Kom igång

Lista Över De Bästa Digitala Försäkringarna 2023

Med en digital försäkring så slipper du krångligt pappersarbete, långa väntetider och långa handläggningstider. Med digitala försäkringar så går försäkringshantering ofta fort, bara några minuter och även utbetalningar sker ofta snabbt. Personlig service brukar oftast erbjudas direkt genom försäkringsbolagens app och även skadeanmälan görs oftast digitalt, på bara några minuter.

För att komma igång med en digital försäkring, klicka här. Jämför försäkringsbolagen och välj den försäkring som passar dina behov bäst. För att läsa mer om digitala försäkringar och hur de fungerar, klicka här.

Digitala försäkringar finns idag till för det mesta. Till exempel så kan man teckna digitala bilförsäkringar, hemförsäkringar, djurförsäkringar och mer. Läs mer om utbudet av digitala försäkringar här.

Evoli

Bästa digitala försäkringen för Juni 2023

Evoli är det bästa digitala försäkringen enligt Payup. Evoli erbjuder digitala konsumentförsäkringar. Företagets produkter omfattar hemförsäkringar och bilförsäkringar. Du ansöker om försäkringarna och kan administrera dem online, på företagets hemsida. Kundsupport finns tillgängligt vid behov, dygnet runt, alla dagar i veckan.

Se ditt pris Läs mer om varför Evoli är bäst

Jämför & Hitta

Översikt över digitala försäkringar i Sverige 2023

 • Populärast 2023
  Evoli
  • Konkurrenskraftigt pris
  • Se pris direkt på sidan
  • Modernt & digitalt
  • Enkelt att teckna

  Evoli

  Ett digitalt försäkringsbolag med huvudsäte i Stockholm, Sverige. Med Evoli försäkrar du allt möjligt, digitalt och till konkurrenskraftiga priser.

 • Lassie
  • Ny och modern djurförsäkring
  • 100% digital
  • Inga rasspecifika krav
  • Uppfödarförsäkring

  Lassie

  Ny, modern och digital djurförsäkring för hund och katt. Försäkringen hjälper dig från start till slut såväl innan som efter skadan uppstår.

 • Hedvig
  • Ny och modern hemförsäkring
  • 100% digital
  • Enkel och snabb skadeanmälan
  • Personlig hjälp fram till 22:00

  Hedvig

  En ny, modern och digital försäkring med många fördelar. Snabb skadeanmälan online med personlig hjälp, kostnadsfritt, fram till kl. 22:00 varje dag.

Om digitala försäkringar

Digitaliseringen går framåt med stormsteg och även försäkringsbranschen hänger på. Idag finns det många försäkringsbolag som erbjuder digitala försäkringar, något som kan vara mycket smidigt för dig som kund.

Vad är en digital försäkring?

En digital försäkring är en försäkring som sköter allt arbete online. Med andra ord så tecknar du försäkringen online, betalar för den online, gör skadeanmälan online. Du slipper krånglig pappersarbete, långa väntetider och långa servicetider. Med digitala försäkringar så sker allt i regel snabbt, allt sker digitalt och mycket är automatiserat.

När du ska jämföra försäkringar så kommer du att upptäcka att allt fler försäkringsbolag rört sig mot digitalisering och att allt fler försäkringar är digitaliserade. Många försäkringsbolag har till och med utvecklat egna appar som gör administrationen av försäkringen mycket enklare. Till exempel så kan du göra skadeanmälan direkt genom appen och legitimera dig med BankID, istället för att fylla i en skadeanmälan på papper, skicka den med posten och vänta på att försäkringsbolaget ska få din skadeanmälan.

Digitala försäkringar finns för de allra flesta typer av försäkringar. Du kan till exempel ha digitala hemförsäkringar, djurförsäkringar, bil- eller båtförsäkringar och mycket mer.

Läs mer: Vilka försäkringar behöver jag?

Fördelar med digitala försäkringar

Den största fördelen med digitala försäkringar är smidigheten. Du sköter alla dina ärenden direkt i din mobil, surfplatta eller dator och du slipper allt vad pappersarbete heter. Det gör också att du ofta kan få snabb handläggning och vid eventuell ersättning även snabba utbetalningar.

I och med att du slipper all pappersarbete så blir det också väldigt enkelt för dig att ha koll på dina försäkringar. Du behöver inte längre ha eventuella försäkringspapper insatta i en pärm någonstans i hemmet utan du kan ha alla dina ärenden organiserade direkt i din e-post eller i eventuell app som försäkringsbolaget erbjuder.

Eftersom det också blir smidigare för försäkringsbolaget så kan dessa ofta erbjuda bättre priser än traditionella försäkringsbolag, trots att du blir lika bra försäkrad.

Läs mer: Hur vet jag om jag redan har en hemförsäkring?

Vem passar en digital försäkring för?

En digital försäkring passar egentligen alla som gillar att ha det enkelt och smidigt. Industrin i allmänhet rör sig mot digitalisering och i framtiden så kommer de flesta försäkringarna att vara fullt digitaliserade, liksom det mesta på marknaden idag. Det är främst för att digitalisering helt enkelt gör saker enklare, mer organiserade, säkrare, effektivare och snabbare. Dock så finns det förstås några begränsningar: en faktor är såklart att du känner dig bekväm med att använda digital tjänster överlag. Du måste också ha en smartphone, surfplatta eller en dator eftersom du oftast sköter det mesta via försäkringsbolagets egna appar och hemsidor.

Det som också kan vara en begränsade faktor är att många digitala försäkringsbolag i dagsläget väljer att satsa på specifika typer av försäkringar. Alltså så är det inte säkert att du kan ha en hemförsäkring, bilförsäkring och olycksfallsförsäkring hos ett och samma försäkringsbolag.

Läs mer: Försäkring för när man åker utomlands

Vanliga frågor och svar

Vad är en digital försäkring?

En digital försäkring är en försäkring som sköts digitalt, ofta genom en app.

Vilka digitala försäkringar finns det?

Det finns digitala försäkringar åt det mesta, däribland hus och hem, djur, fordon och mer. Lista över digitala försäkringar.

Hur mycket kostar en digital försäkring?

Digitala försäkringar brukar kosta mindre än traditionella försäkringar, eftersom det mesta sköts automatiskt och digitalt. Företagen har färre kostnader och kan erbjuda lägre priser. Jämför försäkringar och priser.

Vilken är den billigaste digitala försäkringen?

Hos PayUp kan du jämföra digitala försäkringar och välja en digital försäkring som passar dig.