Varför Hedvig

Hedvig Försäkring: 2023 recension

Allt du behöver veta

Hedvig erbjuder en prisvärd och modern försäkring utan bindningstid. Försäkringen är helt digital och allt hanteras direkt genom appen. Skadeanmälan görs på bara några minuter. Försäkringsbolaget erbjuder hemförsäkringar, bilförsäkringar, olycksfallsförsäkringar och mer. Du ansöker snabbt genom Hedvigs hemsida, där du även kan ta del av prisuppgifter innan du signerar.

Vad vi tycker

5.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Med en digital försäkring som är enkel att använda så kan du på ett enkelt och smidigt sätt hantera dina försäkringsärenden, direkt genom Hedvigs app. Hedvig är en prisvärd tjänst som passar alla, från villa- och husägare till studenter och hyresgäster. Ersättningar betalas ut snabbt utan krångligt pappersarbete.

 • Hedvig
  • Ny och modern hemförsäkring
  • 100% digital
  • Enkel och snabb skadeanmälan
  • Personlig hjälp fram till 22:00
  Om Hedvig:

  En ny, modern och digital försäkring med många fördelar. Snabb skadeanmälan online med personlig hjälp, kostnadsfritt, fram till kl. 22:00 varje dag.

 • Fördelar & Nackdelar

  Fördelar
  • Prisvärd.
  • Ingen bindningstid.
  • 100% digital.
  • Drulle ingår i alla Hedvigförsäkringar.
  • Generös ersättning för elektronik.
  • Snabb handläggning.
  Nackdelar
  • Endast ett tillval (olycksfall).

  Vanliga frågor och svar

  Är Hedvig säkert (bluff/bedrägeri)?

  Ja, Hedvig är säkert och är inte bluff/bedrägeri. Hedvig är ett seriöst företag som ägs och drivs av Hedvig HQ.

  Hur loggar man in på Hedvig?

  Du loggar in på Hedvigs hemsida. Logga in

  Komplett recension

  Uppdaterad av Johan K.

  Idag är en hemförsäkring en självklarhet för de allra flesta. Försäkringen skyddar dig och din bostad mot en rad olika saker, exempelvis vid brand och andra skador i hemmet. Försäkringen ersätter även om du råkar ut för stöld, sjukdom eller skador på en resa. Med Hedvig så får du snabbt hjälp om olyckan är framme.

  Hur fungerar Hedvig?

  Hedvig är en prisvärd och digital tjänst som erbjuder heltäckande skydd för olika bostadssituationer. Hedvigs erbjudande inkluderar hyresrätt, bostadsrätt, hus, fritidshus och villa, student, även personer som hyr lägenheter i andra hand kan teckna skyddet från Hedvig. Drulle ingår i alla Hedvigs erbjudanden och en olycksfallsförsäkring kan tecknas som tillval.

  För att komma igång och försäkra dig så gör du som över 100 000 andra personer och laddar ner appen från Google Play eller från Apples App Store. Du kan även läsa mer om Hedvig och deras erbjudanden på företagets hemsida. Du får ett skräddarsytt prisförslag som bland annat baseras på hur många personer som ingår i hushållet, din ålder, boendets storlek och var du bor. Utifrån din situation så väljer du en av fyra olika skydd som erbjuds:

  • Hyresrätt, inklusive andrahandskontrakt
  • Bostadsrätt
  • Hus & Villa
  • Student

  Utöver de fyra ordinarie hemförsäkringarna så kan du även välja olycksfallsförsäkring som tillval. Reseförsäkring i 45 dagar ingår i din Hedvigförsäkring. Reseskyddet i 45 dagar kan utökas till 90 dagar.

  Om du bestämmer dig för att teckna en Hedvigförsäkring så får du en bekräftelse kort efter betalning. Det är ingen bindningstid vilket innebär att du kan avsluta försäkringen när du vill.

  Läs mer: Hur kan jag veta om jag redan har en hemförsäkring?

  Fördelar

  En stor fördel med Hedvigs hemförsäkring är att produkten är 100% digital, vilket gör det mycket smidigare och enklare att teckna ett skydd samt hantera försäkringsärenden. Med Hedvig kan du anmäla en skada, teckna ett skydd eller kontakta kundsupport direkt genom deras app. När du anmäler en skada i appen så får du svar inom några minuter. För de enklaste skadorna betalas ersättningen ut inom några minuter. Det krävs med andra ord inget pappersarbete eller långa väntetider.

  Vem passar Hedvig för?

  Om du letar efter en prisvärd, digital och användarvänlig hemförsäkring så kan Hedvig vara ett val. Studenter, barnfamiljer, ensamstående och par kan ha stor nytta av Hedvigs generösa villkor. Många andra försäkringsbolag nekar ofta personer som hyr i andra hand, men med Hedvig så kan i princip alla skaffa ett skydd för sig själva och för sin bostad.

  Om man vill hantera sin försäkring digitalt genom en app samt få snabb och personlig service så kan Hedvig vara ett alternativ. Om du inte är säker på om Hedvig är det rätta valet för dig så kan du jämföra försäkringar och läsa på om de olika erbjudandena som finns för att bilda dig en bättre uppfattning.

  Om företaget

  Hedvig grundas 2017 av Lucas Carlsén, Fredrik Fors och John Ardelius. Målet var tydligt redan från början—att ge människor exceptionell service till ett rimligt pris samt ta bort allt krångligt pappersarbete. På kort tid har bolaget växt och etablerat sig på flera marknader. Hedvig är idag ett av de snabbast växande försäkringsbolagen i Norden och bolaget backas upp av investerare såsom Cherry Ventures, Obvious Ventures, CommerzVentures och Novax.

  Om du har några frågor om försäkringsbolaget, deras erbjudanden eller om hur deras produkt fungerar så kan du läsa mer på deras FAQ-sida på hemsidan, eller kontakta kundsupporten direkt genom hemsidan. Till Hedvig.

  Kontaktuppgifter

  Besöksadress:
  Hedvig HQ
  Valhallavägen 117 K
  115 31 Stockholm

  E-post: hedvig@hedvig.com
  Telefonnummer: 010-45 99 200

  Öppettider:

  Måndag:09:00-16:00
  Tisdag:09:00-16:00
  Onsdag:09:00-16:00
  Torsdag:09:00-16:00
  Fredag:09:00-16:00
  Lördag:Stängt
  Söndag:Stängt

  Av

  Johan K.
  Johan K.

  Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.