Mopedförsäkringar

Jämför de bästa mopedförsäkringarna 2024

Vår erfarenhet och vårt engagemang för hög kvalitet: Med över 200 noggrant granskade recensioner, fler än 700 artiklar skrivna av experter, ett team bestående av branschkunniga personer och löpande uppdateringar varje månad arbetar vi för att du alltid ska få tillgång till tillförlitlig och aktuell information.

Därför kan du lita på Payup: Vårt engagerade expertteam arbetar målmedvetet för att tillhandahålla den senaste och mest relevanta informationen som stödjer dina beslut. Med ett starkt fokus på objektivitet, en datadriven metodik och transparens, strävar vi efter att vara din mest tillförlitliga källa till information. Varje ranking och betyg är noggrant underbyggt, vilket du kan läsa mer om antingen direkt vid produktbeskrivningen eller i våra detaljerade recensioner.

Läs mer om våra redaktionella riktlinjer.

Jämför mopedförsäkringar i Sverige 2024

 • Inga tillgängliga alternativ.
 • Vad mopedförsäkring innebär

  En mopedförsäkring är en typ av fordonsförsäkring som ger ekonomiskt skydd och täckning för mopeder, såväl elmopeder som andra sorters mopeder, samt deras ägare. Precis som med motorcykelförsäkringar så finns det olika mopedförsäkringar som erbjuder varierande täckningsnivåer. Syftet med en mopedförsäkring är att skydda mopedägaren mot kostnader som kan uppstå vid olyckor, stöld, skador eller ansvarsskador.

  Det finns tre sorters mopedförsäkringar:

  • Trafikförsäkring: Den grundläggande och obligatoriska försäkringen som krävs för att få använda en moped på allmänna vägar. Den täcker person- och egendomsskador som du kan orsaka andra vid en olycka, men den täcker inte skador på din egen moped.
  • Halvförsäkring: Inkluderar trafikförsäkring samt ytterligare täckning för brand, stöld och glasskador. Den täcker dock fortfarande inte skador på din egen moped vid en kollision.
  • Helförsäkring: Den mest omfattande försäkringen och inkluderar allt som trafik- och halvförsäkring täcker, samt täckning för skador på din egen moped vid en olycka. Helförsäkring kan också inkludera extra tillägg, såsom rättsskydd, assistans och skydd för personskador.

  Det är viktigt att jämföra olika försäkringsbolags erbjudanden och välja en försäkring som bäst passar dina behov och din budget. Tänk på att priset på en mopedförsäkring kan variera beroende på faktorer som mopedens ålder, modell, värde och din egen ålder, erfarenhet och körhistorik.

  Relaterat: Vad täcker en bilförsäkring?

  Kostnad för mopedförsäkring

  Kostnaden för en mopedförsäkring är mellan 1500 kr och 4000 kr per år, beroende på flera faktorer, såsom försäkringstypen, mopedens värde, ålder och modell, ägarens ålder och ägarens körhistorik.

  Faktorerna som avgör hur mycket en mopedförsäkring kostar är:

  • Typ av försäkring: Kostnaden för en trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring skiljer sig åt eftersom de erbjuder olika nivåer av täckning.
  • Mopedens ålder, modell och värde: Dyrare och nyare motorcyklar tenderar att ha högre försäkringspremier eftersom de är dyrare att reparera eller ersätta.
  • Ägarens ålder, erfarenhet och körhistorik: Yngre förare och de med mindre erfarenhet kan förvänta sig högre premier, eftersom de anses vara en högre risk. Förare med en historik av trafikolyckor eller överträdelser kan också stöta på högre kostnader.
  • Geografiskt område: Kostnaden för en mopedförsäkring kan variera beroende på var du bor och kör. Vissa områden kan ha högre risk för stöld, vandalism eller olyckor, vilket kan leda till högre premier.
  • Självrisk: Om du väljer en högre självrisk (det belopp du betalar själv vid en skada innan försäkringsbolaget täcker resten), kan det resultera i en lägre försäkringspremie (månadskostnad).

  Eftersom kostnaden för en mopedförsäkring varierar mycket beroende på dessa faktorer, är det bäst att se ditt pris på försäkringsbolagens hemsidor och be om offerter. Jämför priserna och täckningen för att hitta en försäkring som passar dina behov och budget.

  Billigaste mopedförsäkring

  Eftersom kostnaden för en mopedförsäkring varierar och beror på flera faktorer, är det högst individuellt vilken den billigaste mopedförsäkringen. På Payup är den i genomsnitt billigaste mopedförsäkringen. För att ta reda på vilket pris du hade kunnat få, besök och se ditt pris.

  Att teckna mopedförsäkring

  För att teckna en mopedförsäkring, gör så här:

  1. Skrolla upp till listan över mopedförsäkringar ovan.
  2. Jämför försäkringarna i listan.
  3. Se ditt pris, gå vidare och följ stegen för att teckna försäkringen.

  Så väljer du rätt mopedförsäkring

  När du väljer en mopedförsäkring är det viktigt att du tar hänsyn till din specifika situation och behov. Tänk på följande faktorer:

  • Typ av försäkring: Det finns olika mopedförsäkringar, såsom trafikförsäkring, delkasko eller helkasko. Tänk på vad som är viktigt för dig att täcka och välj en försäkring som passar dina behov.
  • Täckning: Se till att du förstår vad som ingår och inte ingår i din försäkring. Vissa försäkringar kan ha begränsningar eller undantag som du behöver vara medveten om.
  • Självrisk: Ta reda på vad din självrisk är och se till att du är bekväm med det beloppet. En högre självrisk kan betyda lägre premie, men också högre kostnader för dig om något händer.
  • Försäkringsbolag: Jämför olika försäkringsbolag och se vilka som har bra rykte och omdömen från tidigare kunder. Kolla också upp vad som sägs i olika forum och på sociala medier för att få en uppfattning om hur försäkringsbolagen fungerar i praktiken.
  • Pris: Självklart är priset också en viktig faktor när du väljer en mopedförsäkring. Jämför olika priser från olika försäkringsbolag och se vad som passar din budget.

  Att välja rätt mopedförsäkring kan vara en viktig investering för att skydda din moped och dig själv i händelse av en olycka eller skada. Tänk noggrant igenom dina behov och välj en försäkring som passar dig och din moped.

  Vanliga frågor och svar

  Kostnaden för att försäkra en moped ligger mellan 1500 kr och 4000 kr per år, beroende på faktorer som försäkringstyp, mopedens värde, förarens ålder och erfarenhet samt geografiskt område. Jämför offerter för att hitta bästa pris.

  Mopedförsäkring blir ofta billigare när föraren är över 25 år, eftersom äldre och mer erfarna förare anses vara lägre risk. Det kan dock variera mellan försäkringsbolag.

  Kostnaden för att försäkra en moped klass 2 är cirka 2000 kronor per år. Exakt hur mycket kostnaden är beror på flera faktorer, som förarens kör- och försäkringshistorik, mopedmodell och försäkringstyp.

  Nej, det är olagligt att köra en moped utan försäkring i Sverige. Mopeden måste åtminstone ha en trafikförsäkring som täcker skador man kan orsaka på andra personer, fordon eller egendom.

  Relaterad läsning