Försäkra cykeln

Cykelförsäkring: Jämför och hitta bästa cykelförsäkringen 2021

Cykelförsäkringar brukar ingå i hemförsäkringar. Många hemförsäkringar brukar täcka för skador eller stöld av cykel upp till ett visst belopp. Innan du väljer en cykelförsäkring så bör du se hur pass stort beloppet är och om du kan skaffa en hemförsäkring som även kan täcka för stöld eller skador på din cykel.

I vissa fall så kan det vara värt att se över sin hemförsäkring och se om man kan teckna en bättre hemförsäkring som även försäkrar ens cykel. På så vis så behöver man inte teckna två separata försäkringar utan kan i stället ha en försäkring som täcker alla skador.

För att komma igång med en hemförsäkring som även försäkrar cykeln välj någon utav nedanstående försäkringsgivare och gå därefter vidare för att se dina villkor.

För att läsa mer om cykelförsäkringar och hur de fungerar, klicka här.

Översikt över cykelförsäkringar i Sverige 2021

 • Populärast 2021
  Moderna
  • Stort försäkringsbolag
  • Stort utbud av försäkringar
  • Lång självriskperiod

  Om Moderna

  Moderna är ett av Nordens största sakförsäkringsbolag. Moderna tillhör den danska försäkringskoncernen Tryg Forsikring. Med Moderna kan du försäkra det mesta.

 • Gofido
  • Smart hemförsäkring
  • Välj vad som ska ingå
  • Sätt din egen självrisk
  • Skadeanmälan på 2 min

  Om Gofido

  Gofido är en smart tjänst med fokus på hemförsäkringar. Du väljer själv vad som ska ingå samt så sätter du din egen självrisk. Vid olycksfall så tar en skadeanmälan inte mer än 2 minuter.

 • Hedvig
  • Ny och modern hemförsäkring
  • 100% digital
  • Enkel och snabb skadeanmälan
  • Personlig hjälp fram till 22:00

  Om Hedvig

  Hedvig är en ny och modern hemförsäkring med många förmåner. Försäkringen är digital, skadeanmälan görs snabbt via internet och personlig hjälp erbjuds varje dag fram till kl 22:00.

 • Insplanet
  • Kostnadsfri jämförelsetjänst
  • Flera samarbetspartners
  • Stort utbud av försäkringar
  • En del av Zmarta

  Om Insplanet

  Med Insplanet så kan du jämföra försäkringar från flera olika försäkringsbolag. Fyll in dina uppgifter och vad du söker för försäkring och låt sedan Insplanet göra jobbet.

Om cykelförsäkringar

Du har säkert många olika försäkringar som bilförsäkring eller kanske en båtförsäkring och med största säkerhet en hemförsäkring. I en del hemförsäkringar så ingår det ersättning för en stulen eller skadad cykel. Hur stor ersättningen kan vara beror inköpskostnaden för cykeln, hur gammal den var när den blev stulen och om den var låst med ett stöldgodkänt lås. Ofta så får du betala en del av värdet i självrisk och oftast så finns det en lägsta självrisk som man måste betala för att få ersättning på resten av beloppet.

Det högsta ersättningsbeloppet är olika hos olika försäkringsbolag. Har du en cykel som är värd mer än ersättningen som du kan få av försäkringen så kan du ofta teckna en separat cykelförsäkring eller en extra försäkring. Detta gäller ofta specialcyklar som kostar mycket i inköp. Kanske har du fått låna pengar till att köpa en cykel och då måste du se till att du även försäkrar den till rätt belopp.

De flesta hemförsäkringsbolagen erbjuder en tilläggsförsäkring för cykeln. Du kan teckna försäkringen hos samma försäkringsbolag och behöver inte teckna en separat försäkring hos ett annat försäkringsbolag. På så vis blir kostnaderna lägre och du har både din hemförsäkring och din cykelförsäkring hos samma försäkringsbolag.

Köp av ny cykel

Om du köper en ny cykel så kan det ibland ingå en speciell cykelförsäkring eller självriskeliminering som du kan teckna direkt hos återförsäljaren. Den försäkringen kan ersätta eller reducera den självrisk som du annars behöver betala när du använder dig utav din hemförsäkring. Då brukar det resultera i en lägre självrisk eller ingen självrisk alls.

Kom ihåg att jämföra försäkringar när du ska välja en hemförsäkring som även täcker din cykel och se över vad det finns för skydd för cykeln. Köper du en ny cykel så se även till så att den är stöldskyddsmärkt eller att ramnumret är nedskrivet samt att du har ett stöldgodkänt lås.

Det grundläggande

Vad täcker en cykelförsäkring?

En cykelförsäkring täcker kostnader som skulle uppstå i fall du skulle behöva laga din cykel.

Vad kostar en cykelförsäkring?

Cykelförsäkringar kostar olika hos olika försäkringsbolag vilket är varför det alltid är bra att jämföra försäkringsbolag innan man går vidare med ett.

Hur vet man vilken cykelförsäkring man ska välja?

Försäkringsbolag täcker i regel samma sak. Den största skillnaden är vanligtvis priset vilket är varför man bör välja försäkringsbolag som har nöjda kunder och låga priser.

Vilka försäkringar behöver jag?

En försäkring är ett avtal mellan en person (eller ett företag) och ett försäkringsbolag. Försäkringstagaren betalar en...