Kom igång

Jämför och Hitta Bästa Barnförsäkringen 2022

Kom igång med en barnförsäkring. Börja med att välja någon utav nedanstående försäkringsbolag. Jämför priser, villkor och förmåner hos försäkringsbolagen och gå vidare med en eventuell ansökan.

Olika försäkringar har i regel olika tilläggsskydd, och oftast samma grundläggande skydd. Vissa försäkringar kan ha undantag för vissa sjukdomar och vissa tillstånd. När du jämför försäkring så är det därför viktigt att kontakta försäkringsbolaget och höra med dem om de täcker dina behov innan du går vidare med en ansökan.

För att komma igång, klicka här. För mer information om barnförsäkringar, vad de är och hur de fungerar, klicka här.

Översikt över barnförsäkringar i Sverige 2022

  Om barnförsäkringar

  Uppdaterad av Johan K.

  Det är viktigt att alltid ha ett bra försäkringsskydd om något skulle hända. Ännu viktigare är det att se till så att du har en bra barnförsäkring till dina barn. Barnförsäkringar är en typ av personförsäkring som gäller redan när ditt barn är bebis.

  Vänta inte med att försäkra barnet

  Det kanske inte är det första du tänker på efter hemkomsten från BB med din bebis, men du bör inte vänta i onödan. Om din son eller dotter skulle hinna drabbas av sjukdom eller om någon medfödd åkomma upptäcks så kan det bli svårare att försäkra barnet. Det kan innebära ett antal undantag vilket kan försämra skyddet för ditt barn.

  Det är vanligt att skydda sitt hem med en hemförsäkring men lika viktig (om inte viktigare) är det att försäkra barnet. Det absolut viktigaste med en barnförsäkring är att se till så att det finns ett bra skydd om ditt barn inte kan jobba när det blir vuxen eller blir allvarligt sjuk. Försäkringen kan göra det möjligt att köpa in saker som underlättar ditt barns liv eller ersätter förlorad arbetsinkomst. Dessutom så kan försäkringen göra det möjligt för dig som förälder att ta hand om ditt barn om de behöver det, då du kan få möjlighet att gå ned i arbetstid.

  En personförsäkring kan även ersätta kostnader för vissa sjukdomar eller diagnoser. De täcker allt från ersättning för ärr till allvarligare och större händelser. Vid sjukhusvistelse så kan det ingå en extra ersättning för varje dag som ni blir kvar på sjukhuset.

  Läs mer: Hitta en försäkring

  Viktigt att jämföra barnförsäkringar

  När det blir dags att försäkra ditt barn så är det alltid bra att jämföra barnförsäkringar. Det är lättare att göra jämförelsen digitalt och du får en bra översikt över vad som skiljer försäkringarna åt.

  Ofta går det att välja olika nivåer av försäkringar. Det innebär att du oftast kan välja vilken ersättningsnivå du vill ha. Lägre nivå kostar mindre men en högre nivå ger ett bättre skydd.

  Skydda ditt barn dygnet runt

  Barn omfattas av en försäkring när de är på förskola eller skola. Dessa försäkringar gäller dock endast den tid barnet vistas där och inte under fritiden. De ersätter dessutom bara för olycksfall och inte för åkommor eller sjukdomar.

  En barnförsäkring är något som ingen vill behöva utnyttja. Men om något händer kommer den vara guld värd. Ditt barn kan även ha nytta av den långt upp i åldern, då vissa försäkringar kan gälla även efter att barnet har flyttat hemifrån.

  Av

  Johan K.

  Johan K.

  Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.

  Vanliga frågor och svar

  Vad är en barnförsäkring?

  En barnförsäkring är en försäkring som täcker kostnaderna för ett barn vid sjuk- och olycksfall.

  Hur länge ska man ha barnförsäkring?

  Konsumentverket rekommenderar att man försäkrar sitt barn. Tyvärr tror många föräldrar att försäkringen barn får genom ...

  Vilken barnförsäkring är bäst?

  Hos PayUp hittar du barnförsäkringar som du kan jämföra och välja mellan. Klicka här för att se en lista.

  Hur mycket kostar en barnförsäkring?

  Olika försäkringar har olika priser för sina barnförsäkringar. Priset för grundläggande skydd brukar vara någorlunda likadan hos olika försäkringsbolag, med extra i pris för extra i tilläggsskydd. Klicka här för att se en lista över barnförsäkringar.