Varför Lexly

Lexly: 2022 Recension
Allt Du Behöver Veta

Lexly erbjuder privatpersoner och företag juridisk hjälp på ett smidigt och enkelt sätt. Lexly vill göra juridiken tillgänglig för alla med hjälp av innovativ teknik, hög juridisk kompetens och stort fokus på kunden. Tjänsten skräddarsys efter användarens behov tack vare ett kostnadsfritt frågeformulär på hemsidan. Lexly erbjuder även möjligheten att prata med en jurist direkt via telefon och videosamtal.

Vad vi tycker

5.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas ur bl.a Svenskt Kvalitetsindex mätningar (SKI). Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget

Med en digital juridikhjälpsprodukt som Lexly så kan du enkelt få hjälp med alla dina juridiska behov. Lexly hjälper till med allt från avtal och kontrakt till rättsärenden och rådgivning. Priserna är transparenta och framgår alltid på sidan innan man köper produkten. Juridisk hjälp erbjuds både via videosamtal och genom telefon.

 • Lexly
  • Digital, juridisk rådgivning
  • Hjälp med avtal
  • För både privatperson och företag
  • Videosamtal med jurist direkt i appen

  Om Lexly

  Digital, juridisk rådgivning direkt i din mobil. För både privatperson och företag. Lexly hjälper dig med allt från avtal och kontrakt till frågor och ärenden.

Fördelar & Nackdelar

Fördelar
 • Juridisk support online eller via telefon- och videomöte.
 • Snabbt och smidigt.
 • Kostnadsfri behovsanalys online.
 • Många olika sorters avtal.
 • Transparent prissättning.
Nackdelar
 • Ingen support på helgen.

Jämför med andra försäkringar

Vanliga frågor och svar

Är Lexly bluff/bedrägeri?

Nej. Lexly är inte bluff/bedrägeri. Lexly är ett seriöst företag som ägs och drivs av Lexly AB.

Vad är Lexlys kontaktuppgifter?

Lexlys adress är:
Lexly AB
Sveavägen 17
111 57 Stockholm

Lexly kan nås på:
E-post: info@lexly.se
Telefonnummer: 0771-24 00 24

Vad är Lexlys öppettider?

Måndag:08:00-20:00Tisdag:08:00-20:00Onsdag:08:00-20:00Torsdag:08:00-20:00Fredag:09:00-17:00Lördag:StängtSöndag:Stängt

Komplett recension

Uppdaterad av Johan K.

85 procent vet inte om att de har behov av juridisk hjälp, men faktum är att alla kommer att någon gång i livet kan ha det. Lexly är en juridikhjälpstjänst som gör det enklare för både privatpersoner och företag att förstå sina behov, upprätta avtal och få hjälp samt vägledning genom juridiska processer. Tjänsten fungerar genom videosamtal och telefon, där kunden direkt får hjälp med sina ärenden av en jurist, och fungerar för alla typer av avtal och situationer, oavsett om det är ett köpekontrakt, samboavtal eller ett testamente.

Hur fungerar Lexly?

Lexly är en innovativ och smidig tjänst som erbjuder kunder direkt hjälp med juridiska processer. Tjänsten är mycket snabb och enkel att använda.

Om du vill köpa kontrakt, avtal och andra dokument så gör du det enkelt genom en beställning hos Lexly och därefter så får du dokumenten antingen via mejl direkt eller så sänder Lexly dokumenten hem till dig direkt med post. Du kan också välja att ta hjälp av en jurist. Lexly erbjuder rådgivning via telefon, video eller fysiskt möte, och tillsammans så kan ni skapa avtal i enlighet med dina behov.

En stor fördel med Lexly är att tjänsten inte använder färdiga mallar. Istället så är det en smart och innovativ process som skräddarsyr avtalet efter användarens behov. Tjänsten är skapad och kvalitetssäkrad av jurister vilket ger korrekta och fulltäckande avtal.

Rådgivning

Lexly erbjuder även möjlighet att prata med en jurist direkt för den som har frågor eller behöver vägledning genom juridiska processer. Lexly erbjuder möten genom videosamtal, telefon eller fysiska möten. Du kan prata med en jurist och få hjälp samt råd med de frågor du har.

Olika sorters avtal & Priser

Lexly erbjuder alla typer av avtal, inklusive:

 • Äktenskapsförord
 • Testamente
 • Samboavtal
 • Gåvobrev
 • Bodelningsavtal
 • Försäljning bostadsrätt
 • Försäljning av fastighet
 • Hyresavtal
 • Anställningsavtal
 • Aktieägaravtal
 • Sekretessavtal
 • Fullmakt för företag
 • Avtal gällande försäkringar och liknande

Lexlys prissättning är transparent och på deras hemsida så framgår exakt hur mycket de olika avtalen kostar. Det är gratis att göra behovsanalysen online, som hjälper dig ta reda på vilket avtal du behöver och hur avtalet kommer att behöva se ut.

Personlig support

En fördel med Lexly är att de erbjuder både digital avtalshjälp och personlig service via telefon, video och fysiska möten. Det gör att alla kan skapa avtal och kontrakt som passar dem bäst. De flesta föredrar den smidiga digitala hjälpen, men för vissa så är det en extra trygghet att kunna ringa och få ytterligare juridisk assistans. Samtalet till Lexly är helt kostnadsfria och telefontiderna är vardagar 08.00-20.00 med undantag för fredagar då tiderna är 09.00-17.00.

Vem passar Lexly för?

Lexly passar alla möjliga personer, livssituationer och problem. Alla kommer att någon gång ha juridiska behov, ofta utan att veta om det, och tjänsten hjälper dig att identifiera just ditt behov. Det är en tjänst för dig som behöver ett avtal eller ett kontrakt snabbt, smidigt och till ett bra pris, samt för dig som behöver juridisk assistans antingen digitalt eller fysiskt. Lexly passar både privatpersoner och företag.

Om företaget

Lexly grundandes år 2004 och hette tidigare Avtal24. Grundarna är entreprenörer med bakgrund inom juridik och finans. Företagets vision är att göra juridik mer tillgängligt för alla genom att göra det mindre krångligt, mer begripligt och lättillgängligt. Idag har företaget gått från en utmanare i branschen till en omtyckt och innovativ aktör som hjälpt över 150 000 personer med avtal online. Idag samarbetar Lexly med många stora aktörer, exempelvis några av Sveriges största banker, försäkringsbolag och fackförbund.

Läs mer: Hitta en digital försäkring

Av

Johan K.

Johan K.

Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.