Varför Enklare

Enklare Försäkring: 2023 recension

Allt du behöver veta

Försäkringsbolaget Enklare tillhandahåller sjukvårdsförsäkring för dig som snabbt vill ha hjälp vid vårdbehov. Försäkringen är ett komplement till den offentliga sjukvården. Med försäkringen slipper man långa sjukvårdsköer samtidigt som trycket på den offentliga vården minskar. Ansökan görs enkelt på bolagets hemsida och inga oväntade avgifter tillkommer. Få rätt vård utan långa väntetider.

Vad vi tycker

5.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Med sjukvårdsförsäkringen från Enklare slipper du oroa dig för dyra avgifter samtidigt som du snabbare kan få vård. Dessutom tillhandahåller Enklare professionell sjukvårdsrådgivning till sina kunder. Försäkringen täcker de vanligaste orsakerna till sjukvård.

 • Enklare
  • Kvalitetssäkrad vård
  • Privat sjukhusvård vid operation
  • Undvik långa köer
  • Transparent, enkel och prisvärd
  Om Enklare:

  Snabb och kvalitetssäkrad vård, var än i landet du befinner dig. Vid operation ges privat sjukhusvård. Se ditt pris direkt på hemsidan innan du ansöker.

 • Fördelar & Nackdelar

  Fördelar
  • Fast pris.
  • Ingen omfattande hälsodeklaration behövs.
  • Snabb tillgång till högkvalitativ vård.
  • Undvik långa köer till sjukvård.
  • Privat vård på sjukhus vid operation.
  Nackdelar
  • Täcker enbart de vanligaste orsakerna till sjukvård.
  • Hög självrisk.

  Vanliga frågor och svar

  Är Enklare säkert (bluff/bedrägeri)?

  Ja, Enklare är säkert och är inte bluff/bedrägeri. Enklare är ett seriöst företag som ägs och drivs av Enklare Ekonomi Sverige AB.

  Hur loggar man in på Enklare?

  Du loggar in på Enklares hemsida. Logga in

  Komplett recension

  Uppdaterad av Johan K.

  Många människor tecknar någon av marknadens olycksfallsförsäkringar, men väljer bort sjukvårdsförsäkringen. Vanligtvis beror det på att du måste fylla i en mängd information om din sjukvårdshistoria och därefter få ett pris som bestäms utifrån det. Har du då en medicinsk historia som av försäkringsbolaget anses vara negativ så kommer du att få betala mer. Men med Enklare så är det inte så. Med Enklare så har alla exakt samma kostnad, oavsett tidigare åkommor.

  Så fungerar försäkring via Enklare

  Enklare tillhandahåller en sjukförsäkring som är just enkel, precis som namnet antyder. Du behöver inte välja mellan olika försäkringar eller paket, utan alla får istället samma försäkring.

  När du väljer att försäkra dig via Enklare har du en fast premie som du betalar, vilken stiger något med varje åldersgrupp. Din tidigare medicinska historia spelar ingen roll. Försäkringen är tänkt som en komplettering till sjukvården i Sverige och ett sätt för dig att kunna få hjälp snabbare om du blir sjuk.

  Enklare har tillgång till ett stort nätverk av privata vårdgivare, vilket skyndar på vårdprocessen och därmed leder till att du kan återgå till din vardag snabbare om du råkar bli sjuk. Det minskar även den oro som annars är vanlig att känna när man står i kö för en operation eller sjukvård. Enklare erbjuder också på sjukvårdsrådgivning från legitimerade sjuksköterskor.

  Sverige har historiskt haft långa vårdköer och vårdgarantin fungerar inte alltid som den ska. Med hjälp av en sjukförsäkring från Enklare får du tillgång till rätt vård när du behöver den. Bolaget samarbetar med Gjensidige Försäkringar, som är ett av Nordens största försäkringsbolag, vilket ger större trygghet till försäkrad kund.

  Vem kan Enklare passa för?

  Om du är ute efter en sjukförsäkring som täcker de allra vanligaste sjukvårdsorsakerna så kan Enklare vara ett alternativ. Den som är osäker kan jämföra försäkringar för att se om alternativet passar dem.

  När man jämför försäkringar så bör man titta på faktorer såsom vad som ingår i försäkringen, vilken hjälp man kan få och vilket pris man betalar för försäkringen. På så sätt kan man hitta den bästa försäkringen som kan passa just en själv. Vilka försäkringar behöver jag?

  Alla mellan 18 och 66 år kan teckna en försäkring med Enklare. Priset är indelat i fyra ålderskategorier och kostar mer ju äldre du är. Självrisken ligger på 1 500 kronor, vilket kan anses vara högt, men kan vara värt för att få vård i tid. Eftersom snabbare vård också bidrar till att du kommer tillbaka till din vardag fortare så minskar det även de ekonomiska konsekvenser som din sjukdom kan orsaka.

  Med en privat försäkring kan du gå ur den offentliga kön och vända dig till en privat vårdgivare. Enklare samarbetar med flera privata vårdgivare och kan därför garantera dig operation inom 18 dagar från det att du erhållit remiss från en läkare.

  Om företaget

  I grunden är företaget Enklare en låneförmedlare, men som nu också erbjuder försäkringar för bland annat sjukvård. Målet är att förenkla för personer som är i behov av sjukvård, i ett samarbete med Gjensidige Försäkringar. Utöver sjukvårdsförsäkring så erbjuder Enklare även privatlån genom sina låneprodukter Enklare, Ekonomen och Enkelfinans.

  Enklare Ekonomi Sverige AB har huvudkontor i Stockholm, Sverige.

  Kontaktuppgifter

  Besöksadress:
  Enklare Ekonomi Sverige AB
  Skeppargatan 26
  114 52 Stockholm

  E-post: kontakt@enklare.se
  Telefonnummer: 0770 33 07 77

  Öppettider:

  Måndag:09:30-17:00
  Tisdag:09:30-17:00
  Onsdag:09:30-17:00
  Torsdag:09:30-17:00
  Fredag:09:30-17:00
  Lördag:Stängt
  Söndag:Stängt

  Av

  Johan K.
  Johan K.

  Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.