Digitala försäkringar

Jämför de bästa digitala försäkringarna 2024

Vår erfarenhet och vårt engagemang för hög kvalitet: Med över 200 noggrant granskade recensioner, fler än 700 artiklar skrivna av experter, ett team bestående av branschkunniga personer och löpande uppdateringar varje månad arbetar vi för att du alltid ska få tillgång till tillförlitlig och aktuell information.

Därför kan du lita på Payup: Vårt engagerade expertteam arbetar målmedvetet för att tillhandahålla den senaste och mest relevanta informationen som stödjer dina beslut. Med ett starkt fokus på objektivitet, en datadriven metodik och transparens, strävar vi efter att vara din mest tillförlitliga källa till information. Varje ranking och betyg är noggrant underbyggt, vilket du kan läsa mer om antingen direkt vid produktbeskrivningen eller i våra detaljerade recensioner.

Läs mer om våra redaktionella riktlinjer.

Sveland

Bästa digitala försäkringen 2024

Sveland är det bästa digitala försäkringen 2024. Sveland Djurförsäkring erbjuder omfattande försäkringar för hundar, katter, hästar och smådjur. Försäkringarna är flexibla och kan anpassas efter olika behov, med täckning för både sjukdomar och olycksfall. Som kundägt bolag återinvesterar de överskott för att ständigt förbättra sina tjänster.

Jämför digitala försäkringar i Sverige 2024

Populärast 2024
Renodlat djurförsäkringsbolag som ägs av sina kunder Sveland logo
 • Omfattande djurförsäkringar
 • Kundägt
 • Anpassningsbara alternativ
 • Täcker hund, häst, katt och smådjur

Sveland

Ett kundägt djurförsäkringsbolag som erbjuder försäkringar för hundar, katter, hästar och smådjur. Som kund har du möjlighet att påverka bolagets utveckling.

Gofido logo
 • Smart och flexibel försäkring
 • Anpassa efter dina behov
 • Bestäm din egen självrisk
 • Skadeanmälan på 2 min

Gofido

En modern och smart lösning med fokus på anpassningsbara hem- och bilförsäkringar. Flexibel självrisk och smidig skadeanmälningsprocess.

Lassie logo
 • Ny och modern djurförsäkring
 • 100% digital
 • Inga rasspecifika krav
 • Uppfödarförsäkring

Lassie

Ny, modern och digital djurförsäkring för hund och katt. Försäkringen hjälper dig från start till slut såväl innan som efter skadan uppstår.

Hedvig logo
 • Ny och modern hemförsäkring
 • 100% digital
 • Enkel och snabb skadeanmälan
 • Personlig hjälp fram till 22:00

Hedvig

En ny, modern och digital försäkring med många fördelar. Snabb skadeanmälan online med personlig hjälp, kostnadsfritt, fram till kl. 22:00 varje dag.

Om digitala försäkringar

Digitaliseringen går framåt med stormsteg och även försäkringsbranschen hänger på. Idag finns det många försäkringsbolag som erbjuder digitala försäkringar, något som kan vara mycket smidigt för dig som kund.

Vad är en digital försäkring?

En digital försäkring är en försäkring som sköter allt arbete online. Med andra ord så tecknar du försäkringen online, betalar för den online, gör skadeanmälan online. Du slipper krånglig pappersarbete, långa väntetider och långa servicetider. Med digitala försäkringar så sker allt i regel snabbt, allt sker digitalt och mycket är automatiserat.

När du ska jämföra försäkringar så kommer du att upptäcka att allt fler försäkringsbolag rört sig mot digitalisering och att allt fler försäkringar är digitaliserade. Många försäkringsbolag har till och med utvecklat egna appar som gör administrationen av försäkringen mycket enklare. Till exempel så kan du göra skadeanmälan direkt genom appen och legitimera dig med BankID, istället för att fylla i en skadeanmälan på papper, skicka den med posten och vänta på att försäkringsbolaget ska få din skadeanmälan.

Digitala försäkringar finns för de allra flesta typer av försäkringar. Du kan till exempel ha digitala hemförsäkringar, djurförsäkringar, bil- eller båtförsäkringar och mycket mer.

Läs mer: Vilka försäkringar behöver jag?

Fördelar med digitala försäkringar

Den största fördelen med digitala försäkringar är smidigheten. Du sköter alla dina ärenden direkt i din mobil, surfplatta eller dator och du slipper allt vad pappersarbete heter. Det gör också att du ofta kan få snabb handläggning och vid eventuell ersättning även snabba utbetalningar.

I och med att du slipper all pappersarbete så blir det också väldigt enkelt för dig att ha koll på dina försäkringar. Du behöver inte längre ha eventuella försäkringspapper insatta i en pärm någonstans i hemmet utan du kan ha alla dina ärenden organiserade direkt i din e-post eller i eventuell app som försäkringsbolaget erbjuder.

Eftersom det också blir smidigare för försäkringsbolaget så kan dessa ofta erbjuda bättre priser än traditionella försäkringsbolag, trots att du blir lika bra försäkrad.

Läs mer: Hur vet jag om jag redan har en hemförsäkring?

Vem passar en digital försäkring för?

En digital försäkring passar egentligen alla som gillar att ha det enkelt och smidigt. Industrin i allmänhet rör sig mot digitalisering och i framtiden så kommer de flesta försäkringarna att vara fullt digitaliserade, liksom det mesta på marknaden idag. Det är främst för att digitalisering helt enkelt gör saker enklare, mer organiserade, säkrare, effektivare och snabbare. Dock så finns det förstås några begränsningar: en faktor är såklart att du känner dig bekväm med att använda digital tjänster överlag. Du måste också ha en smartphone, surfplatta eller en dator eftersom du oftast sköter det mesta via försäkringsbolagets egna appar och hemsidor.

Det som också kan vara en begränsade faktor är att många digitala försäkringsbolag i dagsläget väljer att satsa på specifika typer av försäkringar. Alltså så är det inte säkert att du kan ha en hemförsäkring, bilförsäkring och olycksfallsförsäkring hos ett och samma försäkringsbolag.

Läs mer: Försäkring för när man åker utomlands

Vanliga frågor och svar

En digital försäkring är en försäkring som sköts digitalt, ofta genom en app.

Det finns digitala försäkringar åt det mesta, däribland hus och hem, djur, fordon och mer. Lista över digitala försäkringar.

Digitala försäkringar brukar kosta mindre än traditionella försäkringar, eftersom det mesta sköts automatiskt och digitalt. Företagen har färre kostnader och kan erbjuda lägre priser. Jämför försäkringar och priser.

Hos PayUp kan du jämföra digitala försäkringar och välja en digital försäkring som passar dig.

Relaterad läsning