Fordonsförsäkringar

Jämför de bästa fordonsförsäkringarna 2024

Vår erfarenhet och vårt engagemang för hög kvalitet: Med över 200 noggrant granskade recensioner, fler än 700 artiklar skrivna av experter, ett team bestående av branschkunniga personer och löpande uppdateringar varje månad arbetar vi för att du alltid ska få tillgång till tillförlitlig och aktuell information.

Därför kan du lita på Payup: Vårt engagerade expertteam arbetar målmedvetet för att tillhandahålla den senaste och mest relevanta informationen som stödjer dina beslut. Med ett starkt fokus på objektivitet, en datadriven metodik och transparens, strävar vi efter att vara din mest tillförlitliga källa till information. Varje ranking och betyg är noggrant underbyggt, vilket du kan läsa mer om antingen direkt vid produktbeskrivningen eller i våra detaljerade recensioner.

Läs mer om våra redaktionella riktlinjer.

Hedvig

Bästa fordonförsäkringen 2024

Hedvig är den bästa fordonförsäkringen 2024. Hedvig erbjuder en prisvärd och modern försäkring utan bindningstid. Försäkringen är helt digital och allt hanteras direkt genom appen. Skadeanmälan görs på bara några minuter. Försäkringsbolaget erbjuder hemförsäkringar, bilförsäkringar, olycksfallsförsäkringar, djurförsäkringar och mer. Du ansöker snabbt genom Hedvigs hemsida, där du även kan ta del av prisuppgifter innan du signerar.

Jämför fordonförsäkringar i Sverige 2024

Populärast 2024
Hedvig logo
 • Digital skadeanmälan 24/7
 • Personlig hjälp fram till 22.00
 • Unga förare utan högre självrisk
 • Laga stenskott kostnadsfritt

Hedvig

En ny, modern och digital försäkring med många fördelar. Snabb skadeanmälan online med personlig hjälp, kostnadsfritt, fram till kl. 22:00 varje dag.

Gofido logo
 • Smart och flexibel försäkring
 • Anpassa efter dina behov
 • Bestäm din egen självrisk
 • Skadeanmälan på 2 min

Gofido

En modern och smart lösning med fokus på anpassningsbara hem- och bilförsäkringar. Flexibel självrisk och smidig skadeanmälningsprocess.

OKQ8 logo
 • Billig försäkring
 • Tillägg för att slippa självrisk
 • Heltäckande försäkring
 • Samarbete med Gjensidige

OKQ8

En av marknadens billigaste bilförsäkring, framtaget i samarbete med Gjensidige. Slipp självrisken med BackUp Plus.

Vad en fordonsförsäkring är

En fordonsförsäkring är en försäkring som ger dig ersättning ifall du skulle vara med om, eller orsaka en trafikolycka. Genom fordonsförsäkringen kan du också få tillgång till juridisk rådgivning och juridiska tjänster om en olycka eller stöld skulle inträffa.

Det finns olika typer av fordonsförsäkringar som finns tillgängliga för att skydda dig och ditt fordon.

Nedan följer en lista över de vanligaste fordonsförsäkringarna:

 • Bilförsäkringar: Trafik-, Halv- och Helförsäkringar
 • Båtförsäkringar
 • MC-/Motorcykelförsäkringar
 • Cykelförsäkringar
 • Tilläggsförsäkringar

Det är viktigt att du väljer rätt försäkring till fordonet du planerar att försäkra för att säkerställa så att du är helt skyddad. Var noga med att läsa igenom alla detaljer i försäkringsvillkoren innan du bestämmer dig för en försäkring.

Relaterat: Vad täcker en bilförsäkring?

Kostnad

Kostnaden för en fordonsförsäkring börjar från 1000 kr och uppgår till flera tusen kronor, beroende på vad det är för fordon du försäkrar och vilket försäkringsbolag och skydd du väljer. Ju dyrare ditt fordon är, desto dyrare blir också försäkringen.

På Payup ser du den exakta kostnaden för en fordonsförsäkring så här:

 1. Skrolla upp till listan över fordonsförsäkringar ovan.
 2. Tryck på Se pris bredvid en försäkring.
 3. Se ditt pris hos försäkringen.

Du kan se ditt pris utan förpliktelser och du behöver inte köpa en försäkring för att veta hur mycket den hade kostat. Du kan se ditt pris och välja fordonsförsäkringen som är billigast och som passar dig bäst.

Fordonsförsäkringarna som är obligatoriska

I Sverige är trafikförsäkring en obligatorisk bilförsäkring som alla som äger en bil måste ha. Trafikförsäkringen ersätter skador som ditt fordon orsakar på andra personer, fordon eller egendom. Försäkringen täcker även personliga skador som ditt fordon orsakar på andra personer, och är den enda försäkringen som är obligatorisk vid körning av fordon.

För företag

Det är vanligt att företag tecknar fordonsförsäkringar för att skydda sina fordon mot skador eller förlorade värden. Företag kan teckna försäkringar som täcker kostnader för reparationer, ersättning för förlorade värden och extra kostnader som uppstår vid stulna eller skadade fordon.

Försäkringarna fungerar på precis samma sätt som de gör för privatpersoner. Försäkringsbolaget tar en premie (kostnaden för försäkringen) för att täcka risken för att fordonet ska drabbas av skador eller förlorade värden, och om en olycka inträffar så kommer försäkringsbolaget att betala ut ersättning till företaget för att täcka kostnaderna som uppstår.

Du kan teckna en fordonsförsäkring till ditt företag så här:

 1. Skrolla upp till listan över fordonsförsäkringar ovan.
 2. Välj en försäkring som passar dina behov.
 3. Klicka på Se pris och gå vidare.

Du kan se ditt pris direkt på fordonsförsäkringens hemsida och kan veta exakt vad försäkringen täcker, samt hur mycket den kostar, innan du tecknar. Teckna försäkringen som passar ditt företag och ditt fordon bäst. Kom igång

Vanliga frågor och svar

Vad som ingår i en fordonsförsäkring beror på vilket fordon du försäkrar och vilken försäkring du väljer. Till exempel ingår olika saker i bilförsäkringar och båtförsäkringar.

Ja, vanligtvis behöver den som äger fordonet vara den som står på försäkringen.

På Payup kan du jämföra fordonsförsäkringar. Jämför försäkringarna och välj försäkringen som passar ditt fordon bäst. Jämför.

Du köper en bil, begagnad eller ny, och samtidigt tecknar du en bilförsäkring. Du läser på och kollar så att du verklig...Läs mer

Relaterad läsning