Cykelförsäkringar

Jämför De Bästa Cykelförsäkringarna 2024

Vår erfarenhet och vårt engagemang för hög kvalitet: Med över 200 noggrant granskade recensioner, fler än 700 artiklar skrivna av experter, ett team bestående av branschkunniga personer och löpande uppdateringar varje månad arbetar vi för att du alltid ska få tillgång till tillförlitlig och aktuell information.

Därför kan du lita på Payup: Vårt engagerade expertteam arbetar målmedvetet för att tillhandahålla den senaste och mest relevanta informationen som stödjer dina beslut. Med ett starkt fokus på objektivitet, en datadriven metodik och transparens, strävar vi efter att vara din mest tillförlitliga källa till information. Varje ranking och betyg är noggrant underbyggt, vilket du kan läsa mer om antingen direkt vid produktbeskrivningen eller i våra detaljerade recensioner.

Läs mer om våra redaktionella riktlinjer.

Payup P icon
Hedvig

Bästa cykelförsäkringen 2024

Hedvig är den bästa cykelförsäkringen enligt Payup 2024. Hedvig erbjuder en prisvärd och modern försäkring utan bindningstid. Försäkringen är helt digital och allt hanteras direkt genom appen. Skadeanmälan görs på bara några minuter. Försäkringsbolaget erbjuder hemförsäkringar, bilförsäkringar, olycksfallsförsäkringar, djurförsäkringar och mer. Du ansöker snabbt genom Hedvigs hemsida, där du även kan ta del av prisuppgifter innan du signerar.

Jämför cykelförsäkringar i Sverige 2024

 • Populärast 2024
  Hedvig logo
  • Ny och modern hemförsäkring
  • 100% digital
  • Enkel och snabb skadeanmälan
  • Personlig hjälp fram till 22:00

  Hedvig

  En ny, modern och digital försäkring med många fördelar. Snabb skadeanmälan online med personlig hjälp, kostnadsfritt, fram till kl. 22:00 varje dag.

 • Gofido logo
  • Smart och flexibel försäkring
  • Anpassa efter dina behov
  • Bestäm din egen självrisk
  • Skadeanmälan på 2 min

  Gofido

  En modern och smart lösning med fokus på anpassningsbara hem- och bilförsäkringar. Flexibel självrisk och smidig skadeanmälningsprocess.

 • Dunstan logo
  • För häst- och gårdsägare
  • Ersättning från första kronan
  • Veterinärvård upp till 150 000 KR
  • Heltäckande skydd

  Dunstan

  Försäkringen för dig som söker trygghet för både häst och gård. Dunstans hästförsäkringar är omfattande, heltäckande och utformade för häst- och gårdsägare.

Vad en cykelförsäkring är

En cykelförsäkring är en försäkring som ger ekonomiskt skydd för din cykel mot olika risker, såsom stöld, skador eller olyckor. Syftet med en cykelförsäkring är att täcka kostnaderna för att reparera eller ersätta din cykel om den skulle råka ut för något av de ovannämnda problemen.

Vanligtvis kan cykelförsäkringar täcka:

 1. Stöld: Om din cykel blir stulen täcker försäkringen kostnaden för att ersätta den.
 2. Skador: Om din cykel skadas i en olycka eller genom vandalisering, täcker försäkringen kostnaden för reparationer.
 3. Ansvarsskydd: Om du orsakar skador på någon annans egendom eller person med din cykel, kan försäkringen täcka kostnaderna för dessa skador.
 4. Juridiskt skydd: Vissa försäkringar kan även erbjuda juridiskt stöd om du hamnar i en tvist kopplad till din cykel.

Det är viktigt att noggrant läsa igenom villkoren för den cykelförsäkring du överväger, eftersom täckningen och undantagen kan variera mellan olika försäkringsbolag och försäkringspaket.

Cykelförsäkring som en del av hemförsäkringen

Majoriteten av hemförsäkringar ger skydd mot stöld, skador eller olyckor som involverar din cykel. Det kan därför vara mycket fördelaktigare att teckna en hemförsäkring, som även skyddar ditt hem, din bostad och andra tillgångar som du har, till exempel inredning i hemmet eller elektronik som du har i din bostad, än att teckna en separat cykelförsäkring.

Exempel på hemförsäkringar du kan teckna: Hedvig, Gofido och Dunstan.

För att teckna en hemförsäkring som även ger dig skydd för din cykel, gör så här:

 1. Skrolla upp till listan över hemförsäkringar ovan.
 2. Se ditt pris hos försäkringsbolaget.
 3. Välj försäkringen som passar dig bäst.

Relaterat: Hur vet jag om jag redan har en hemförsäkring?

Kostnad

Kostnaden för en cykelförsäkring ligger normalt sett mellan 500 och 2000 kronor per år, beroende på flera faktorer såsom cykelns värde, din geografiska plats, omfattningen av försäkringsskyddet och eventuella tilläggsförmåner. Kostnaden för en hemförsäkring som täcker cykeln kan emellertid ha en likadan kostnad, mellan 1000 och 2000 kronor per år, beroende på olika faktorer, och det kan därför vara fördelaktigare att teckna en hemförsäkring som skyddar hela hemmet, inklusive cykeln, än att teckna en separat cykelförsäkring.

Separat cykelförsäkring

Det är ytterst få försäkringsbolag som erbjuder separata cykelförsäkringar. De allra flesta försäkringsbolag erbjuder nämligen hemförsäkring och i den ingår ett heltäckande skydd som inkluderar cykelskydd. Försäkringsbolag brukar därför inte erbjuda separata cykelförsäkringar utan fokuserar istället på att erbjuda större och mer heltäckande hemförsäkringar.

Exempel på försäkringsbolag:

Vanliga frågor och svar

Man kan försäkra en cykel genom att köpa en separat cykelförsäkring eller köpa en hemförsäkring. I en hemförsäkring ingår nämligen oftast även ett skydd för cykeln.

Om du har en hemförsäkring, så kommer hemförsäkringen att täcka cykelstöld. Om du inte har en hemförsäkring så kommer du att behöva ha en separat cykelförsäkring för att kunna täcka cykelstöld.

Moped klass II elcyklar kräver trafikförsäkring. Elcyklar i moped klass I ska registreras i vägtrafikregistret och ha trafikförsäkring.

Man kan få ersättning för en stulen cykel från sin hemförsäkring. Om man har en separat cykelförsäkring kan man också få ersättning för en stulen cykel.