Lassie

Lassie Försäkring 2024 – är det rätt alternativ för dig?

Vad vi tycker

5.0
Payups betyg

Därav betyget: Genom Lassie så kan du teckna en prisvärd och digital djurförsäkring som erbjuder en av marknadens högsta ersättning för veterinärvård. Lassie ger försäkringstagaren råd och kunskap om hur skador och sjukdomar kan förebyggas, täcker hund och katt, och kan tecknas direkt via hemsidan eller genom Lassies app.

Hoppa till recension
Lassie logo
 • Ny och modern djurförsäkring
 • 100% digital
 • Inga rasspecifika krav
 • Uppfödarförsäkring

Lassie

Ny, modern och digital djurförsäkring för hund och katt. Försäkringen hjälper dig från start till slut såväl innan som efter skadan uppstår.

Fördelar

 • En av marknadens högsta ersättning för veterinärvård.
 • Digital försäkring.
 • Poängsystem som ger minskad försäkringskostnad om ditt djur är friskt.
 • Täcker även vanliga djursjukdomar.
 • Inga rasspecifika begränsningar.
 • .Snabb och hjälpsam kundsupport.
 • Lång självriskperiod.

Nackdelar

 • Få tilläggsförsäkringar.
 • Erbjuder ingen särskild försäkring för hunduppfödare.

Jämför med andra försäkringar

Lassie logo
Lassie
Payup betygPayup baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av Payups redaktion.
Se ditt pris
 • Ny och modern djurförsäkring
 • 100% digital
 • Inga rasspecifika krav
 • Uppfödarförsäkring
Sveland logo
Payup betygPayup baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av Payups redaktion.
Se ditt pris
 • Omfattande djurförsäkringar
 • Kundägt
 • Anpassningsbara alternativ
 • Täcker hund, häst, katt och smådjur
FurryChamp logo
Payup betygPayup baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av Payups redaktion.
Se ditt pris
 • Djurförsäkring för hund & katt
 • Skydd mot tidigare hälsobesvär
 • Snabb utbetalning
 • Obegränsat antal FirstVet-besök

Vanliga frågor och svar

Nej, Lassie är inte bluff/bedrägeri. Lassie är ett seriöst företag som ägs och drivs av Lassie AB.

För att logga in på Lassie besöker du deras hemsida, letar efter en länk eller knapp som heter "Logga in" eller "Mina Sidor". Denna finns vanligtvis uppe i högra hörnet på hemsidan. Fyll i dina inloggningsuppgifter, såsom användarnamn och lösenord, eller använd BankID för att logga in.

Komplett recension av Lassie

Att teckna en djurförsäkring är en självklarhet för de flesta hund- och kattägare. Att ha ett bra skydd vid skador, olyckor och sjukdomar ger trygghet. Lassie djurförsäkring är en relativt ny aktör på den svenska djurförsäkringsmarknaden och erbjuder försäkringar med samma villkor både för hundar och katter.

Hur fungerar Lassie?

Lassie är en prisvärd och digital försäkring för hundar och katter. Det är en försäkring som sköts smidigt genom Lassies app eller via försäkringstjänstens hemsida. Du kan till exempel göra en skadeanmälan, teckna en försäkring, få rådgivning, samla poäng eller chatta med kundsupport direkt via appen eller hemsidan.

För att teckna en djurförsäkring hos Lassie så besöker du Lassies hemsida och kommer igång. Du kan ta del av Lassies produkter och erbjudanden, välja vilken typ av försäkring som du vill teckna och om du vill försäkra din hund eller katt. Om du har fler än ett husdjur så måste du teckna en försäkring för varje djur.

Försäkringsnivåer

Lassie erbjuder tre olika försäkringsnivåer:

 1. Mini: Den billigaste och enklaste försäkringen. Ett grundläggande skydd som omfattar behandling vid skada och sjukdom ingår. Obegränsad tillgång till den digitala veterinären FirstVet ingår samt skydd för tänder. Avancerad diagnostik och rehabilitering ingår ej.
 2. Mellan: Det populäraste försäkringsalternativet som även täcker medicin, rehabilitering, avancerad diagnostik och foder.
 3. Stor: Den mest omfattande djurförsäkringen som täcker de flesta kostnaderna som kan uppstå vid olyckor och sjukdom. Innehållet är detsamma som i Mellan, men skillnaden att ersättningsbeloppen är högre för samtliga kategorier.

Samtliga försäkringsnivåer kan kompletteras med en livförsäkring. Självriskperioden på 365 dagar är lång jämfört med andra djurförsäkringsbolag på den svenska marknaden och karenstiden är endast 14 dagar vilket är kortare än de flesta andra alternativen som kan vara på 20 dagar. Genom att jämföra försäkringar för hundar och katter så kan det snabbt bli tydligt att Lassies erbjudande är mycket förmånligt.

Poängsystem

En stor fördel med Lassie är att de erbjuder ett lojalitetsprogram som ger dig möjlighet att samla poäng och på så sätt sänka din kostnad för djurförsäkringen. Poängsystemet är något som gör Lassie unikt. Lassie ger också försäkringstagarna råd och information om hur skador och sjukdomar kan förebyggas. Det ger ditt husdjur ökade förutsättningar för ett friskt liv, vilket alla tjänar på. Ju mer du lär dig via Lassies rådgivning, desto mindre betalar du för din försäkring. Om du behöver hjälp kan du kontakta Lassies kundsupport varje dag mellan kl. 07.00-22.00.

Vem kan Lassie passa för?

Lassie passar djurägare som vill komplettera hemförsäkringen och försäkra sin hund eller katt. Om du gillar att sköta försäkringsärenden smidigt via en app eller digitalt så kan Lassie vara ett alternativ. Lassie passar även personer som är intresserade av att lära sig mer om hur de kan skydda sitt husdjur i förebyggande syfte och på så sätt minska sina försäkringskostnader.

Om företaget

Lassie är en relativt ny djurförsäkring som grundades av Hedda Båverud Olsson år 2020. Hedda, som har en bakgrund som managementkonsult, växte upp med en mamma som är veterinär. Hon startade Lassie med idén om att försäkringar måste hjälpa till att förebygga skador och problem hos djuren.

Läs mer om Lassie

Kontaktuppgifter till Lassie

Besöksadress:

Lassie AB
Regeringsgatan 38
111 53 Stockholm

Kontakt:

E-post: hej@lassie.co

Öppettider:
Måndag:08:00 - 21:00
Tisdag:08:00 - 21:00
Onsdag:08:00 - 21:00
Torsdag:08:00 - 21:00
Fredag:08:00 - 21:00
Lördag:08:00 - 21:00
Söndag:08:00 - 21:00