Försäkra villan

Villaförsäkring: Jämför och hitta bästa försäkringen 2022

Kom igång med din hemförsäkring för din villa, bostad eller hus. Börja med att välja någon utav nedanstående hemförsäkringar. Se ditt pris direkt på hemförsäkringens hemsida. Jämför priset. När du hittat en hemförsäkring som passar dina behov, gå vidare med en eventuell förfrågan.

För att komma igång med en hemförsäkring, klicka här. För mer information om hemförsäkringar och hur de fungerar, klicka här.

Översikt över villaförsäkringar i Sverige 2022

 • Populärast 2022
  Hedvig
  • Ny och modern hemförsäkring
  • 100% digital
  • Enkel och snabb skadeanmälan
  • Personlig hjälp fram till 22:00

  Om Hedvig

  Hedvig är en ny och modern hemförsäkring med många förmåner. Försäkringen är digital, skadeanmälan görs snabbt via internet och personlig hjälp erbjuds varje dag fram till kl 22:00.

  Hedvig recension
 • Gjensidige
  • Stort nordiskt försäkringsbolag
  • Stort utbud av försäkringar
  • Teckna allt digitalt
  • Prisvärda försäkringar

  Om Gjensidige

  Ett av Nordens största försäkringsbolag som har ett brett utbud av försäkringar. Teckna allt ifrån hemförsäkring och bilförsäkring till djur- och olycksfallsförsäkring, helt digitalt.

  Gjensidige recension
 • Insplanet
  • Kostnadsfri jämförelsetjänst
  • Flera samarbetspartners
  • Stort utbud av försäkringar
  • En del av Zmarta

  Om Insplanet

  Med Insplanet så kan du jämföra försäkringar från flera olika försäkringsbolag. Fyll in dina uppgifter och vad du söker för försäkring och låt sedan Insplanet göra jobbet.

  Insplanet recension

Tips inför tecknandet av villaförsäkring

Är du kluven inför valet av hemförsäkring och inte riktigt säker på vilka faktorer du bör grunda ditt val av försäkring på? Då är du inte ensam—att försäkra villa eller annat boende är inte helt lätt och heller inte något du bör göra i en hast.

Innan du ansöker

När du ska teckna försäkring för ditt hem så är det av stor vikt att inte välja första bästa förslag på villaförsäkring. Du bör alltid ägna tid och tanke åt att jämföra försäkringar utifrån dina behov och önskemål när det gäller den här sortens skydd. Att jämföra villaförsäkringar från olika aktörer är det mest optimala sättet för att skapa en bild över vad ett försäkringsavtal faktiskt täcker.

Tipset är att primärt välja ett antal försäkringar från olika bolag för att sedan jämföra dessa försäkringar mot varandra. Gör en uppställning utifrån de faktorer som för din egen skull känns viktiga när du ska försäkra villan, lägenheten eller kanske sommarstugan. Med resultatet som underlag så kan du sedan lättare sortera bort alternativ som faller utanför ramarna för dina krav på försäkring.

Läs mer: Vad täcker en hemförsäkring?

Rätt försäkringsvärde

En traditionell hemförsäkring ska vara ett direkt skydd för din egendom och föremål i boendet. Du får helt enkelt ersättning för de saker eller föremål som förstörs vid brand eller stjäls vid inbrott. Här är det försäkringsvärdet som avgör hur stor ersättning du får för sakerna och det är därför viktigt att ange korrekta värdet när du tecknar en försäkring av villan.

Generellt sett är hemförsäkring och villaförsäkring samma sak, men vissa villaägare väljer att teckna ett försäkringsavtal parallellt med den vanliga egendomsförsäkringen. Idag är det dessutom enkelt att teckna avtal direkt på nätet, vilket gör hela processen smidig.

Obligatoriskt med villaförsäkring?

Idag finns det ingen svensk lag på att ett försäkringsupplägg för hemmet behövs, men det är definitivt att rekommendera.. Oavsett hur ditt boende ser ut är det ett skydd som du kommer tacka för om oturen/olyckan är framme.

Däremot kan det finnas krav från hyresvärdar eller banken om att en bostadsrätt eller hus ska vara försäkrad. Summa summarum finns det endast nackdelar med att avstå från att teckna hemförsäkring. Tänk bara på att välja ett upplägg som är lämpat för det aktuella boendet!

Läs mer: Bästa fritidshusförsäkringen 2022

Det grundläggande

Vad är en hemförsäkring?

En hemförsäkring är en försäkring för ditt hem. Försäkringen täcker bland annat skador och olycksfall som kan ske i hemmet.

Vad täcker en hemförsäkring?

Ska, eller har du tecknat en hemförsäkring och funderar lite över vilket skydd som egentligen ingår? Att veta vad som i...

Hur vet jag vilken hemförsäkring jag har?

Alla vet att det är viktigt att vara försäkrad, ändå är det många som är osäkra på om de är det. Kanske är det för att ...

Vad kostar en hemförsäkring?

Priset för en hemförsäkring varierar hos olika försäkringsbolag. Hos PayUp hittar du hemförsäkringar som du kan jämföra. Välj hemförsäkringen som passar dig och se ditt pris direkt på försäkringens hemsida.