Försäkra hunden

Jämför och Hitta Bästa Hundförsäkringen 2023

Försäkra din hund och undvik veterinärkostnader. Nedan listas hundförsäkringar för alla möjliga hundraser. Välj försäkringen som passar dig och din hund bäst, gå sedan vidare för att se ditt pris direkt på försäkringsbolagets hemsida.

Klicka här för att komma igång. För information om hundförsäkringar och hur de fungerar, klicka här.

Lassie

Bästa hundförsäkringen för Februari 2023

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Med en digital djurförsäkring som är smidig att använda så kan du ge ditt husdjur de bästa förutsättningarna för ett friskt liv. Lassie är en försäkring som gör det enkelt att försäkra ditt husdjur och minska försäkringskostnaderna. Lassie är modern, digital och erbjuder tre olika försäkringsnivåer. Du sköter dina försäkringsärenden direkt genom appen eller via hemsidan.

Jämför & Hitta

Översikt över hundförsäkringar i Sverige 2023

 1. Populärast 2023
  Lassie
  • Ny och modern djurförsäkring
  • 100% digital
  • Inga rasspecifika krav
  • Uppfödarförsäkring
  Om Lassie:

  Ny, modern och digital djurförsäkring för hund och katt. Försäkringen hjälper dig från start till slut såväl innan som efter skadan uppstår.

 2. ManyPets
  • Specialister på djurförsäkring
  • Försäkra hund och katt
  • Inga ålders- eller raskrav
  • Högt veterinärvårdsbelopp
  Om ManyPets:

  Tidigare Bought By Many. Företaget är specialister på djurförsäkringar och baserat i Storbritannien. Med ManyPets försäkrar du hund och katt.

 3. Svedea
  • Stort försäkringsbolag
  • Försäkra både hund och katt
  • Stor kundnöjdhet
  • 20% juniorrabatt
  Om Svedea:

  Stort försäkringsbolag som erbjuder många olika försäkringar, bland annat hund-, katt- och uppfödarförsäkringar. Juniorrabatt på 20% för nyfödda djur.

Om hundförsäkringar

Uppdaterad av Johan K.

Alla som har en hund bör ha en hundförsäkring för att skydda sig mot kostsamma veterinärbesök om en olycka skulle ske.

En viktig del av en djurförsäkring är veterinärvårdsförsäkringen; den delen av försäkringen som täcker kostnader för både behandlingar och undersökningar hos veterinären om hunden skulle bli sjuk eller skadad.

Vad en hundförsäkring innebär

En hundförsäkring skyddar dig och din hund mot dyra veterinärvårdskostnader om din hund skulle bli sjuk, skadad eller behöver veterinärvård. Förutom veterinärvårdsersättningen så kan man som hundägare även lägga till en livförsäkring som kan ge en engångsersättning i det fall att din hund skulle gå bort innan en viss ålder.

När man kan teckna en hundförsäkring

De flesta försäkringsbolag låter dig teckna en försäkring från och med att din valp är 6 veckor. Vanligtvis så är karenstiden 20 dagar.

För att du ska få ersättning från ditt försäkringsbolag så måste vården och behandlingen som du söker genomföras av en legitimerad veterinär. Notera att vissa försäkringsbolag och försäkringar kan ha vissa undantag för vissa sjukdomar, samt begränsningar vad gäller hundraser eller existerande åkommor. Vissa hundraser är mer benägna för vissa sjukdomar, till exempel så kan en plattare nos leda till en ökad risk för andningsbesvär. Att gå igenom eventuella begränsningar i försäkringen kan vara bra innan du väljer att ansöka om den bästa försäkringen för just din hund.

Självrisk

När du ska försäkra din vovve eller katt så är det bra att jämföra olika försäkringar och titta på självrisken. Självrisken är den del av veterinärvårdskostnaden som du själv behöver betala och som ditt försäkringsbolag inte täcker. Hos många försäkringsbolag så behöver du betala självrisken och dessutom även stå för en viss del av kostnaden som överstiger självrisken. Det kan handla om mellan 15 och 25 procent av kostnaderna över den fasta självrisken.

Premie

När du tittar på olika försäkringar och självrisk så är det viktigt att ta hänsyn till att en lägre självrisk ofta innebär en högre premie (kostnaden för försäkringen), och vice versa. Du behöver därför lägga dig på en nivå som känns lämplig och prisvärd för dig.

Tilläggsförsäkringar

När du tittar på försäkringar och ska teckna en försäkring så kan det vara bra att titta på tillgängliga tilläggsförsäkringar. Många försäkringsbolag erbjuder tilläggsförsäkringar som kompletterar hundförsäkringen och kan ge ett större skydd om något olyckligt skulle hända. Det kan handla om tilläggsförsäkringar som kan ge ersättning för medicin, CT-röntgen/MR-röntgen behandlingar, rehabilitering och mer.

Genom att teckna tilläggsförsäkringar så har du ett ökat skydd om din hund behöver mer avancerad vård. För vissa raser som är mer benägna för vissa sjukdomar så kan det vara extra lämpligt att titta på tillgängliga tilläggsförsäkringar.

Relaterat: Finns det digitala djurförsäkringar?

Populäraste hundraserna som försäkras i Sverige

Några populära hundraser som försäkras i Sverige, enligt Jordbruksverkets hundregister är:

 • Labrador retriever
 • Tysk schäferhund
 • Golden retriever
 • Jack russel terrier
 • Jämthund

Av

Johan K.
Johan K.

Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.

Vanliga frågor och svar

Vad täcker en hundförsäkring?

När du bestämmer dig för att ta in ett djur i din familj som till exempel en hund eller katt så bör du försäkra det. De...

Vad kostar en hundförsäkring?

Priset på en hundförsäkring varierar hos olika försäkringsbolag. Klicka här för att se en lista över hundförsäkringsbolag och se ditt pris på försäkringsbolagens hemsida.

Vilka hundraser kan man försäkra?

Det går i princip att försäkra alla hundraser. Hundar som kan dra på sig veterinärkostnader går att försäkra.

Vilken är den billigaste hundförsäkringen?

Hos PayUp hittar du en lista över hundförsäkringar. Välj försäkringen som passar dig och se ditt pris direkt på försäkringens hemsida.