Bli försäkrad

Jämför och Hitta Bästa Sjukvårdsförsäkringen 2022

Kom igång med en sjukvårdsförsäkring. Börja med att välja någon utav nedanstående försäkringsbolag. Jämför priser, villkor och förmåner hos försäkringsbolagen och gå vidare med en eventuell ansökan.

Olika försäkringar har i regel olika tilläggsskydd, och oftast samma grundläggande skydd. Vissa försäkringar kan ha undantag för vissa sjukdomar och vissa tillstånd. När du jämför försäkring så är det därför viktigt att kontakta försäkringsbolaget och höra med dem om de täcker dina behov innan du går vidare med en ansökan.

För att komma igång, klicka här. För mer information om sjukvårdsförsäkringar, vad de är och hur de fungerar, klicka här.

Hedvig

Bästa sjukvårdsförsäkringen för December 2022

Hedvig erbjuder en prisvärd och modern försäkring utan bindningstid. Försäkringen är helt digital och allt hanteras direkt genom appen. Skadeanmälan görs på bara några minuter. Försäkringsbolaget erbjuder hemförsäkringar, bilförsäkringar, olycksfallsförsäkringar och mer. Du ansöker snabbt genom Hedvigs hemsida, där du även kan ta del av prisuppgifter innan du signerar.

Översikt över sjukvårdsförsäkringar i Sverige 2022

 • Populärast 2022
  Hedvig
  • Ny och modern hemförsäkring
  • 100% digital
  • Enkel och snabb skadeanmälan
  • Personlig hjälp fram till 22:00

  Om Hedvig

  En ny, modern och digital försäkring med många fördelar. Snabb skadeanmälan online med personlig hjälp, kostnadsfritt, fram till kl. 22:00 varje dag.

 • Enklare
  • Kvalitetssäkrad vård
  • Privat sjukhusvård vid operation
  • Undvik långa köer
  • Transparent, enkel och prisvärd

  Om Enklare

  Snabb och kvalitetssäkrad vård, var än i landet du befinner dig. Vid operation ges privat sjukhusvård. Se ditt pris direkt på hemsidan innan du ansöker.

Om sjukvårdsförsäkringar

Uppdaterad av Johan K.

En privat sjukvårdsförsäkring är en försäkring som täcker kostnader för behandling hos vårdgivare.

Försäkringen täcker behandling, administrativa kostnader, vårdplanering, med mera, för behandlingar av allt från ortopedi, hud och ögon till olycksfall, skador och sjukfall.

Sjukvårdsförsäkring täcker inte palliativ vård, akutvård och intensivvård. Akut- och intensivvård täcks av den offentliga akutvården.

Jämför sjukvårdsförsäkringar

En privat sjukvårdsförsäkring kan vara ett bra komplement till den offentliga sjukvårdsförsäkringen.

Som alltid när du funderar på att teckna en ny försäkring så ska du alltid jämföra olika försäkringar. När det kommer till försäkringar så kan du jämföra såväl personförsäkringar och olycksfallsförsäkringar som barnförsäkringar och sjukvårdsförsäkringar, för att hitta den bästa försäkringen som motsvarar dina förutsättningar.

Detsamma gäller om du exempelvis vill försäkra djur, för även där uppstår olyckor och oförutsedda kostnader.

Klicka här för att jämföra sjukvårdsförsäkringar.

Vad ska du tänka på när du tecknar en privat sjukvårdsförsäkring?

För det första är det bra att känna till att det är skillnad mellan en sjukvårdsförsäkring och en sjukförsäkring.

Sjukvårdsförsäkringar ersätter dig för eventuella vårdkostnader medan sjukförsäkring ersätter inkomstbortfall i samband med sjukdom.

Om du funderar på att teckna en sjukvårdsförsäkring och vill hitta den bästa för dig ska du först fundera över hur ditt vårdbehov ser ut. En privat sjukvårdsförsäkring kan nämligen vara ett sätt att komma förbi långa vårdköer samt ge tillgång till specialistvård om du inte vill gå via din vanliga vårdcentral.

Dock behöver du känna till att en sjukvårdsförsäkring inte ger dig rätt till vård för en existerande sjukdom eller vårdbehov som är diagnosticerat sedan tidigare.

Innan du kan teckna en sjukvårdsförsäkring måste du vara beredd på att de flesta av försäkringarna har ålderskrav. För många försäkringar måste du vara yngre än 60 år gammal. Du behöver också fylla i en hälsodeklaration, som är viktig att fylla i sanningsenligt.

Läs mer: Vilka försäkringar behöver jag?

Av

Johan K.

Johan K.

Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.

Vanliga frågor och svar

Vad är en sjukvårdsförsäkring?

En sjukvårdsförsäkring är en försäkring som täcker kostnader för sjukvård när behovet skulle uppstå. Hitta en sjukvårdsförsäkring.

Vilken sjukvårdsförsäkring ska man ha?

Alla sjukvårdsförsäkringar täcker vanligtvis samma sak: kostnader för sjukvård om och när behovet skulle uppstå. Man bör därför välja en sjukvårdsförsäkring som man känner sig trygg med.

Vilka försäkringar behöver man?

I en djungel av försäkringar kan det vara svårt att veta vilka försäkringar man måste ha, vilka som är bra att ha och v...

Vad är en drulleförsäkring?

Om du ska skaffa en försäkring, som exempelvis hemförsäkring eller bilförsäkring kan du välja att lägga till en så kall...