Försäkra mopeden

Jämför och Hitta Bästa Mopedförsäkringen 2022

Hitta den bästa mopedförsäkringen som passar dina behov. Börja med att välja någon utav nedanstående försäkringsbolag och se ditt pris direkt på sidan.

För information om mopedförsäkringar och hur de fungerar samt vad de täcker, klicka här. För att komma igång med din mopedförsäkring, klicka här.

Översikt över mopedförsäkringar i Sverige 2022

  Om mopedförsäkringar

  Uppdaterad av Johan K.

  Om du köper dig en ”moppe” så måste du teckna en mopedförsäkring för att vara skyddad om olyckan är framme. Precis som det faktum att du behöver försäkra bilen så är det lika viktigt att försäkra mopeden för att vara säker på vägarna. Om du har en EU-moped så måste du som minimum ha en trafikförsäkring, oavsett om du använder mopeden eller inte. Om du har en klass-2 moped så behöver den endast försäkras när den används.

  Trafikförsäkring är det lägsta kravet på försäkring och du kan ofta även välja att lägga till hel- eller halvförsäkring för din scooter, precis som för andra typer av fordon.

  Läs mer: Fordonsförsäkringar

  Vad täcker en mopedförsäkring?

  När du ska försäkra mopeden eller motorcykeln så vill du säkert hitta den bästa försäkringen som ger dig mest ersättning vid olycka. Olika mopedförsäkringar täcker olika mycket.

  Trafikförsäkringen, som är det lägsta kravet för mopedförsäkringar, täcker skador som din moped orsakar. Om du krockar in i en bil med din moped så kan en trafikförsäkringen täcka kostnaderna åt bilägaren för att åtgärda skadan som skett på deras fordon. Om din moped skadas under olyckan så täcker trafikförsäkringen inget för att reparera de skadorna.

  Halvförsäkring är snäppet upp i försäkringsväg och innehåller trafikförsäkring samt täcker även skador som kan ske på ditt fordon vid till exempel brand, stöld och parkeringsskador.

  Helförsäkringen består av halvförsäkring samt en vagnskadeförsäkring. Helförsäkringen kan ersätta dig för skador som du råkat ut för vid exempelvis olyckshändelser, vilt, och mer.

  Att tänka på när du tecknar mopedförsäkring

  Det är bra att jämföra försäkringar innan du väljer en försäkring att teckna. Utifrån jämförelsen så kan du hitta en billig och prisvärd försäkring som passar dina behov och din ekonomi. Att försäkra mopeden ska inte behöva kosta en förmögenhet och det finns väldigt många prisvärda försäkringar att välja mellan.

  Välj inte en försäkring som är billig, bara för att den är billig. Se till att läsa igenom vad försäkringen faktiskt täcker och se till så att du får den skydd som du är ute efter.

  Läs mer: Digitala fordonsförsäkringar

  Av

  Johan K.
  Johan K.

  Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.

  Vanliga frågor och svar
  Vad täcker en mopedförsäkring?

  Precis som en bilförsäkring så kan man teckna olika mopedförsäkringar som täcker olika mycket. Du kan teckna hel- och halvförsäkringar för din moped. Hur fungerar bilförsäkringar?

  Vad kostar en mopedförsäkring?

  Mopedförsäkringar kostar olika mycket hos olika försäkringsbolag vilket är varför det alltid är bra att jämföra försäkringar innan man går vidare med ett. Se försäkringar.

  Vilken försäkring täcker skador vid vilt?

  Efter en kollision med djur uppkommer frågan när det värsta av chocken lagt sig—täcker min bilförsäkring det här? Svare...