Försäkra kattungen

Jämför och Hitta Bästa Försäkringen För Kattungen 2022

Försäkra din kattunge och undvik veterinärkostnader. Nedan listas försäkringar för kattungar i alla möjliga kattraser. Välj försäkringen som passar dig och din kattunge bäst, gå sedan vidare för att se ditt pris direkt på försäkringsbolagets hemsida.

Klicka här för att komma igång. För information om försäkring för kattungar och hur de fungerar, klicka här.

Lassie

Bästa försäkringen för kattungen för December 2022

Med en digital djurförsäkring som är smidig att använda så kan du ge ditt husdjur de bästa förutsättningarna för ett friskt liv. Lassie är en försäkring som gör det enkelt att försäkra ditt husdjur och minska försäkringskostnaderna. Lassie är modern, digital och erbjuder tre olika försäkringsnivåer. Du sköter dina försäkringsärenden direkt genom appen eller via hemsidan.

Översikt över försäkring för kattungar i Sverige 2022

 • Populärast 2022
  Lassie
  • Ny och modern djurförsäkring
  • 100% digital
  • Inga rasspecifika krav
  • Uppfödarförsäkring

  Om Lassie

  Ny, modern och digital djurförsäkring för hund och katt. Försäkringen hjälper dig från start till slut såväl innan som efter skadan uppstår.

 • ManyPets
  • Specialister på djurförsäkring
  • Försäkra hund och katt
  • Inga ålders- eller raskrav
  • Högt veterinärvårdsbelopp

  Om ManyPets

  Tidigare Bought By Many. Företaget är specialister på djurförsäkringar och baserat i Storbritannien. Med ManyPets försäkrar du hund och katt.

 • Svedea
  • Stort försäkringsbolag
  • Försäkra både hund och katt
  • Stor kundnöjdhet
  • 20% juniorrabatt

  Om Svedea

  Stort försäkringsbolag som erbjuder många olika försäkringar, bland annat hund-, katt- och uppfödarförsäkringar. Juniorrabatt på 20% för nyfödda djur.

Om försäkring för kattungar

Uppdaterad av Johan K.

Att ha en kattunge i familjen är underbart—och krävande. Med veterinärbesök och annan vård som katter eventuellt kan komma att behöva så är det viktigt att man försäkrar sin katt och att man försöker hitta den bästa försäkringen för största möjliga trygghet, med minsta antal onödiga kostnader och ofördelaktiga villkor. Med rätt försäkring kan du fokusera på det härliga i livet som kattägare.

Så fungerar en kattförsäkring

Att försäkra sin kattunge innebär ett ekonomiskt skydd mot kostnader för veterinärbesök, mediciner och dylikt ifall katten skadar sig eller skulle bli sjuk. Du kan då skicka in information om detta till ditt försäkringsbolag, som sedan skickar ut ekonomisk ersättning.

Normalt sett kräver försäkringar att katten är ett visst antal veckor gammal. Med andra ord så är det vanligt att man inte genast kan försäkra en nyfödd katt, dock så finns det idag kattförsäkringar som även skyddar nyfödda kattungar.

Alla husdjur du har privat eller föder upp bör försäkras. Att försäkra till exempel en hundvalp fungerar i stort sett likadant som för kattungar och kräver lika mycket eftertanke. Hos Payup kan du hitta information om vad djurförsäkringar täcker och olika försäkringsbolag som erbjuder djurförsäkringar för både kattungar och hundvalpar.

Hitta rätt försäkring för kattungen

Att teckna en kattförsäkring är en investering som ska ge trygghet till dig som ägare, och betala sig ifall olyckan skulle vara framme.

För att hitta den rätta försäkringen för din kattunge kan det vara bäst att titta på flera olika försäkringsbolag och jämföra kostnader, villkor och vad som ingår.

Punkter att ha i åtanke är till exempel hur självrisken fungerar, och huruvida livförsäkring ingår eller kan läggas till separat om du vill ha en sådan. Genom att jämföra försäkringar för kattungar kan du få en bra uppfattning om vad som passar dig och din kattunge bäst.

För kattuppfödare

Att föda upp katter kräver ett stort ansvar med mycket att tänka på, och det gäller även försäkringen.

En försäkring för att föda upp katter gäller för en hel kull och täcker även in sådant som dolda fel hos avkomma. Med en speciell kattuppfödarförsäkring får du ett smidigt skydd för de katter du föder upp och säljer. Se uppfödarförsäkringar för kattuppfödare.

Av

Johan K.

Johan K.

Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.

Vanliga frågor och svar

Vad täcker en försäkring för kattungar?

När du bestämmer dig för att ta in ett djur i din familj som till exempel en hund eller katt så bör du försäkra det. De...

Vad kostar en försäkring för kattungar?

Priset på en försäkring för kattungen varierar hos olika försäkringsbolag. Klicka här för att se en lista över kattförsäkringsbolag och se ditt pris på försäkringsbolagens hemsida.

Vilka raser av kattungar kan man försäkra?

Det går i princip att försäkra alla kattraser. Katter som kan dra på sig veterinärkostnader går att försäkra.

Kan en uppfödare teckna försäkring för kattungar?

Ja, det finns försäkringar speciellt framtagna för kattuppfödare. Se uppfödarförsäkringar.