Försäkra husdjuret

Hitta Bästa Uppfödarförsäkringen 2023

Kom igång med en försäkring för alla djur som du föder upp. Med en uppfödarförsäkring så behöver du inte försäkra individuella husdjur, utan du kan istället försäkra alla djur som du föder upp med bara en, enda försäkring.

För att komma igång med en uppfödarförsäkring, klicka här. För mer information om uppfödarförsäkringar och om hur de fungerar, klicka här.

Lassie

Bästa uppfödarförsäkringen för Mars 2023

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Lassie är den bästa uppfödarförsäkringen enligt Payup. Med en digital djurförsäkring som är smidig att använda så kan du ge ditt husdjur de bästa förutsättningarna för ett friskt liv. Lassie är en försäkring som gör det enkelt att försäkra ditt husdjur och minska försäkringskostnaderna. Lassie är modern, digital och erbjuder tre olika försäkringsnivåer. Du sköter dina försäkringsärenden direkt genom appen eller via hemsidan.

Jämför & Hitta

Översikt över uppfödarförsäkringar i Sverige 2023

 • Populärast 2023
  Lassie
  • Ny och modern djurförsäkring
  • 100% digital
  • Inga rasspecifika krav
  • Uppfödarförsäkring
  Om Lassie:

  Ny, modern och digital djurförsäkring för hund och katt. Försäkringen hjälper dig från start till slut såväl innan som efter skadan uppstår.

 • Svedea
  • Stort försäkringsbolag
  • Försäkra både hund och katt
  • Stor kundnöjdhet
  • 20% juniorrabatt
  Om Svedea:

  Stort försäkringsbolag som erbjuder många olika försäkringar, bland annat hund-, katt- och uppfödarförsäkringar. Juniorrabatt på 20% för nyfödda djur.

Föda upp djur—vilken försäkring?

Uppdaterad av Johan K.

Oavsett om du föder upp katter eller hundar kan en uppfödarförsäkring vara viktig. Försäkringen är en trygghet för dig som uppfödare, eftersom skyddet hjälper dig ifall olika oförutsedda händelser skulle uppstå. Oförsäkrade djur kan bli dyrt. Att föda upp djur innebär ett stort ansvar och för att dina små valpar, kattungar eller andra djur ska vara skyddade från dag ett så bör du teckna en uppfödarförsäkring.

Vad är en uppfödarförsäkring?

Uppfödarförsäkringen är en försäkring framtagen för dig som föder upp djur. Till skillnad från vanliga djurförsäkringar, som täcker enskilda husdjur, så täcker uppfödarförsäkringen alla djur som du föder upp. Det betyder alltså en försäkring för flera valpar, kattungar eller andra husdjur. Försäkringen ger dig även skydd för djuret redan vid födsel, vilket vanliga djurförsäkringar oftast inte gör. Relaterat: Vad täcker en djurförsäkring?

Veterinärkostnaden är en stor utgift för djuruppfödare. Med en anpassad uppfödarförsäkring så kan besöken bli betydligt billigare.

Hitta bäst uppfödarförsäkring

Idag erbjuder i stort sett de flesta försäkringsbolag på marknaden någon form av djurförsäkring, vare sig det handlar om hästförsäkring, hundförsäkring, kattförsäkring eller annan form av djurförsäkring. Därför är det inte alltid lätt att hitta rätt bland alla erbjudanden. Hos Payup hittar du djurförsäkringar som är speciellt framtagna för djuruppfödare, d.v.s. uppfödarförsäkringar, och dessa kan du hitta ovan.

För att komma igång med en uppfödarförsäkring så jämför du uppfödarförskringarna som finns i listan ovan, ser ditt pris och går därefter vidare om du tycker att försäkringen passar dig. Klicka här för att komma igång.

Hur man jämför uppfödarförsäkringar

Det optimalaste sättet för att garantera en trygg försäkring som uppfyller dina förväntningar är att jämföra försäkringar från olika försäkringsbolag. Utgå från dina behov och krav när du jämför pris, innehåll, villkor och skydd.

Ibland kan den billigaste försäkringen faktiskt vara den bästa, men det kan ibland också vara så att du behöver tillägg till försäkringen för att den ska bli komplett. Se därför till att gå igenom försäkringen och vara säker på att du vet vad du får innan du väljer att gå vidare med att teckna den.

Relaterat: Vilka försäkringar behöver man?

Av

Johan K.
Johan K.

Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.

Vanliga frågor och svar

Vad är en uppfödarförsäkring?

Uppfödarförsäkringar är försäkringar för hund-, katt- och andra djuruppfödare.

Vad täcker en uppfödarförsäkring?

Till skillnad från vanliga djurförsäkringar, som endast täcker specifika husdjur, så täcker uppfödarförsäkringen alla djuruppfödarens djur.

Hur mycket kostar en uppfödarförsäkring?

Olika försäkringar kostar olika mycket. Hos Payup hittar du uppfödarförsäkringar och du kan i många fall se ditt pris direkt på uppfödarförsäkringens hemsida. Klicka här för att komma igång.

Hur ansöker man om en uppfödarförsäkring?

Enklast är att ansöka genom försäkringsbolagets hemsida. För att komma igång, klicka här.