Försäkra husdjuret

Jämför och Hitta Bästa Djurförsäkringen 2022

Försäkra ditt husdjur och undvik veterinärkostnader. Nedan listas djurförsäkringar för alla möjliga husdjur. Välj försäkringen som passar dig och ditt husdjur bäst, gå sedan vidare för att se ditt pris direkt på försäkringsbolagets hemsida.

Klicka här för att komma igång. För information om djurförsäkringar och hur de fungerar, klicka här.

Lassie

Bästa djurförsäkringen för September 2022

Med en digital djurförsäkring som är smidig att använda så kan du ge ditt husdjur de bästa förutsättningarna för ett friskt liv. Lassie är en försäkring som gör det enkelt att försäkra ditt husdjur och minska försäkringskostnaderna. Lassie är modern, digital och erbjuder tre olika försäkringsnivåer. Du sköter dina försäkringsärenden direkt genom appen eller via hemsidan.

Översikt över djurförsäkringar i Sverige 2022

 • Populärast 2022
  Lassie
  • Ny och modern djurförsäkring
  • 100% digital
  • Inga rasspecifika krav
  • Uppfödarförsäkring

  Om Lassie

  Lassie är en ny, modern och digital djurförsäkring för hund och katt. Försäkringen hjälper dig från start till slut både innan, och efter skadan är framme.

  Lassie recension
 • ManyPets
  • Specialister på djurförsäkring
  • Försäkra hund och katt
  • Inga ålders- eller raskrav
  • Högt veterinärvårdsbelopp

  Om ManyPets

  ManyPets är specialister inom djurförsäkring. Företaget ägs av Bought By Many, baserat i Storbritannien. Med ManyPets försäkrar du hund och katt. Försäkringen är framtagen för husdjur.

  ManyPets recension
 • Svedea
  • Stort försäkringsbolag
  • Djurförsäkring för både hund och katt
  • Stor kundnöjdhet
  • 20% juniorrabatt

  Om Svedea

  Stort försäkringsbolag i Sverige som erbjuder flera olika försäkringar, bland annat hund-, katt- och uppfödarförsäkringar. Nyfödda djur har 20% i juniorrabatt.

  Svedea recension

Om djurförsäkringar

Uppdaterad av Johan K.

Så klart så älskar vi våra husdjur och vill kunna göra allt för dem om de skulle bli sjuka eller skada sig. Dessvärre så kan veterinärvård vara mycket dyr och därför så är det inte alltid möjligt. En djurförsäkring kan täcka stora delar av dessa kostnader och göra det möjligt att ge djuret den vård det behöver. Med ”djurförsäkring” så menar man det här:

Veterinärvårdsförsäkring

Genom att försäkra ett husdjur så kan man ge djuret möjligheten att få den veterinärvård den behöver om en olycka eller sjukdom skulle inträffa. Det finns olika sätt att försäkra hund, försäkra katt, försäkra häst eller andra djur.

Det första man väljer att göra är att teckna en veterinärvårdsförsäkring. En veterinärvårdsförsäkring täcker djurets vård hos en legitimerad veterinär. Försäkringen täcker dock inte alla typer av sjukdomar och skador som ditt djur kan drabbas av, därför är det bra att kontakt försäkringsbolaget innan veterinärbesöket vid sjukfall som inte är akuta.

En viss självrisk ingår alltid i försäkringar och den varierar mellan försäkringsbolag. När man tecknar försäkringen så väljer man också vilken nivå man väljer att lägga sig på. De billigaste försäkringarna täcker färre sjukdomar och skador, och täcker bara veterinärkostnaderna upp till ett visst belopp. Om man väljer att betala lite mer i självrisk så täcks högre belopp av försäkringen och så vidare.

Nästan alla djur går att veterinärvårdsförsäkra, och det kan vara en god idé att jämföra olika försäkringsbolag innan man tecknar försäkringen.

Relaterat: Vilka försäkringar behöver jag själv som privatperson?

Livförsäkring

Man kan också välja att lägga till en livförsäkring för sitt djur. Detta innebär att man då får ersättning om djuret skulle avlida, motsvarande det valda försäkringsbeloppet. Utbetalningen kan dock aldrig bli större än marknadsvärdet på djuret. Livbeloppet sjunker ofta ju äldre djuret blir.

Dessutom finns det olika tilläggsförsäkringar för till exempel mediciner, magnetkameraundersökning, rehabilitering, avbokad resa p.g.a sjukfall och så vidare.

Av

Johan K.

Johan K.

Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.

Vanliga frågor och svar

Vad täcker en djurförsäkring?

När du bestämmer dig för att ta in ett djur i din familj som till exempel en hund eller katt så bör du försäkra det. De...

Vad kostar en djurförsäkring?

Priset på en djurförsäkring varierar hos olika försäkringsbolag. Klicka här för att se en lista över djurförsäkringsbolag och se ditt pris på försäkringsbolagens hemsida.

Vilka djur kan man försäkra?

Det går i princip att försäkra alla husdjur. Djur som kan dra på sig veterinärkostnader går att försäkra. Häst, hund, katt och fåglar är några exempel.

Vilken är den billigaste djurförsäkringen?

Hos PayUp hittar du en lista över djurförsäkringar. Välj försäkringen som passar dig och se ditt pris direkt på försäkringens hemsida.