Försäkra båten

Jämför och Hitta Bästa Båtförsäkringen 2022

När man köper en båt så är det viktigt att man försäkrar båten och skyddar sig mot oförutsedda utgifter som kan tillkomma vid exempelvis olyckor eller reparationer. För att komma igång med en båtförsäkring, jämför båtförsäkringar och välj den försäkring som passar dina behov bäst. Kom igång genom att klicka här.

För mer information om båtförsäkringar, hur de fungerar, vad de täcker och vad man bör tänka på när man jämför båtförsäkringar, klicka här.

Insplanet

Bästa båtförsäkringen för September 2022

Med Insplanet så kan du, på ett enkelt och effektivt sätt, jämföra många olika försäkringar. Du använder tjänsten online och det tar under minuten att få en lista med priser för olika försäkringar. Du väljer försäkringstypen du söker, jämför försäkringarnas villkor, priser och när du bestämt dig för en försäkring så kan du även teckna den via Insplanet.

Översikt över båtförsäkringar i Sverige 2022

 • Populärast 2022
  Insplanet
  • Kostnadsfri jämförelsetjänst
  • Flera samarbetspartners
  • Stort utbud av försäkringar
  • En del av Zmarta

  Om Insplanet

  Med Insplanet så kan du jämföra försäkringar från flera olika försäkringsbolag. Fyll in dina uppgifter och vad du söker för försäkring och låt sedan Insplanet göra jobbet.

  Insplanet recension

Om båtförsäkringar

Uppdaterad av Johan K.

För dig som har, eller är på väg att skaffa, en båt så finns det så klart mycket att tänka på, och en sak som man absolut inte får glömma är att försäkra båten. Vissa kan tro att båtförsäkringar är knepiga att sätta sig in i och är rädda för att göra fel—men det behöver inte vara på det viset.

Så fungerar båtförsäkringar

Precis som bilförsäkringar, som ger dig försäkringspengar om du eller din bil skulle vara med om något, så kan du också teckna en försäkring till din båt, allra oftast om ett år i taget. Om du sedan är med om en olycka så kan du exempelvis få reparationskostnaderna ersatta eller båten utbytt. För att du ska kunna få ut försäkringspengar så måste du dock uppfylla aktsamhetskrav, vilket innebär att du inte utsätter båten för onödiga risker. I detta så ingår bland annat att du använder rätt sorts lås åt din båt och att du inte lämnar båten i vattnet under vintern.

Läs mer: Fordonsförsäkringar

Att tänka på

Båtförsäkringar rekommenderas alla båtägare—men något som du måste tänka på är att allting som kan tänkas uppstå kring din båt inte nödvändigtvis täcks av grundförsäkringen, utan måste läggas på som tillägg. Fundera därför noga på vad du behöver för just din situation, så att det du betalar för faktiskt kan ge dig något tillbaka i de situationer som rimligen kan tänkas uppkomma.

Det är också rekommenderat att jämföra försäkringar för att se vilken som är den bästa båtförsäkringen. Med detta ingår så klart vilken som har mest fördelaktiga priser, men också vad som ingår i olika försäkringar. Båtförsäkringarna kan exempelvis gälla i olika områden, såsom i Sverige, Norge, Danmark och Finland, eller i hela Östersjön, och så vidare, och därför är det också viktigt att du tänker igenom på vilket sätt du kommer att använda din båt.

Av

Johan K.

Johan K.

Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.

Vanliga frågor och svar

Vad är en båtförsäkring?

En båtförsäkring är en försäkring som täcker kostnaderna som kan tillkomma vid skador på ens båt, båtolyckor eller andra oväntade utgifter.

Vad täcker en båtförsäkring?

Båtförsäkringar täcker i regel kostnader som kan tillkomma vid skador på ens båt. Olika försäkringar täcker olika. Vissa täcker självförvållade skador och vissa täcker enbart olycksfallsskador. Lista över båtförsäkringar.

Vad kostar en båtförsäkring?

Båtförsäkringar kostar olika hos olika försäkringsbolag vilket är varför det alltid är bra att jämföra försäkringsbolag innan man går vidare med ett.

Vilken båtförsäkring är bäst?

Hos PayUp hittar du många båtförsäkringar som du kan jämföra och välja mellan. Jämför båtförsäkringarna och välj den försäkring som passar dina behov bäst. Se lista.