Kom igång

Digitala Försäkringar: Jämför och Hitta De Bästa 2024

Av Johan Karlsson | Uppdaterad

Gofido

Bästa digitala försäkringen 2024

Gofido är det bästa digitala försäkringen 2024 enligt Payup. Med Gofido kan du enkelt teckna en rad olika försäkringar—från hem- och bilförsäkringar till rese- och livförsäkringar. Allt kan skötas direkt via deras hemsida. Under "Mina Sidor" har du möjlighet att både administrera dina försäkringar och anmäla skador i en process som inte tar mer än några minuter. Dessutom finns det ingen bindningstid, så du kan säga upp dina försäkringar när du önskar.

Se Gofidos villkor

Jämför 3 st. digitala försäkringar i Sverige 2024

 • Populärast 2024
  Gofido logo
  • Smart och flexibel försäkring
  • Anpassa efter dina behov
  • Bestäm din egen självrisk
  • Skadeanmälan på 2 min

  Gofido

  En modern och smart lösning med fokus på anpassningsbara hem- och bilförsäkringar. Flexibel självrisk och smidig skadeanmälningsprocess.

 • Lassie logo
  • Ny och modern djurförsäkring
  • 100% digital
  • Inga rasspecifika krav
  • Uppfödarförsäkring

  Lassie

  Ny, modern och digital djurförsäkring för hund och katt. Försäkringen hjälper dig från start till slut såväl innan som efter skadan uppstår.

 • Hedvig logo
  • Ny och modern hemförsäkring
  • 100% digital
  • Enkel och snabb skadeanmälan
  • Personlig hjälp fram till 22:00

  Hedvig

  En ny, modern och digital försäkring med många fördelar. Snabb skadeanmälan online med personlig hjälp, kostnadsfritt, fram till kl. 22:00 varje dag.

Om digitala försäkringar

Digitaliseringen går framåt med stormsteg och även försäkringsbranschen hänger på. Idag finns det många försäkringsbolag som erbjuder digitala försäkringar, något som kan vara mycket smidigt för dig som kund.

Vad är en digital försäkring?

En digital försäkring är en försäkring som sköter allt arbete online. Med andra ord så tecknar du försäkringen online, betalar för den online, gör skadeanmälan online. Du slipper krånglig pappersarbete, långa väntetider och långa servicetider. Med digitala försäkringar så sker allt i regel snabbt, allt sker digitalt och mycket är automatiserat.

När du ska jämföra försäkringar så kommer du att upptäcka att allt fler försäkringsbolag rört sig mot digitalisering och att allt fler försäkringar är digitaliserade. Många försäkringsbolag har till och med utvecklat egna appar som gör administrationen av försäkringen mycket enklare. Till exempel så kan du göra skadeanmälan direkt genom appen och legitimera dig med BankID, istället för att fylla i en skadeanmälan på papper, skicka den med posten och vänta på att försäkringsbolaget ska få din skadeanmälan.

Digitala försäkringar finns för de allra flesta typer av försäkringar. Du kan till exempel ha digitala hemförsäkringar, djurförsäkringar, bil- eller båtförsäkringar och mycket mer.

Läs mer: Vilka försäkringar behöver jag?

Fördelar med digitala försäkringar

Den största fördelen med digitala försäkringar är smidigheten. Du sköter alla dina ärenden direkt i din mobil, surfplatta eller dator och du slipper allt vad pappersarbete heter. Det gör också att du ofta kan få snabb handläggning och vid eventuell ersättning även snabba utbetalningar.

I och med att du slipper all pappersarbete så blir det också väldigt enkelt för dig att ha koll på dina försäkringar. Du behöver inte längre ha eventuella försäkringspapper insatta i en pärm någonstans i hemmet utan du kan ha alla dina ärenden organiserade direkt i din e-post eller i eventuell app som försäkringsbolaget erbjuder.

Eftersom det också blir smidigare för försäkringsbolaget så kan dessa ofta erbjuda bättre priser än traditionella försäkringsbolag, trots att du blir lika bra försäkrad.

Läs mer: Hur vet jag om jag redan har en hemförsäkring?

Vem passar en digital försäkring för?

En digital försäkring passar egentligen alla som gillar att ha det enkelt och smidigt. Industrin i allmänhet rör sig mot digitalisering och i framtiden så kommer de flesta försäkringarna att vara fullt digitaliserade, liksom det mesta på marknaden idag. Det är främst för att digitalisering helt enkelt gör saker enklare, mer organiserade, säkrare, effektivare och snabbare. Dock så finns det förstås några begränsningar: en faktor är såklart att du känner dig bekväm med att använda digital tjänster överlag. Du måste också ha en smartphone, surfplatta eller en dator eftersom du oftast sköter det mesta via försäkringsbolagets egna appar och hemsidor.

Det som också kan vara en begränsade faktor är att många digitala försäkringsbolag i dagsläget väljer att satsa på specifika typer av försäkringar. Alltså så är det inte säkert att du kan ha en hemförsäkring, bilförsäkring och olycksfallsförsäkring hos ett och samma försäkringsbolag.

Läs mer: Försäkring för när man åker utomlands

Vanliga frågor och svar