Försäkra fritidshuset

Jämför och Hitta Bästa Fritidshusförsäkringen 2023

Kom igång med din fritidshusförsäkring. Börja med att välja någon utav nedanstående fritidshusförsäkringar. Se ditt pris direkt på försäkringsbolagets hemsida. Jämför priset. När du hittat en fritidshusförsäkring som passar dina behov, gå vidare med en eventuell förfrågan.

För att komma igång med en fritidshusförsäkring, klicka här. För mer information om hur fritidshusförsäkringar fungerar och vad man bör tänka på innan man tecknar en, klicka här.

Hedvig

Bästa fritidshusförsäkringen för Februari 2023

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Hedvig erbjuder en prisvärd och modern försäkring utan bindningstid. Försäkringen är helt digital och allt hanteras direkt genom appen. Skadeanmälan görs på bara några minuter. Försäkringsbolaget erbjuder hemförsäkringar, bilförsäkringar, olycksfallsförsäkringar och mer. Du ansöker snabbt genom Hedvigs hemsida, där du även kan ta del av prisuppgifter innan du signerar.

Jämför & Hitta

Översikt över fritidshusförsäkringar i Sverige 2023

 1. Populärast 2023
  Hedvig
  • Ny och modern hemförsäkring
  • 100% digital
  • Enkel och snabb skadeanmälan
  • Personlig hjälp fram till 22:00
  Om Hedvig:

  En ny, modern och digital försäkring med många fördelar. Snabb skadeanmälan online med personlig hjälp, kostnadsfritt, fram till kl. 22:00 varje dag.

 2. Evoli
  • Konkurrenskraftigt pris
  • Se pris direkt på sidan
  • Modernt & digitalt
  • Enkelt att teckna
  Om Evoli:

  Ett digitalt försäkringsbolag med huvudsäte i Stockholm, Sverige. Med Evoli försäkrar du allt möjligt, digitalt och till konkurrenskraftiga priser.

 3. Gjensidige
  • Stort nordiskt försäkringsbolag
  • Stort utbud av försäkringar
  • Teckna allt digitalt
  • Prisvärda försäkringar
  Om Gjensidige:

  Ett av Nordens största försäkringsbolag med ett brett utbud av försäkringar. Teckna allt från bil- och hem- till djur- och olycksfallsförsäkring. Fullständigt digitalt.

Om att försäkra fritidshuset

Uppdaterad av Johan K.

Något som inte får missas i samband med köp av ett fritidshus är försäkringen; att försäkra sitt fritidshus är förstås lika viktigt som att försäkra sitt ordinarie boende. Av den anledningen är det viktigt att i god tid jämföra hemförsäkringar, för att kunna göra ett passande val och sedan teckna försäkring för att ge sig själv sinnesro. Allt kan som bekant hända och med en fritidshusförsäkring så är du rustad för alla möjliga eventualiteter som kan inträffa.

Läs mer: Vad täcker en hemförsäkring?

Fritidshusförsäkring är samma sak som en hemförsäkring

En försäkring för ditt fritidshus är samma sak som en vanlig hemförsäkring, där du precis som lägenheten eller villan väljer att försäkra hemmet.

En fritidshusförsäkring är med andra ord en hemförsäkring, bara med ett annat namn. Försäkringen erbjuds ofta i olika nivåer där nivåerna innebär olika former av skydd. När du väljer en fritidshusförsäkring så har du möjlighet att välja den nivå som passar din situation bäst, både vad gäller skyddsnivå och vad gäller pris.

Viktigt att välja rätt försäkring

Det är alltid viktigt att försäkra huset, oavsett om det handlar om en ordinarie bostad eller ett fritidshus. Vid händelse av skador som orsakats av väder och vind, brand eller intrång så är det tryggt att ha en försäkring som täcker kostnaden för det som förstörts eller försvunnit. Det kan handla om mycket kostsamma reparationer som kan bli förödande för privatekonomin och där du annars tvingas ta dyra lån för att komma tillrätta med allt. Se därför alltid till att ha rätt försäkringar för att undvika obehagliga ekonomiska överraskningar gällande fritidshuset.

Digitala försäkringar för enkelhet

En mycket smidig försäkringsvariant är digitala försäkringar, som förenklar förfarandet betydligt på flera sätt. Allting sker digitalt, vilket gör att du som kund slipper tröttsamt pappersarbete samt långa handläggningstider och väntetider. Ytterligare fördelar är snabba utbetalningar och överhuvudtaget kvickare hantering av försäkringsärendet. Alla skadeanmälan sker digitalt, ofta via en app, där också all kommunikation i form av personlig service erbjuds.

Ta dig tid att jämföra

Eftersom det kan skilja mycket åt mellan olika försäkringsbolag, både vad gäller priser (premier) och villkor, så är det bra att noggrant jämföra de olika bolagen. Att jämföra fritidshusförsäkringar är med andra ord en vettig investering av din tid då det finns pengar att spara på både kort och lång sikt.

Har du inte redan gjort det, teckna eller se över din fritidshusförsäkring för att kunna njuta av ditt nya fritidshus fullt ut.

Relaterat: Personförsäkringar

Av

Johan K.
Johan K.

Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.

Vanliga frågor och svar

Vad är en fritidshusförsäkring?

En fritidshusförsäkring är en försäkring för ditt fritidshus. Försäkringen täcker bland annat skador och olycksfall som kan ske i huset.

Vad täcker en fritidshusförsäkring?

En fritidshusförsäkring täcker bland annat skador som sker i hemmet, stulet gods vid inbrott och mer.

Hur vet jag om jag har en fritidshusförsäkring?

En hemförsäkring är en av de viktigaste försäkringarna att ha när det kommer till ens boende. Därför är det viktigt att...

Vad kostar en fritidshusförsäkring?

Priset på en fritidshusförsäkring varierar hos olika försäkringsbolag. På Payup hittar du fritidshusförsäkringar du kan jämföra. Välj försäkringen som passar dig och se ditt pris direkt på försäkringsbolagets hemsida.