Försäkra cykeln

Jämför och Hitta Bästa Cykelförsäkringen 2023

Cykelförsäkringar brukar ingå i hemförsäkringar. Många hemförsäkringar brukar täcka för skador eller stöld av cykel upp till ett visst belopp. Innan du väljer en cykelförsäkring så bör du se hur pass stort beloppet är och om du kan skaffa en hemförsäkring som även kan täcka för stöld eller skador på din cykel.

I vissa fall så kan det vara värt att se över sin hemförsäkring och se om man kan teckna en bättre hemförsäkring som även försäkrar ens cykel. På så vis så behöver man inte teckna två separata försäkringar utan kan i stället ha en försäkring som täcker alla skador.

För att komma igång med en hemförsäkring som även försäkrar cykeln välj någon utav nedanstående försäkringsgivare och gå därefter vidare för att se dina villkor.

För att läsa mer om cykelförsäkringar och hur de fungerar, klicka här.

Hedvig

Bästa cykelförsäkringen för Februari 2023

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Hedvig erbjuder en prisvärd och modern försäkring utan bindningstid. Försäkringen är helt digital och allt hanteras direkt genom appen. Skadeanmälan görs på bara några minuter. Försäkringsbolaget erbjuder hemförsäkringar, bilförsäkringar, olycksfallsförsäkringar och mer. Du ansöker snabbt genom Hedvigs hemsida, där du även kan ta del av prisuppgifter innan du signerar.

Jämför & Hitta

Översikt över cykelförsäkringar i Sverige 2023

 1. Populärast 2023
  Hedvig
  • Ny och modern hemförsäkring
  • 100% digital
  • Enkel och snabb skadeanmälan
  • Personlig hjälp fram till 22:00
  Om Hedvig:

  En ny, modern och digital försäkring med många fördelar. Snabb skadeanmälan online med personlig hjälp, kostnadsfritt, fram till kl. 22:00 varje dag.

 2. Evoli
  • Konkurrenskraftigt pris
  • Se pris direkt på sidan
  • Modernt & digitalt
  • Enkelt att teckna
  Om Evoli:

  Ett digitalt försäkringsbolag med huvudsäte i Stockholm, Sverige. Med Evoli försäkrar du allt möjligt, digitalt och till konkurrenskraftiga priser.

 3. Gjensidige
  • Stort nordiskt försäkringsbolag
  • Stort utbud av försäkringar
  • Teckna allt digitalt
  • Prisvärda försäkringar
  Om Gjensidige:

  Ett av Nordens största försäkringsbolag med ett brett utbud av försäkringar. Teckna allt från bil- och hem- till djur- och olycksfallsförsäkring. Fullständigt digitalt.

Om cykelförsäkringar

Uppdaterad av Johan K.

Du har säkert många olika försäkringar som bilförsäkring eller kanske en båtförsäkring och med största säkerhet en hemförsäkring. I en del hemförsäkringar så ingår det ersättning för en stulen eller skadad cykel. Hur stor ersättningen kan vara beror inköpskostnaden för cykeln, hur gammal den var när den blev stulen och om den var låst med ett stöldgodkänt lås. Ofta så får du betala en del av värdet i självrisk och oftast så finns det en lägsta självrisk som man måste betala för att få ersättning på resten av beloppet.

Det högsta ersättningsbeloppet är olika hos olika försäkringsbolag. Har du en cykel som är värd mer än ersättningen som du kan få av försäkringen så kan du ofta teckna en separat cykelförsäkring eller en extra försäkring. Detta gäller ofta specialcyklar som kostar mycket i inköp. Kanske har du fått låna pengar till att köpa en cykel och då måste du se till att du även försäkrar den till rätt belopp.

De flesta hemförsäkringsbolagen erbjuder en tilläggsförsäkring för cykeln. Du kan teckna försäkringen hos samma försäkringsbolag och behöver inte teckna en separat försäkring hos ett annat försäkringsbolag. På så vis blir kostnaderna lägre och du har både din hemförsäkring och din cykelförsäkring hos samma försäkringsbolag.

Köp av ny cykel

Om du köper en ny cykel så kan det ibland ingå en speciell cykelförsäkring eller självriskeliminering som du kan teckna direkt hos återförsäljaren. Den försäkringen kan ersätta eller reducera den självrisk som du annars behöver betala när du använder dig utav din hemförsäkring. Då brukar det resultera i en lägre självrisk eller ingen självrisk alls.

Kom ihåg att jämföra försäkringar när du ska välja en hemförsäkring som även täcker din cykel och se över vad det finns för skydd för cykeln. Köper du en ny cykel så se även till så att den är stöldskyddsmärkt eller att ramnumret är nedskrivet samt att du har ett stöldgodkänt lås.

Av

Johan K.
Johan K.

Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.

Vanliga frågor och svar

Vad täcker en cykelförsäkring?

En cykelförsäkring täcker kostnader som skulle uppstå i fall du skulle behöva laga din cykel.

Vad kostar en cykelförsäkring?

Cykelförsäkringar kostar olika hos olika försäkringsbolag vilket är varför det alltid är bra att jämföra försäkringsbolag innan man går vidare med ett.

Hur vet man vilken cykelförsäkring man ska välja?

Försäkringsbolag täcker i regel samma sak. Den största skillnaden är vanligtvis priset vilket är varför man bör välja försäkringsbolag som har nöjda kunder och låga priser.

Vilka försäkringar behöver jag?

I en djungel av försäkringar kan det vara svårt att veta vilka försäkringar man måste ha, vilka som är bra att ha och v...