Försäkra dig mot olycksfall

Jämför och Hitta Bästa Olycksfallsförsäkringen 2022

Med olycksfallsförsäkringar så kan du täcka skador som sker vid olyckor. Försäkringarna täcker allt ifrån frakturer och kroppsliga skador till arbetsoförmåga och sjukhusvistelser vid olycksfall. För att komma igång med en olycksfallsförsäkring, jämför och välj någon utav nedanstående försäkringar. Se försäkringens villkor och gå sedan vidare med försäkringen som passar dig.

För att komma igång, klicka här. För mer information om olycksfallsförsäkringar och hur de fungerar samt vad man bör tänka på innan man går vidare med en olycksfallsförsäkring, klicka här.

Hedvig

Bästa olycksfallsförsäkringen för September 2022

Hedvig erbjuder en prisvärd och modern hemförsäkring utan bindningstid. Försäkringen är 100% digital och allt hanteras direkt genom appen. En skadeanmälan görs på bara några minuter. Försäkringsbolaget erbjuder skydd för hyresrätt, bostadsrätt, hus, villa och student samt olycksfallsförsäkring som tillval. Du ansöker om försäkringen snabbt och enkelt genom Hedvigs app, där du även kan ta del av prisuppgifter.

Översikt över olycksfallsförsäkringar i Sverige 2022

 • Populärast 2022
  Hedvig
  • Ny och modern hemförsäkring
  • 100% digital
  • Enkel och snabb skadeanmälan
  • Personlig hjälp fram till 22:00

  Om Hedvig

  Hedvig är en ny och modern försäkring med många förmåner. Försäkringen är digital, skadeanmälan görs snabbt via internet och personlig hjälp erbjuds varje dag fram till kl 22:00.

  Hedvig recension
 • Enklare
  • Snabb tillgång till kvalitetssäkrad vård
  • Privat sjukhusvård vid operation
  • Undvik långa köer
  • Transparent, enkel och prisvärd försäkring

  Om Enklare

  Enklares sjukvårdsförsäkring ger snabb och kvalitetssäkrad vård, var än i landet man befinner sig. Vid operation ges privat sjukhusvård. Få ditt pris direkt på hemsidan innan du ansöker.

  Enklare recension

Om olycksfallsförsäkringar

Uppdaterad av Johan K.

Olycksfallsförsäkringar är nog något som de flesta har hört talas om. Alla har dock inte koll på exakt vad de är eller vad som de normalt sett täcker, och tror att det är för mycket eller för svårt för att de ska kunna sätta sig in i det. Men så är faktiskt inte fallet—här hittar du det du behöver för att förstå grunderna kring vad begreppet innebär och vad det involverar.

Att tänka på innan man väljer olycksfallsförsäkring

Tänk på att jämföra olika försäkringar för att se efter vilken som passar dig bäst, då vissa täcker olika saker, samt att försäkringsbeloppet påverkar hur stor ersättning du kan få ut. Även din ålder kan påverka detta. Ytterligare en sak som du bör tänka på är att en olycksfallsförsäkring inte är den enda sorts försäkring som går att skaffa för dig som person, så se även till att jämföra personförsäkringar så att du har koll på vilken som passar bäst för just dig och din situation.

Relaterat: Vad täcker en hemförsäkring?

Det här menar man med olycksfall

Försäkringar av den här typen är som namnet antyder till för när du är med om olyckor. Med olycka menas då att du är med om en plötslig händelse som inte är till följd av en riskfylld aktivitet som du borde kunna ha förutsett, och som är yttre—med vilket menas att det inte är du som direkt har orsakat händelsen, och att den inte heller kommer till följd av en sjukdom eller andra redan existerande omständigheter.

Så fungerar det när du är med om en olycka

När du har tecknat en försäkring för olycksfall och är med om en olycka som en sådan försäkring täcker så kan du få ut pengar i ersättning. Olika försäkringar täcker olika saker, men exempel på sådant som du kan få ut ersättning för inkluderar vårdkostnader, bestående skador (såväl psykiska som kroppsliga), ärr och skador, påverkad arbetsförmåga, och död. Om du är med i en gruppförsäkring, exempelvis genom din anställning, så kan det också gå att få ut ersättning genom denna om du är med om en olycka.

Läs mer: Försäkra barn

Av

Johan K.

Johan K.

Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.

Vanliga frågor och svar

Vad är en olycksfallsförsäkring?

En olycksfallsförsäkring är en försäkring som täcker kroppsliga skador som skett vid olyckor.

Vilka typer av skador täcker en olycksfallsförsäkring?

Olycksfallsförsäkringar täcker allt ifrån frakturer och kroppsliga skador vid olyckor till behandlingar och sjukhusvistelser på grund av olyckor.

Hur ansöker man om en olycksfallsförsäkring?

Hos PayUp hittar du olycksfallsförsäkringar som du kan ansöka om. Klicka här, jämför försäkringarna och gå vidare med en eventuell olycksfallsförsäkring.

Vilka försäkringar behöver man?

I en djungel av försäkringar kan det vara svårt att veta vilka försäkringar man måste ha, vilka som är bra att ha och v...