Försäkra ditt fordon

Fordonförsäkring: Jämför och försäkra ditt fordon 2021

Försäkra ditt fordon så tidigt som möjligt för att undvika höga kostnader i fall det olyckliga skulle inträffa. Jämför nedanstående försäkringar och välj försäkringen som passar ditt fordon bäst.

För fordonsspecifika försäkringar som MC-försäkringar, bilförsäkringar eller båtförsäkringar, besök respektive sida.

För att komma igång med din fordonsförsäkring, klicka här. För mer information om fordonsförsäkringar och hur de fungerar samt vad de täcker och hur man ansöker om dem, klicka här.

Översikt över fordonförsäkringar i Sverige 2021

 • Populärast 2021
  Evoli
  • Konkurrenskraftigt pris
  • Se pris direkt på sidan
  • Modernt & digitalt
  • Enkelt att teckna

  Om Evoli

  Evoli är ett digitalt försäkringsbolag. Företaget har huvudsäte i Stockholm, Sverige. Med Evoli får du en bilförsäkring till ett konkurrenskraftigt pris. Du kan beräkna ditt pris, utan förpliktelser direkt på sidan.

 • OKQ8
  • Billig försäkring
  • Tillägg för att slippa självrisk
  • Heltäckande försäkring
  • Samarbete med Gjensidige

  Om OKQ8

  OKQ8 är ett företag verksamt inom många branscher. Företagets bilförsäkring, framtaget med Gjensidige, är en av marknadens billigaste. Med BackUp Plus kan du även slippa självrisken.

 • Moderna
  • Stort försäkringsbolag
  • Stort utbud av försäkringar
  • Lång självriskperiod

  Om Moderna

  Moderna är ett av Nordens största sakförsäkringsbolag. Moderna tillhör den danska försäkringskoncernen Tryg Forsikring. Med Moderna kan du försäkra det mesta.

 • Insplanet
  • Kostnadsfri jämförelsetjänst
  • Flera samarbetspartners
  • Stort utbud av försäkringar
  • En del av Zmarta

  Om Insplanet

  Med Insplanet så kan du jämföra försäkringar från flera olika försäkringsbolag. Fyll in dina uppgifter och vad du söker för försäkring och låt sedan Insplanet göra jobbet.

Rätt fordonsförsäkring

Oavsett vilken typ av försäkring du ska teckna är det viktigt att se till just dina behov när det gäller villkoren. En fordonsförsäkring är ett direkt skydd för dig som ägare och nödvändigt, men hur hittar du den bästa fordonsförsäkringen?

Nedan beskriver vi närmare hur du bäst försäkrar ditt fordon 2021 och vad du bör tänka på när du letar efter en fordonsförsäkring.

Jämför utifrån de egna behoven

För att välja rätt typ av försäkring till det privata fordonet eller kanske fordonen i företaget så behöver du utgå från behov och användning. Att försäkra fordon är en trygghet på flera plan och försäkringar kan se tämligen olika ut.

Precis som när du exempelvis ska ansöka om ett billån så är det viktigt i samband med din fordonsförsäkring att du väljer rätt “paket”. Du behöver helt enkelt jämföra olika alternativ för att se till vilket som passar bäst utifrån dina behov. Det som anses vara den bästa fordonsförsäkringen för en individ kan vara helt fel för någon annan.

Försäkra fordon – olika upplägg

Först gäller det att se till den typ av fordon som ska försäkras för att säkerställa ett anpassat upplägg. Det kan vara en klassisk bilförsäkring, en motorcykelförsäkring eller en fordonsförsäkring för snöskoter. Försäkringsbolag erbjuder olika upplägg baserat på de egenskaper fordonet har.

Det finns olika fordonsförsäkringar beroende på om du är privatperson, företag eller verksam inom yrkestrafik. Är du osäker på upplägg är det stående tipset att ta hjälp av en rådgivare som är expert inom försäkringar av detta slag.

Priset

Vad du får betala för fordonsförsäkringen varierar och premien grundar sig i olika faktorer såsom ålder, fordon och körhistoria. På de flesta onlinesajter går det att räkna ut hur mycket det skulle kosta att försäkra ett fordon hos ett bestämt försäkringsbolag. Du kan själv bestämma skyddets nivå och justera faktorer som påverkar priset såsom självrisk eller tillägg. Ovan listas några försäkringsbolag som erbjuder denna typ av uträkning.

Det är ytterst viktigt att lusläsa villkor för att se vad en försäkring omfattar – glöm aldrig bort att gå igenom avtalets klausuler eller finstilt information intill försäkringspresentationen.

Läs mer: Vad täcker en bilförsäkring?

Det grundläggande

Vad är en fordonsförsäkring?

En fordonsförsäkring är en försäkring för ditt fordon och täcker eventuella kostnader som skulle uppstå vid olycksfall.

Är fordonsförsäkringar och bilförsäkringar samma sak?

Fordonsförsäkringar är försäkringar för fordon. En bilförsäkring är alltså en fordonsförsäkring.

Var kan man jämföra fordonsförsäkringar?

Hos PayUp hittar du fordonsförsäkringar. Jämför och välj försäkringen som passar ditt fordon bäst.

Hur vet jag vilken försäkring min bil har?

Du köper en bil, begagnad eller ny, och samtidigt tecknar du en bilförsäkring. Du läser på hyggligt och kollar så att d...