Försäkra valpen

Jämför och Hitta Bästa Valpförsäkringen 2022

Försäkra din valp och undvik veterinärkostnader. Nedan listas valpförsäkringar för alla möjliga hundraser. Välj försäkringen som passar dig och din valp bäst, gå sedan vidare för att se ditt pris direkt på försäkringsbolagets hemsida.

Klicka här för att komma igång. För information om valpförsäkringar och hur de fungerar, klicka här.

Lassie

Bästa valpförsäkringen för December 2022

Med en digital djurförsäkring som är smidig att använda så kan du ge ditt husdjur de bästa förutsättningarna för ett friskt liv. Lassie är en försäkring som gör det enkelt att försäkra ditt husdjur och minska försäkringskostnaderna. Lassie är modern, digital och erbjuder tre olika försäkringsnivåer. Du sköter dina försäkringsärenden direkt genom appen eller via hemsidan.

Översikt över valpförsäkringar i Sverige 2022

 • Populärast 2022
  Lassie
  • Ny och modern djurförsäkring
  • 100% digital
  • Inga rasspecifika krav
  • Uppfödarförsäkring

  Om Lassie

  Ny, modern och digital djurförsäkring för hund och katt. Försäkringen hjälper dig från start till slut såväl innan som efter skadan uppstår.

 • ManyPets
  • Specialister på djurförsäkring
  • Försäkra hund och katt
  • Inga ålders- eller raskrav
  • Högt veterinärvårdsbelopp

  Om ManyPets

  Tidigare Bought By Many. Företaget är specialister på djurförsäkringar och baserat i Storbritannien. Med ManyPets försäkrar du hund och katt.

 • Svedea
  • Stort försäkringsbolag
  • Försäkra både hund och katt
  • Stor kundnöjdhet
  • 20% juniorrabatt

  Om Svedea

  Stort försäkringsbolag som erbjuder många olika försäkringar, bland annat hund-, katt- och uppfödarförsäkringar. Juniorrabatt på 20% för nyfödda djur.

Om valpförsäkringar

Uppdaterad av Johan K.

Har du fått sällskap av en liten ny lurvig vän i form av en valp? Grattis! Att se en valp växa upp är helt underbart. Dessutom blir den en vän för livet. För att valpen ska få ett bra liv tillsammans med dig finns det dock några saker du bör tänka på. En av de viktigaste är att försäkra din valp.

Vad är en valpförsäkring?

En valpförsäkring är helt enkelt en av de hundförsäkringar som riktar sig mot yngre hundar. I många fall kan de också kallas juniorförsäkringar.

Egentligen fungerar valpförsäkringen på samma sätt som en vanlig hundförsäkring. Speciellt för valpförsäkringar är dock att du kan få rabatt när du tecknar dem. Det beror på att äldre hundar sannolikt oftare drabbas av sjukdomar än unga hundar.

För att få de bästa villkoren för dig och din hund är det viktigt för dig att jämföra försäkringar från olika försäkringsbolag. När du gör jämförelsen är det bra att titta på vad försäkringen täcker, undersök vilka rabatter som ges och hur ung hunden kan vara för att få försäkringen.

Det kan dessutom vara bra att veta att de flesta försäkringsbolag även har kattförsäkringar, försäkringar för kattungar och försäkringar för andra husdjur. Om du har flera djur kan det då vara till fördel att välja ett och samma försäkringsbolag för samtliga.

Din valp kan redan vara försäkrad

När du köper en valp från en uppfödare är det mycket möjligt att din valp redan är försäkrad. Uppfödaren kan ha tecknat en försäkring för djuruppfödare innan valparna lämnat uppfödningen. Uppfödare brukar också teckna en försäkring för dolda fel, för att ha ett heltäckande skydd. Om din valp redan har en försäkring så kan uppfödaren hjälpa dig med att hitta rätt försäkring som kan passa din hundvalp. Kom dock ihåg att det ändå är bra att titta på olika försäkringar och eventuellt välja en försäkring som passar dig och dina behov samt förutsättningar. Se valpförsäkringar.

Läs mer: Vad brukar en djurförsäkring vanligtvis täcka?

Av

Johan K.

Johan K.

Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.

Vanliga frågor och svar

Vad täcker en valpförsäkring?

När du bestämmer dig för att ta in ett djur i din familj som till exempel en hund eller katt så bör du försäkra det. De...

Vad kostar en valpförsäkring?

Priset på en valpförsäkring varierar hos olika försäkringsbolag. Klicka här för att se en lista över valpförsäkringsbolag och se ditt pris på försäkringsbolagens hemsida.

Vilken är den bästa valpförsäkringen?

Hos PayUp hittar du valpförsäkringar. Jämför och hitta den bästa valpförsäkringen som passar just dina behov bäst. Klicka här för att komma igång.

Kan en uppfödare teckna valpförsäkring?

Ja, det finns försäkringar speciellt framtagna för valpuppfödare. Uppfödarförsäkringar.