Försäkra cykeln

Jämför och Hitta Bästa Cykelförsäkringen 2023

Av Johan Karlsson | Uppdaterad

Hedvig

Bästa cykelförsäkringen 2023 enligt Payup

Hedvig är den bästa cykelförsäkringen enligt Payup. Hedvig erbjuder en prisvärd och modern försäkring utan bindningstid. Försäkringen är helt digital och allt hanteras direkt genom appen. Skadeanmälan görs på bara några minuter. Försäkringsbolaget erbjuder hemförsäkringar, bilförsäkringar, olycksfallsförsäkringar, djurförsäkringar och mer. Du ansöker snabbt genom Hedvigs hemsida, där du även kan ta del av prisuppgifter innan du signerar.

Se Hedvigs villkor

Jämför cykelförsäkringar

Lista över cykelförsäkringar i Sverige 2023

 • Populärast 2023
  Hedvig logo
  • Ny och modern hemförsäkring
  • 100% digital
  • Enkel och snabb skadeanmälan
  • Personlig hjälp fram till 22:00

  Hedvig

  En ny, modern och digital försäkring med många fördelar. Snabb skadeanmälan online med personlig hjälp, kostnadsfritt, fram till kl. 22:00 varje dag.

 • Evoli logo
  • Konkurrenskraftigt pris
  • Se pris direkt på sidan
  • Modernt & digitalt
  • Enkelt att teckna

  Evoli

  Ett digitalt försäkringsbolag med huvudsäte i Stockholm, Sverige. Med Evoli försäkrar du allt möjligt, digitalt och till konkurrenskraftiga priser.

 • Dunstan logo
  • Försäkring för häst- och gårdsägare
  • Ersättning från föesta kronan
  • Veterinärvård upp till 150 000 SEK
  • Brett, omfattande och heltäckande skydd

  Dunstan

  Försäkringen för dig som söker trygghet för både häst och gård. Dunstans hästförsäkringar är omfattande, heltäckande och utformade för häst- och gårdsägare.

 • Gjensidige logo
  • Stort nordiskt försäkringsbolag
  • Stort utbud av försäkringar
  • Teckna allt digitalt
  • Prisvärda försäkringar

  Gjensidige

  Ett av Nordens största försäkringsbolag med ett brett utbud av försäkringar. Teckna allt från bil- och hem- till djur- och olycksfallsförsäkring. Fullständigt digitalt.

Vad en cykelförsäkring är

En cykelförsäkring är en försäkring som ger ekonomiskt skydd för din cykel mot olika risker, såsom stöld, skador eller olyckor. Syftet med en cykelförsäkring är att täcka kostnaderna för att reparera eller ersätta din cykel om den skulle råka ut för något av de ovannämnda problemen.

Vanligtvis kan cykelförsäkringar täcka:

 1. Stöld: Om din cykel blir stulen täcker försäkringen kostnaden för att ersätta den.
 2. Skador: Om din cykel skadas i en olycka eller genom vandalisering, täcker försäkringen kostnaden för reparationer.
 3. Ansvarsskydd: Om du orsakar skador på någon annans egendom eller person med din cykel, kan försäkringen täcka kostnaderna för dessa skador.
 4. Juridiskt skydd: Vissa försäkringar kan även erbjuda juridiskt stöd om du hamnar i en tvist kopplad till din cykel.

Det är viktigt att noggrant läsa igenom villkoren för den cykelförsäkring du överväger, eftersom täckningen och undantagen kan variera mellan olika försäkringsbolag och försäkringspaket.

Cykelförsäkring som en del av hemförsäkringen

Majoriteten av hemförsäkringar ger skydd mot stöld, skador eller olyckor som involverar din cykel. Det kan därför vara mycket fördelaktigare att teckna en hemförsäkring, som även skyddar ditt hem, din bostad och andra tillgångar som du har, till exempel inredning i hemmet eller elektronik som du har i din bostad, än att teckna en separat cykelförsäkring.

Exempel på hemförsäkringar du kan teckna: Hedvig, Evoli och Dunstan.

För att teckna en hemförsäkring som även ger dig skydd för din cykel, gör så här:

 1. Skrolla upp till listan över hemförsäkringar ovan.
 2. Se ditt pris hos försäkringsbolaget.
 3. Välj försäkringen som passar dig bäst.

Relaterat: Hur vet jag om jag redan har en hemförsäkring?

Kostnad

Kostnaden för en cykelförsäkring ligger normalt sett mellan 500 och 2000 kronor per år, beroende på flera faktorer såsom cykelns värde, din geografiska plats, omfattningen av försäkringsskyddet och eventuella tilläggsförmåner. Kostnaden för en hemförsäkring som täcker cykeln kan emellertid ha en likadan kostnad, mellan 1000 och 2000 kronor per år, beroende på olika faktorer, och det kan därför vara fördelaktigare att teckna en hemförsäkring som skyddar hela hemmet, inklusive cykeln, än att teckna en separat cykelförsäkring.

Separat cykelförsäkring

Det är ytterst få försäkringsbolag som erbjuder separata cykelförsäkringar. De allra flesta försäkringsbolag erbjuder nämligen hemförsäkring och i den ingår ett heltäckande skydd som inkluderar cykelskydd. Försäkringsbolag brukar därför inte erbjuda separata cykelförsäkringar utan fokuserar istället på att erbjuda större och mer heltäckande hemförsäkringar.

Exempel på försäkringsbolag:

Vanliga frågor och svar

Hur försäkrar man en cykel?

Man kan försäkra en cykel genom att köpa en separat cykelförsäkring eller köpa en hemförsäkring. I en hemförsäkring ingår nämligen oftast även ett skydd för cykeln.

Vilken försäkring täcker cykelstöld?

Om du har en hemförsäkring, så kommer hemförsäkringen att täcka cykelstöld. Om du inte har en hemförsäkring så kommer du att behöva ha en separat cykelförsäkring för att kunna täcka cykelstöld.

Måste man försäkra en elcykel?

Moped klass II elcyklar kräver trafikförsäkring. Elcyklar i moped klass I ska registreras i vägtrafikregistret och ha trafikförsäkring.

Får man ersättning för stulen cykel?

Man kan få ersättning för en stulen cykel från sin hemförsäkring. Om man har en separat cykelförsäkring kan man också få ersättning för en stulen cykel.