppa till valen direkt.

Söker du råd inför din pension? Besök sidan för pension här.

Säkra framtiden med investeringar

Det är a och o att ha en bra privatekonomi och det kan man skaffa sig på många sätt. Ett sätt, som kanske är det vanligaste, är att man helt enkelt sparar pengar på traditionellt vis, d.v.s. med ett sparkonto. Tyvärr är avkastningen på sparkonton inte alltid hög och har man tur kan man med låg risk få ca 0,6 – 0,8 % i ränta på sitt insatta kapital. Denna låga räntesats ger ingen avkastning som man kan leva på. Vill man istället uppnå en större kapitaltillväxt behöver man titta på andra investeringssätt som placeringar i värdepapper, optioner och aktier. Detta är historiskt sett det bästa sättet för att få kapitalet att växa.

Kan kapitalet växa säkert?

Det går aldrig att utlova en viss avkastning på investerade pengar, men däremot kan man titta på hur en fond eller en aktie har presterat under en vecka, en månad, ett år och fem år osv.

Många aktier har gått väldigt bra och stiger med 6 -10 % per år, och ibland ännu mer. Men som sagt, det finns inga garantier. När du ska placera pengar kan du vinna på om du läser om de olika bolagen som du tycker verkar intressanta för din aktieportfölj.

Titta på bolagens hållbarhetsstrategier, deras etiska ställningstagande och sist men inte mist deras utdelningskalender. Bolag som har utdelningsaktier ger aktieutdelning en eller två gånger per år till sina aktieägare.

På olika webbplatser, och ibland företagets egna, kan du läsa hur mycket varje aktie kostar att köpa och hur mycket varje aktie ger i utdelning.

Bygg en passiv inkomst

Med utdelningsaktier i din portfölj är du nästan garanterad en passiv inkomst vars storlek beror på hur många aktier du har. Dina passiva inkomster i form av aktieutdelning kan du antingen använda när du får dem, eller återinvestera och på så sätt bygga upp ditt kapital.

Förutom att investera i fonder, aktier, valutor kan du även köpa CFD-kontrakt. Det sistnämnda kräver att du har bra koll på aktiemarknaden och att du är införstådd med hur stor risken är för förlust vid handel av CFD-kontrakt.

Många nybörjare kommer väldigt långt på att investera i aktier. Börja gärna i liten skala och handla genom etablerade mäklare som Avanza eller Nordnet. Därefter är det bara att följa bolagen.

Tänk på att finansmarknaden kan fluktuera och är ibland väldigt känslig för förändringar såsom politiska beslut och globala hälsorisker.

Det grundläggande

Hur ska man investera sina pengar?

Att investera sina pengar är ett ypperligt sätt att få dem att växa, utan att behöva göra någon större insats själv. De...

Vilka är de bästa PPM-fonderna 2021?

Premiepensionen är en liten del av den allmänna pensionen. Under varje år så avsätts 2,5 % av din pensionsgrundande ink...

Hur investerar man i kryptovalutor?

I det här inlägget ska vi titta närmare på hur du köper kryptovaluta. Kryptovalutor har varit en del av den ekonomiska ...

Hur investerar man i guld?

Guld är en populär investering. Precis som andra investeringar medför en guldinvestering risker och därför är det vikti...