Försäkra MC

Jämför och Hitta Bästa Motorcykelförsäkringen 2023

Hitta den bästa MC-försäkringen som passar dina behov. Börja med att välja någon utav nedanstående försäkringsbolag och se ditt pris direkt på sidan.

För information om MC-försäkringar och hur de fungerar samt vad de täcker, klicka här. För att komma igång med din MC-försäkring, klicka här.

Jämför & Hitta

Översikt över motorcykelförsäkringar i Sverige 2023

  Om motorcykelförsäkringar

  Uppdaterad av Johan K.

  Alla motorcykelägare måste ha en fordonsförsäkring, enligt lag, för att vara skyddade om olyckan skulle vara framme. Faktum är att alla motorcyklar som inte är avställda måste ha en trafikförsäkring som minimum. Kravet är obligatoriskt och fungerar som en bilförsäkring där försäkringen ersätter skador som du kan orsaka med din motorcykel i trafiken.

  Relaterat: Hur fungerar en bilförsäkring?

  Vad täcker en MC-försäkring?

  Om du väljer att teckna en trafikförsäkring så har du ett grundläggande skydd när du kör med din motorcykel i trafiken. Du kan bli ersatt om du gör skada på egendom eller person i trafiken.

  Om du istället väljer att teckna en halvförsäkring så kan du dessutom få stöld-, glas-, räddnings-, stöld- och rättsskyddsförsäkring.

  Genom att försäkra motorcykeln med en helförsäkring så får du ett maximalt skydd för din MC. Du får då både en halvförsäkring och en vagnskadeförsäkring vilket kan ersätta dig om din motorcykel skadas vid någon form av trafikolycka, olyckshändelse eller skadegörelse.

  Välja motorcykelförsäkring

  När du ska försäkra MC:n så kan du dra nytta av att jämföra försäkringar för att hitta den bästa och billigaste försäkringen som passar dina behov. Priset är inte allt och du bör självklart välja försäkringen som passar dina behov och örutsättningar. Om du är ute efter maximalt skydd så bör du till exempel jämföra vagnskade- eller helförsäkringar för att hitta en försäkring som täcker de behoven som du har. Vagnskadeförsäkringar brukar som regel vara dyrast eftersom de täcker mest.

  Helförsäkring ger maximalt skydd

  Ett maximalt skydd med en helförsäkring är per definition det tryggaste alternativet, dock så är det inte ett val som alltid passar alla. Om du har en billig motorcykel med ett lågt försäljningsvärde så kanske det inte är värt att betala för en helförsäkring om du ändå inte planerar att reparera motorcykeln om en olycka skulle ske. Därför så är det viktigt att jämföra alternativen och välja försäkringen som passar dina behov bäst.

  Läs mer: Mopedförsäkringar

  Av

  Johan K.
  Johan K.

  Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.

  Vanliga frågor och svar

  Vad täcker en MC-försäkring?

  Precis som en bilförsäkring så kan man teckna olika MC-försäkringar som täcker olika mycket. Du kan teckna hel- och halvförsäkringar för din MC. Hur fungerar bilförsäkringar?

  Vad kostar en MC-försäkring?

  MC-försäkringar kostar olika mycket hos olika försäkringsbolag vilket är varför det alltid är bra att jämföra försäkringar innan man går vidare med ett. Se försäkringar.

  Hur vet man vilket försäkringsbolag man ska välja?

  Försäkringsbolag täcker alla samma sak och den största skillnaden är priset. Man bör således välja försäkringsbolag som har nöjda kunder och låga priser.

  Vilken försäkring täcker skador vid vilt?

  Bilförsäkringen som täcker viltskador och viltkollisioner är vagnskadeförsäkringen. Vagnskadeförsäkringen ingår i helfö...