Försäkra resan

Jämför och Hitta Bästa Reseförsäkringen 2023

Försäkra resan och undvik kostnader som kan uppstå ifall det olyckliga skulle uppstå under resan. En reseförsäkring täcker allt ifrån sjukhusvistelser utomlands, flygbiljetter hem ifall något olyckligt sker under resan, ersättning vid förstörda semesterdagar pga olyckor och olycksfall, ersättning vid sjukdomar under resan och mer. Läs mer om vad reseförsäkringar täcker under resan.

Med en reseförsäkring så kan du undvika kostnader vid olyckor under resan. Du kan istället vara säker på att du är skyddad och inte behöver stå för stora kostnader ifall något skulle uppstå.

För att komma igång med en reseförsäkring, välj någon utav nedanstående försäkringar och gå vidare med en eventuell försäkring. Klicka här för att börja.

För att läsa mer om reseförsäkringar och om hur de fungerar samt vad man bör tänka på innan man väljer en reseförsäkring, klicka här.

Europeiska ERV

Bästa reseförsäkringen för Februari 2023

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Europeiska ERV är ett försäkringsbolag som erbjuder en reseförsäkring för privatpersoner och företag. Många förlitar sig på sin hemförsäkring när de ska ut och resa, men ofta behövs det kompletterande skydd. ERV har över 100 års erfarenhet, vilket gör dem till en av Nordens största aktörer inom reseförsäkringar.

Jämför & Hitta

Översikt över reseförsäkringar i Sverige 2023

 1. Populärast 2023
  Europeiska ERV
  • Specialiserade på reseförsäkringar
  • Stort utbud for olika behov
  • Enkelt att ansöka
  • Få hjälp genom hela processen
  Om Europeiska ERV:

  Reseförsäkring för dig och hela familjen inför semestern. Med Europeiska ERV kan du känna dig trygg i att hela resesällskapet är försäkrat under resan.

 2. Hedvig
  • Ny och modern hemförsäkring
  • 100% digital
  • Enkel och snabb skadeanmälan
  • Personlig hjälp fram till 22:00
  Om Hedvig:

  En ny, modern och digital försäkring med många fördelar. Snabb skadeanmälan online med personlig hjälp, kostnadsfritt, fram till kl. 22:00 varje dag.

Om reseförsäkringar

Uppdaterad av Johan K.

När du ska ut och resa så är det viktigt att du har en försäkring som hjälper dig om något skulle inträffa under semestern. Det finns idag många försäkringar för resor och det är viktigt att du har koll på vad som gäller innan du väljer en.

Vad är en reseförsäkring?

En reseförsäkring är en försäkring som täcker dig ifall något skulle inträffa under utlandsresan. Det kan handla om allt ifrån försenade flyg och förlorade semesterdagar till sjukhusvistelser utomlands och resebiljetter hem ifall något skulle inträffa hemma och du snabbt behöver åka hem igen.

I de flesta hemförsäkringar så ingår skydd vid utlandsresor, men endast för resor på ett visst antal dagar, vanligtvis upp till 45 dagar. Hemförsäkringens reseförsäkring är inte heller alltid heltäckande och därför så kan en kompletterande reseförsäkring vara till ens fördel.

Läs mer: Hur vet jag om jag har en hemförsäkring?

Vad täcker en reseförsäkring?

En reseförsäkring täcker dina kostnader för bland annat vård om du skulle bli sjuk eller råka ut för en olycka när du är utomlands. Oftast så täcker de också flygresa hem om du akut skulle behöva åka hem av någon anledning, samt så kan du få pengarna tillbaka om din semester blir förstörd på grund av att du exempelvis blir sjuk på resan. Reseförsäkringar är alltså även till för att försäkra inte bara dig själv under resan, men även resan i sig.

Reseförsäkringar brukar också täcka försenat eller försvunnet bagage, medresande familjemedlemmar och om du skulle råka ut för ett rån eller annat under din resa.

Du bör alltid jämföra försäkringar för att se vad olika försäkringar täcker.

Att tänka på när du jämför reseförsäkringar

När du ska hitta en reseförsäkring så bör du först fundera på vad du ska göra på din resa. Ska du exempelvis ägna dig åt riskfyllda sporter så behöver du se över så att försäkringen faktiskt täcker det. Oftast gör en reseförsäkring inte det om du väljer standardpaketet.

Ska du exempelvis jobba eller studera under din resa behöver du vanligtvis en speciell försäkring. Det gäller även om du ska volontärarbeta.

Även du som har underliggande sjukdomar så behöver se över vad som gäller för resor innan du tecknar en reseförsäkring.

Läs mer: Vilka försäkringar behöver jag?

Av

Johan K.
Johan K.

Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.

Vanliga frågor och svar

Vad är en reseförsäkring?

En reseförsäkring är en försäkring som täcker skador och olyckor som sker vid resan.

Vad ingår i reseförsäkringar?

Reseförsäkringar kan täcka allt ifrån sjukhusvistelser som sker vid utlandsresan, flygbiljett hem vid olyckor, kostnader som kan uppstå vid förseningar, förstörda semesterdagar, m.m. Läs mer.

Hur ansöker man om en reseförsäkring?

Hos PayUp hittar du reseförsäkringar som du kan ansöka om. Klicka här för att komma igång.

Ingår reseförsäkringar i hemförsäkringar?

Alla hemförsäkringar innehåller reseskydd. Reseskyddet täcker för de största kostnaderna som kan uppstå vid olycksfall under resan. Reseförsäkringar är ett komplement och ger ett större skydd vid olycksfall under resan.