Få snabb och effektiv hjälp

Juridisk Hjälp: Rättsärenden, Avtal, Kontrakt & Mer

Få juridisk hjälp, köp avtal, hjälp med kontrakt eller vägledning genom juridiska processer. Allt från skilsmässoansökan och samboavtal till köpekontrakt och testamente. Numer så kan man få hjälp med det mesta digitalt. Klicka här för att komma igång.

För mer information om juridisk assistans och hur juridisk hjälp fungerar, klicka här.

Lexly

Bästa sättet att få juridisk hjälp för September 2022

Lexly erbjuder privatpersoner och företag juridisk hjälp på ett smidigt och enkelt sätt. Lexly vill göra juridiken tillgänglig för alla med hjälp av innovativ teknik, hög juridisk kompetens och stort fokus på kunden. Tjänsten skräddarsys efter användarens behov tack vare ett kostnadsfritt frågeformulär på hemsidan. Lexly erbjuder även möjligheten att prata med en jurist direkt via telefon och videosamtal.

Översikt över juristtjänster i Sverige 2022

 • Populärast 2022
  Lexly
  • Digital, juridisk rådgivning
  • Hjälp med avtal
  • Hjälp för både privatperson och företag
  • Enkel tjänst att använda

  Om Lexly

  Få digital, juridisk rådgivning direkt i din mobiltelefon. Lexly hjälper dig med allt ifrån avtal, kontrakt, frågor och ärenden. För både privatpersoner och företag.

  Lexly recension

Om juridisk hjälp

Uppdaterad av Johan K.

Marknaden för juridiska tjänster är av tradition ett konservativt område och juristbranschen är en minst lika konservativ bransch. Den som har varit i behov av juridisk rådgivning har varit hänvisad till att boka in ett möte hos en advokat eller annan jurist på dennes kontor. Några andra alternativ har egentligen inte stått till buds.

Detta är emellertid något som har ändrats avsevärt under senare år. Marknaden för juridiska tjänster har genomgått en smärre revolution och idag är det möjligt att via internet få såväl juridisk rådgivning som att upprätta olika juridiska dokument. Dessutom erbjuds dessa tjänster till priser som ligger avsevärt lägre än vad det skulle kosta att anlita Stora Advokatbyrån på Fina Gatan inne i Stora Staden.

Hur kan man få digital, juridisk hjälp?

Utbudet av digitala juridiska tjänster bestod inledningsvis endast av att det var möjligt att ladda ner mallar för olika typer av kontrakt och andra juridiska dokument. Idag är utbudet av juridiska tjänster online betydligt mer omfattande och via leverantörer som till Lexly så kan du bland annat få hjälp med följande:

 • upprätta avtal.
 • upprätta andra juridiska dokument som till exempel testamente, äktenskapsförord och gåvobrev.
 • ansöka om skilsmässa.
 • få juridisk rådgivning avseende en specifik juridisk fråga.
 • bolagsbildning.

Detta är endast ett begränsat urval av de olika digitala tjänster inom juridik som finns tillgängliga via internet. Dessutom så finns det ett stort antal leverantörer varför det är viktigt att du som kund eller klient granskar de olika alternativen när du behöver juridisk hjälp.

Att jämföra digitala tjänster för juridik skiljer sig inte nämnvärt från till exempel att jämföra försäkringar—du väljer den juridiska tjänst som du är intresserad av och jämför därefter vad de olika leverantörerna kan erbjuda och till vilket pris. Därefter kan du göra ett rationellt val och välja den tjänst och leverantör som passar just dig och din plånbok.

Alternativ till de digitala tjänsterna

I vissa situationer är de digitala juridiska tjänsterna inte den bästa lösningen i just den situation som du befinner dig i. Det kan till exempel vara fallet när det är fråga om mer komplicerade förhållanden och du känner att du i stället vill tala direkt med en jurist. De större leverantörerna av digitala tjänster, som till exempel Lexly, erbjuder därför även traditionell juridisk rådgivning där du kan boka in ett möte med en av deras jurister. Du kan därför få mer än bara digital hjälp när du går genom de moderna, juridiska lösningarna. Med andra ord så behöver du inte vända dig till en traditionell jurist- eller advokatbyrå utan kan fortsätta att använda den digitala lösningen och få den hjälp du behöver.

Läs mer: Vilka är de bästa digitala försäkringarna 2022?

Av

Johan K.

Johan K.

Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.

Vanliga frågor och svar

Vad är juridisk hjälp?

Juridisk hjälp kan omfatta allt ifrån rådgivning, hjälp och vägledning inom juridiska situationer till hjälp med avtal, köpekontrakt och mer.

Hur kan man få juridisk hjälp online?

Idag finns det lösningar som erbjuder juridisk hjälp fullt digitalt genom app, video- och telefonsamtal. Du bokar möte via appen och kan därefter prata med en jurist och få hjälp med dina juridiska ärenden direkt.

Vad finns det för tjänster som erbjuder juridisk hjälp?

Hos PayUp hittar du en lista över tjänster som erbjuder digital juridisk hjälp. Klicka här för att se en lista.